reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dziewczyny:-)
Też uwielbiam sery plesniowe ale cóż... od kilku dni nie mogę znieść zapachu kawy a przed ciazą bylam wielką kawoszką i nie mogę znieść zapachu perfum:szok:zaczęłam na szczęście jesć znowu mięsko więc na obadek wątróbka:-Dmoże w międzyczasie upiekę jakiś placek z malinami. Pozdrawiam:-)
P.S. Też już bym chciała poczuc ruchy Fasolki albo Fasolinka ale jeszcze chyba muszę poczekać. W przyszly piątek wizyta u gina i kolejne USG:-Djuż nie mogę się doczekać:-D

hola hola babki, z tego co wiem to nie wolno!!! wątróbki:szok: po pierwsze dlatego,że ma za dużo wit A i można przegiąć, a po drugie to przecież to jest "filtr" tego co jedzą kurczaki te pędzone kurczaki, które rosną "w miesiąc" i tam zostaje i się wchłania cały syf:crazy: ja uwielbiam wątróbkę, ale odmówiłam całkowicie sobie:tak:

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)

gratulacje podwójne i dla męża też za "dwururkę":-D
a jak u Was z bliźniakami w rodzinie?

Ja własnie pomidorówke zrobiłam-pyszna wyszła mniam.Chce ktos?zapraszam:happy2:

tak ja ja ja ja ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
czytałam teraz w necie o pasach ciążowych, noszonych np po to żeby ukryć niedopinające się spodnie, itp. co o tym sądzicie, czy któraś z was taki pas nosiła? Czy jest to wygodne w noszeniu i nie spada?
Dla mnie te pasy są do niczego, bo akurat moje spodnie po rozpięciu zsuwały się przy każdym pochyleniu czy siadaniu i w ogóle przy chodzeniu.... Najlepsze są spodnie ciążowe, bo w nich ten pas jest doszyty i wszystko się trzyma.

Zamówiłam sobie kilka ciuszków z firmy HappyMum i w poniedziałek ma kurier przynieść, czekam niecierpliwie. Oczywiście wszystko najpierw w sklepie przymierzyłam, ale np. ta sama spódnica w sklepie 140 pln a na stronce tej firmy 79. Niezła różnica.

Ehh skasowałam niepotrzebnie wiadomość... pisałam Wam, że byłam u lekarza, z maluchem wszystko ok, machał łapkami i serduszko pięknie biło, takie usg kontrolne na szybko... Muszę brać Kaprogest w zastrzykach, a tego leku nigdzie dostać nie można, brak w hurtowniach...
Poza tym czuję się dziś kiepsko, głowa ,mnie boli i w ogóle jestem słaba...

Dla mnie te pasy są do niczego, bo akurat moje spodnie po rozpięciu zsuwały się przy każdym pochyleniu czy siadaniu i w ogóle przy chodzeniu.... Najlepsze są spodnie ciążowe, bo w nich ten pas jest doszyty i wszystko się trzyma.

Zamówiłam sobie kilka ciuszków z firmy HappyMum i w poniedziałek ma kurier przynieść, czekam niecierpliwie. Oczywiście wszystko najpierw w sklepie przymierzyłam, ale np. ta sama spódnica w sklepie 140 pln a na stronce tej firmy 79. Niezła różnica.

wiadomo, spodnie ciążowe są najlepsze, już takie mam:-) ale myślałam ze z tym pasem to ponosze przez jakiś czas ciuszki z przed ciąży, bo aż żal patrzeć jak leżą w szafie

Witajcie dziewczyny:)
rzadko do Was zaglądam,ale postaram się to nadrobić,
ja mam termin pod koniec stycznia(29),tak naprawdę to mogę i w lutym urodzić:confused:
W poniedzialek mam usg przezierności karku mojego maleństwa i bardzo się denerwuję.mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

ja mam usg 22 lipca i podzielam twoje zdenerwowanie, moja kolezanka miala takie badanie wczoraj i wszystko bylo w porzadku, u nas na pewno tez tak bedzie:yes:

hola hola babki, z tego co wiem to nie wolno!!! wątróbki:szok: po pierwsze dlatego,że ma za dużo wit A i można przegiąć, a po drugie to przecież to jest "filtr" tego co jedzą kurczaki te pędzone kurczaki, które rosną "w miesiąc" i tam zostaje i się wchłania cały syf:crazy: ja uwielbiam wątróbkę, ale odmówiłam całkowicie sobie:tak:

gratulacje podwójne i dla męża też za "dwururkę":-D
a jak u Was z bliźniakami w rodzinie?

moja kuzynka pare lat temu urodzila blizniaki i to wszystko, na poczatku z mezem bylismy w szoku po jakims czasie przyzwyczailismy sie do tej mysli i teraz jestesmy bardzo szczesliwi, jezeli bedzie parka to bedzie to moja pierwsza i ostatnia ciaza (tak mi sie wydaje)

Stronkę sprawdziłam. Ładne rzeczy mają w tym HappyMum. Ja ostatnio zrobiłam zakupy w H&M i byłam zdziwiona, ile mają rzeczy dla kobiet w ciąży. Najbardziej polubiłam spódnicę dżinsową, jest taka wygodna:tak: A we wrześniu jeszcze pojadę po dżinsy, bo takie materiałowe i bojówki mam jeszcze z poprzedniej ciąży.

ja jakoś nie dam rady myśleć o ciążowych ubraniach. na szczęście nie mieszczę się DOPIERO w 2 pary spodni, reszta jest ok :-D no i odłożyłam już kilka obcisłych bluzek na "za rok" ;-) trzeba sie wybrac na jakies zakupy i tez chyba wybiore h&m.
za to mam obsesje na punkcie ciuszków.. zaczęło się od kilku rzeczy,a już mam wielką reklamówe tego wszystkiego :-) i zrobiłam sobie liste rzeczy, które musze kupic dla maleństwa. Ależ tego jest.. chyba zaczne stopniowo po sklepach biegać i się zaopatrywać,żeby nie zbrankrutować w styczniu;-)

A w poniedziałek jadę z moim D nad jeziora na tydzień :-) Mamy rocznice we wtorek,mam nadzieje,ze nie zapomniał,bo ja już przygotowałam album ze zdjęciami z całego roku- tak mi się udał,że aż sama z siebie dumna jestem :-) i sama nie wiem czy mu coś jeszcze dokupować w prezencie

ja na razie mieszcze sie we wszystkie swoje ubrania, przed ciaza schudlam cztery kilo teraz zaczynam nadrabiac bardzo szybko, w sierpniu wyjezdzam z mezusiem na urlop (caly miesiac) i tak sie zastanawiam czy moje ciuchy beda nadal pasowaly czy lepiej bedzie jezeli tez zaopatrze sie w ciuszki ciazowe

reklama
Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png

Do góry