reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ja ugotowałam botwinkę i tak się objadłam że spodnie musiałam rozpiąć:-D
ale placki ziemniaczane to sama bym zjadłam, mniami :tak:

reklama
a co Was wszystkie na placki wzięło??? ja też bym zrobiła, ale jestem chora, więc ciężko te ziemniaki trzeć w łóżku. :no: muszę się zadowolić czym innym.:zawstydzona/y:

Cześć dziewczynki, jestem przeszczęśliwa, od 2 godzin dzidzia mi się rusza i są to już takie wyraziste uderzenia, ale się cieszę przynajmniej wiem że tam jest:-):-):-)
U mnie może nie wyraziste, ale już prawie codziennie chociaż 1-2 szturchnięcia. Odrazu jestem spokojniejsza:tak:. Bardzo się cieszę:-)

Witam

ASIAX to swietna wiadomość super to znaczy ze niedlugo i my bedziemy cos niecos czuly super.

Dziewczyny co z ta Fetą ???? Ja wcinam ją non stop uwielbiam ją. Słyszałam a nawet gdzieś czytałam tyle ze niepamietam gdzie ze kobieta w ciąży niewolno jeść serów pleśniowych:wściekła/y: a ja tak lubie ale jak niewolno to niewolno :tak:

Oryginalne sery pleśniowe i feta robione są z niepasteryzowanego mleka w którym może być bakteria Listerii, bardzo groźna dla maluszka. Gin mi powiedział żeby dokładnie myć też lodówkę bo są tam sprzyjające warunki do jej rozwoju. No i nie trzymać zbyt długo otwartych produktów mlecznych, owoców i warzyw:tak:

:-Dbo to właśnie genialny dr Makowski :-D a i widząc WIktorynę powiedział ,żeby wszystkie hipotrofiki wyglądały jak ona to byłoby dobrze :-) Za dwa miesiące następne 'widzenie' z Fasolkiem ;-)

Dziękuję dziewczyny!!!

no to widzę że u mnie doktor Makowski sie nie postarał;) a tak poważnie to ty masz o tydzień starszą ciążę więc to może dlatego,ja zapytałam go ale stwierdził że nie będzie mi ściemniał bo nic narazie nie widać. Ale mojej koleżance też rozpoznał chłopca w 14 tc:tak: mi się wydaje że na tym etpaie ciąży chłopaka jest znacznie łatwiej rozpoznać więc mam nadzieję że u mnie jest fasolinka :-D:-D:-D
nie pozostaje mi nic innego jak czekać też właśnie kolejne 2 mieś;-)[/QUOTE]
U mnie też się nie postarał, choć może faktycznie było jeszcze za wcześnie 12 tydzień. Teraz muszę czekać do 25 sierpnia:-(

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? jakie to jest uczucie? to moja pierwsza dzidzia i nie wiem w zasadzie czego mam oczekiwać;-)
Ja porównałabym te pierwsze ruchy do uczucia jak drga mięsień , choć raczej nie do pomylenia :-)

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)
Super gratuluję podwójnego szczęścia:tak::tak::tak:

wczoraj mój mały szkrab stwierdził że "niuńcia"-tak do tej poryy sobie nazywał bobaska ....musi być chłopczykiem .....i miej tu nadzieję na dziewczynkę skoro nawet trzylatek stwierdził że to musi być chłopiec heheheheh

to u nas córcia chciała siostrę :-D i niestety będzie musiała pogodizć sięz bratem :-)

U mnie tez juz te ruchy od wczoraj, takie puk puk z brzuszka:-D ale u mnie własnie USG bardzo wyprzedza termin z OM... ale mam nadzieje, ze urodze dopiero w styczniu:-D

zas sie wkurzyłam:baffled::zawstydzona/y:
Dzwonilismy rano czy mozemy przyjsc dzis na szczepienie z córą, powiedzieli, ze mamy byc po 13... wiec pojechałysmy:tak:
Przyjezdzam i okazuje sie, ze szczepionek nie ma cholera jasna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mamy dzwonic za tydzien czy juz sa... dobrze, ze sie stad wyprowadzamy i to ostatnie szczepienie w tej przychodni, mam nadzieje, ze wizyta tez:wściekła/y::-p
No i kurde moja córa wazy juz 11,6kg... waga ciezka, ale na szczescie 2 tygodnie juz sama chodzi i nie musze jej nosic, czasem tylko gdzies przeniesc albo wniesc i zniesc po schodach:tak:

reklama
ale macie fajnie kobitki, znacie płeć, czujecie ruchy:-):-):-) a ja jeszcze czekam na to cierpliwie ( a raczej niecierpliwie);-) zazdroszcze wam:-D

Do góry