Witam serdecznie, syneczka masz słodkiego!!Witam szczesliwe mamusie!! Ja dowiedzialam sie w środe na USG ze będę styczniową mamusią (16.01), bo z miesiączki wychodził mi 31 grudzień ale ze ostatnio miałam bardzo nieregularne miesiaczki wiec stawiam na date z USG.
To moja druga ciąża, jestem szcześliwą mamusią Kubusia który urodził sie 15 marca 2006 roku. Teraz siedzę sobie w domu na urlopie wychowawczym (Kubus urodził sie z wada serca i ma orzeczenie o niepełnosprawności wiec przysługuje mi dłuzszy urlop). Początki tej ciązy bardzo róznią sie od mojej pierwszej, teraz mam lekkie mdłości, bóle w podbrzuszu, przez kilka dni mialam straszne wzdecia i ogolnie jestem baaaardzo leniwa W poprzedniej ciazy zaden z powyzszych elementów nie wystepował, zero mdłości, bóli, czułam sie poprostu rewelacyjnie!! No ale mam nadzieje ze wszystko to przejdzie w niedlugim czasie, te kilka miesiecy szybko minie i zobacze moją kochaną zdrową dzidzie juz po drugiej stronie brzuszka czego i Wam kochane mamuśki zyczę.
reklama
Wiesz, w ciąży można max 4 godziny przed komputerem, także jeśli chcesz pracować i nie iść na l4, to pracodawca ma obowiązek przenieść Cię na inne stanowisko, bez zmniejszania pensji. Takie jest Twoje prawo i Twojego maluszka!walczyłam z suwaczkiem i NIC...wrrrr
hmm.... również witam NOWE styczniówki 2010:-)
muszę wam powiedzieć ze w moim miasteczku to będzie wysyp dzieciątek, bo dużo bardzo dużo znajomych i gdzieś tam znajomi znajomych mają właśnie termin na styczeń 2010....
a ja z moim T. dziś jedziemy na weekend do teściów....z informacją, ze beda dziadkami
mam troszke stresik....ale....jakos to bedzie....
cały czas myślę o moim L4....gin na 1 wizycie powiedziała ze 8 godz przed komputerem to żle..."i co robimy?"...a ja zielona....i powiedziałam ze jeszcze troszkę poczekamy bo w parcy tez nic nie wiedzą.....
kolejna wizyta 22 czerwca z badaniami.....:-)
aaa i musze wam powiedzieć... ze tak mi było dobrze cały czas a od 4 dni mdłosci....bleee to jest okropne!!!
;-).M
P
patrysia*
Gość
DZIEŃ DOBRY:-)
U mnie w sumie nie aż tak dobry bo dowiedziałam się o smutnej wiadomości :-(moja szwagierka była o tydzien do przodu z ciążą i sobie wczoraj gadałysmy przed jej wizyta u gina co się śmiałyśmy o ciąży opowiadałyśmy i że fajnie z brzuszkami będziemy bo podobnoż kuzyn mojego M ma ślub we wrześniu no i wiecie co pojechała do ginekologa i okazało się że ma martwy płud:--(tak była szczęśliwa że jest w ciążu już była na zwolnieniu bo chciała dbać o dzidzie nie pali nie pije dba o siebie a tu takie coś:-(ach nie wiem ja nie bede teraz dzwonić ani jechać do niej bo na bank nie będzie jej się uśmiechac że ja z brzuszkiem przyjade co narazie wole nie pokazywać się jej,a najgorsze że zabieg łyżeczkowania ma mieć za tydzienjak ona musi się czuć patrząc na brzuszek a w nim martwy dzidziuś:-(
Przepraszam że tak smuce ale jest mi smutno a komu mam się wyrzalić jak nie wamzaczełam się znowu o siebie bac bo jej też wcześniej biło serduszko ach to takie smutne ostatnio tyle kobiet roni bądz zagrożona ciąża bądz martwy płud DLACZEGO
zagladaj jak najwięcej:-)ps.ja tez mam smyka który lubi mamusi poprzeszkadzac
witaj:-)GRATULACJEa u mnie tez tak jakoś inaczej bo z miesiączki to 14 styczeń a z usg 18 styczeńi szczerze powiem wam że nie lubie jak tak jest bo zawsze usg pokazuje dalszy termin a ja wiem kiedy doszło do zapłodnienia tzn owulacji bo to czułam i miesiączke ostatnia miałam 11 kwietnia a tu patrz usg pokazuje inaczejno cóż będe brała i poduwage date z usg;-)
U mnie w sumie nie aż tak dobry bo dowiedziałam się o smutnej wiadomości :-(moja szwagierka była o tydzien do przodu z ciążą i sobie wczoraj gadałysmy przed jej wizyta u gina co się śmiałyśmy o ciąży opowiadałyśmy i że fajnie z brzuszkami będziemy bo podobnoż kuzyn mojego M ma ślub we wrześniu no i wiecie co pojechała do ginekologa i okazało się że ma martwy płud:--(tak była szczęśliwa że jest w ciążu już była na zwolnieniu bo chciała dbać o dzidzie nie pali nie pije dba o siebie a tu takie coś:-(ach nie wiem ja nie bede teraz dzwonić ani jechać do niej bo na bank nie będzie jej się uśmiechac że ja z brzuszkiem przyjade co narazie wole nie pokazywać się jej,a najgorsze że zabieg łyżeczkowania ma mieć za tydzienjak ona musi się czuć patrząc na brzuszek a w nim martwy dzidziuś:-(
Przepraszam że tak smuce ale jest mi smutno a komu mam się wyrzalić jak nie wamzaczełam się znowu o siebie bac bo jej też wcześniej biło serduszko ach to takie smutne ostatnio tyle kobiet roni bądz zagrożona ciąża bądz martwy płud DLACZEGO
Dziękuję agagagaa, asiowo, zAgatce, patrysi86, za zauważenie mnie i przywitanie NIe wiem jak intensywne będzie moje pisanie (mam małego dość absorbującego smyka który gdy tylko zobaczy, że mam laptopa od razu próbuje się do niego dorwać i wcisnąć co się da). Będę się w każdym bądź razie starać być w miarę możliwości na bieżąco.
