reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
MARTYNKA,

warto wiedzieć jakie mamy prawa....
np jesli pracujesz przy ekranie monitorowym mozesz tylko 4 h. pracodawca powinien przenieść Cie do takiej pracy bez monitora, albo zwolnic ze swiadczenia pracy z prawem do wynagrodzenia jakbyś pracowala.
Ważnym prawem jest prawo do zwolnienia z pracy na czas badań lekarskich (pod warunkiem ze nie mozna ich zrobic poza godzinami pracy) a pracodawca musi ten czas zaliczyc do godzin pracy... ( art 185 par 2 KP)...

buziole

Witam kobietki...:-) Byłam wczoraj u gina, przepisał mi jakieś tabletki, mam je brać na te bóle podczas sikania, no i pić, duuuużo pić... Jak robił mi USG to wystraszył mnie i siebie, że nie ma dziecka...patrzy i patrzy i mówi" o BOŻE a dzieciątko gdzie jest???" :eek::eek::eek: na prawdę długo nie mógł go znaleźć:szok:, już myślałam że coś się stało:szok::szok::szok: ale w końcu gdzieś tego bąbla dostrzegł. Widziałam serduszko bijące :-D:-D:-D:-D:-D pięknie biło ;-)
Pytałam wczoraj moją córcię czy wolałaby braciszka czy siostrzyczkę, a ona mówi że "chopcika nie, dziefcinka nie"...
No moja córa ciagle chodzi i powtarza, że dzidzi nie pfee...
Pozdrawiam Was mamusie ;-)

hej mamuski!!! ma pytanko, u mnie juz chyba 6 tydzien niewiem dokladnie bo jestem w uk i pierwsza wizyta u poloznej jest dopiero ok 12 tyg. no wiec mam takie klucia w okolicach jajnika i w pochwie pozatym zadnych innych objawow nie mam. ogolnie czuje sie normaalnie gtylko te klucia czy ktoras z was tez tak ma, bo sie martwie troszke.
ja tez mam kucia a nidawno doszlo jecze mdlosci

Ania to ma Twoje maleństwo poczucie humoru, już od małolata się z mamusią w chowanego bawi ;-)
A ja podziwiam mojego syneczka, nie wiem czy on coś wyczuwa, ale fakt jest taki, że zawsze zasypiał ok. 22-23, a teraz mu się nagle coś poprzestawiało i zasypia 20-21 :-) Teraz urwis mały leży na podłodze i wywija do muzyki :-)

Witajcie dziewczyny!!! ale Was dużo :) super, ja dziś do Was dołączam!!!! Wiem o ciąży już od 3 tygodnia ale ze względu na początkowe problemy wstrzymywałam się z przyłączeniem do Was, ale dziś byłam na USG i po raz pierwszy zobaczyłam naszego dzidziulka i bijące serduszko!!!!! jestem przeszczęśliwa:-). Co prawda muszę nadal leżeć (już 18 dzień) ale teraz po dzisiejszym USG nawet już się tym mocno nie przejmuje najważniejsze że z dzidziulkiem wszystko ok

pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Szczerze podziwiam ja sobie w obecnym stanie(nie biorąc pod uwagę dzisiejszego poranka) nie potrafię wyobrazić opieki nad takim maluszkiem. Powodzenia z ząbkami;-)

Ja się pocieszam, że szybko jej te zębiska wychodzą, bo ma już widoczne 2 a trzeci będzie już lada dzień... No i mąż mnie pozytywnie zaskoczył, dał mi pospać do teraz mimo, że wrócił z nocki i był równie padnięty. Jednak nie jest taki zły :-D

Do góry