zagladaj jak najwięcej:-)ps.ja tez mam smyka który lubi mamusi poprzeszkadzac
Witam szczesliwe mamusie!! Ja dowiedzialam sie w środe na USG ze będę styczniową mamusią (16.01), bo z miesiączki wychodził mi 31 grudzień ale ze ostatnio miałam bardzo nieregularne miesiaczki wiec stawiam na date z USG.
To moja druga ciąża, jestem szcześliwą mamusią Kubusia który urodził sie 15 marca 2006 roku. Teraz siedzę sobie w domu na urlopie wychowawczym (Kubus urodził sie z wada serca i ma orzeczenie o niepełnosprawności wiec przysługuje mi dłuzszy urlop). Początki tej ciązy bardzo róznią sie od mojej pierwszej, teraz mam lekkie mdłości, bóle w podbrzuszu, przez kilka dni mialam straszne wzdecia i ogolnie jestem baaaardzo leniwa W poprzedniej ciazy zaden z powyzszych elementów nie wystepował, zero mdłości, bóli, czułam sie poprostu rewelacyjnie!! No ale mam nadzieje ze wszystko to przejdzie w niedlugim czasie, te kilka miesiecy szybko minie i zobacze moją kochaną zdrową dzidzie juz po drugiej stronie brzuszka czego i Wam kochane mamuśki zyczę.
witaj:-)GRATULACJEa u mnie tez tak jakoś inaczej bo z miesiączki to 14 styczeń a z usg 18 styczeńi szczerze powiem wam że nie lubie jak tak jest bo zawsze usg pokazuje dalszy termin a ja wiem kiedy doszło do zapłodnienia tzn owulacji bo to czułam i miesiączke ostatnia miałam 11 kwietnia a tu patrz usg pokazuje inaczejno cóż będe brała i poduwage date z usg;-)
nemi
Zaangażowana w BB
nemi, kilka postów pod tym, który skopiowałaś Asiowo podaje nr tel do dr Horzelskiej
Nikki zauważyłam numer jak dopiero zaczęłam czytać kolejne strony ;-)
Asiowo dziękuję, jeszcze na mapie poszukam gdzie to dokładnie
P
patrysia*
Gość
Nikki zauważyłam numer jak dopiero zaczęłam czytać kolejne strony ;-)
Asiowo dziękuję, jeszcze na mapie poszukam gdzie to dokładnie
a ja jestem szczęśliwa bo ja mam także super ginekologa niedosć że potrafi dotrzeć do pacjentki rozmawiać z nia taka ciepłością tzn.zaufanie daje pacjentce i wogóle widac ze jest z powołania położnikiem-ginekologiem seksuologiemco wiem że musze troche do niego dojechac i zapłacić za wizyte i przez to za badania płace ale wiem że warto a to jest najważniejsze
Anulka8700
Fanka BB :)
Też sie boje o to serduszko, słyszałam je już 2 razy i nie wyobrażam sobie żeby teraz mogło byc inaczej, wizyte mam 10 czerwca, nie wiem jak ja do niej dotrwam
nemi
Zaangażowana w BB
powodzenia dziewczyny
te co nie chcą dzieci tzn młode dziewczyny, te które nie wiedzą z kim czy te, które nie mają warunków zachodzą bez problemu i jest wszystko ok a dla tych co na prawdę chcą jest to tak utrudnione:-( co się stało z tym światem
powodzonka, trzymam kciuki za Wasze fasolki z moją fasolką:-)
Myślałam że tylko ja mam takie wrażenie. Ale rzeczywiście jak się rozglądam wokoło to większość tych dziewczyn, kobiet wpadła i niejedna nawet nie wiedziała że jest w ciąży, nie wspomnę że niektóre nie wiedziała kiedy to wogóle mogło się stać.
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
elfa - trzymam kciuki!!! mocno!!!
u nas ostatnie przygotowania do jutrzejszego dnia...
właśnie wróciłam z paznokci i jestem wkurzona totalnie.. baba tak niedokładnie zrobiła mi "frencza" że nie wiem czy nie będę szukać kogoś kto mi to naprawi
u nas ostatnie przygotowania do jutrzejszego dnia...
właśnie wróciłam z paznokci i jestem wkurzona totalnie.. baba tak niedokładnie zrobiła mi "frencza" że nie wiem czy nie będę szukać kogoś kto mi to naprawi