reklama
ania98765
Fanka BB :)
BlackWizard To masz wspaniałego męza ;-) Zawsze służy Ci pomocą :-)
kacha_wawa Tak bardzo zabawne to maleństwo...Ale poważnie lekarz taki zeschizowany się zrobił i mówi, że malucha nie ma...Lepiej żeby więcej takich zabaw nie robiło... A to kochanego synusia masz ;-) wszystko dla mamusi zrobi
No ale tak ogólnie to już Zuzia rozumie, że w brzuszku jest dzidzia, ale mówi że jej nie chce...myślę że z czasem zmieni jej się.
Teraz jest zła na mnie, bo siedzi na nocniku i mówi" kupe w pampesa" co za łobuz
kacha_wawa Tak bardzo zabawne to maleństwo...Ale poważnie lekarz taki zeschizowany się zrobił i mówi, że malucha nie ma...Lepiej żeby więcej takich zabaw nie robiło... A to kochanego synusia masz ;-) wszystko dla mamusi zrobi
No ale tak ogólnie to już Zuzia rozumie, że w brzuszku jest dzidzia, ale mówi że jej nie chce...myślę że z czasem zmieni jej się.
Teraz jest zła na mnie, bo siedzi na nocniku i mówi" kupe w pampesa" co za łobuz
P
Pająk
Gość
Hej,
byłam we wtorek na USG -
był to 7 tydzień i 2 dni wg OM
wg USG 7 tydzień i 1 dzień
Misiu ma już 11 mm długości, a serduszko bije w rytmie 150 uderzeń/min.
Wystraszył mnie doktor gdy mnie badał bo zakrzyknął "ooo, trochę płynu tu widać - żółty alarm dla Was". Potem po badaniu jak próbowałam go dopytać o co chodzi to nie bardzo chciał mi wyjaśnić tylko powiedział: "proszę nie dźwigać, nie współżyć i nie denerwować się i zachowywać spokój".
Na papierku z USG napisano "Trofoblast bez cech odklejenia. Na 1/3 obwodu rozrzedzenie pozakosmówkowe".
Dziewczynki - wiecie może o co chodzi?
byłam we wtorek na USG -
Wystraszył mnie doktor gdy mnie badał bo zakrzyknął "ooo, trochę płynu tu widać - żółty alarm dla Was". Potem po badaniu jak próbowałam go dopytać o co chodzi to nie bardzo chciał mi wyjaśnić tylko powiedział: "proszę nie dźwigać, nie współżyć i nie denerwować się i zachowywać spokój".
Na papierku z USG napisano "Trofoblast bez cech odklejenia. Na 1/3 obwodu rozrzedzenie pozakosmówkowe".
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A
Asiowo
Gość
witam!
Widze przybywa nas...
Gratuluje nowym mamusiom:-)
a u mnie jakos fatalnie...:-( Wymiotuje co chwile i tylko trace kg Nie umiem patrzec na jedzenie, choc wstawiłam zapiekanke ziemniaczaną do piekarnika, mam nadzieje, ze na takie pysznosci mój dzidzius bedzie miał ochote
Mdłosci są codziennie cały dzien, czasem wieczorem przejdzie... mąż juz na mnie patrzec nie moze, tak wygladam:-( Jeszcze Paulinka ostatnio bardzo absorbująca sie zrobiła, a pobudki o 5 mi robi... po prostu nie mam juz sił:-(ehhh... __________________
Widze przybywa nas...
Gratuluje nowym mamusiom:-)
a u mnie jakos fatalnie...:-( Wymiotuje co chwile i tylko trace kg Nie umiem patrzec na jedzenie, choc wstawiłam zapiekanke ziemniaczaną do piekarnika, mam nadzieje, ze na takie pysznosci mój dzidzius bedzie miał ochote
Mdłosci są codziennie cały dzien, czasem wieczorem przejdzie... mąż juz na mnie patrzec nie moze, tak wygladam:-( Jeszcze Paulinka ostatnio bardzo absorbująca sie zrobiła, a pobudki o 5 mi robi... po prostu nie mam juz sił:-(ehhh... __________________
P
patrysia*
Gość
WITAM LASECZKI:-)
U mnie deszcz deszcz deszcz a do tego humor do bani no i jeszcze synek sobie wymyślił skakanie po krześle i BOOM ma rozcięte czołoa po fakcie jeszcze chciał dalej skakać
witaj:-)GRATKI:-)
hmm ja bym już dzwoniła do ginekologa
nie stresuj się bo to nie jest dobrze że po stresie brzuszek boli lepiej uważać
GRATKI:-)
nie bój sie będzie dobrze zdaj relacje z wizyty
też mi sie chce spac
o ja ja to bym tez dostała strachaale dobrze że dzidzia sie odnalazla i serduszko bije
witaj:-)GRATKI:-)ps.nie wiem o co może chodzic
U mnie deszcz deszcz deszcz a do tego humor do bani no i jeszcze synek sobie wymyślił skakanie po krześle i BOOM ma rozcięte czołoa po fakcie jeszcze chciał dalej skakać
Witajcie:-)
Wczoraj miałam pierwszą wizytę w drugiej ciąży Maleństwo ma 1cm. i ślicznie bije mu serduszko Jestem w 7-dmym tygodniu a termin z miesiączki to 12 stycznia już się nie mogę doczekać
Hej Stokrotki, mam pytanko , od kilku dni mój śluz ma zabarwienie brazowawe i to mnie martwi, spotkałyscie sie z taka "dolegliwosci"
hmm ja bym już dzwoniła do ginekologa
Czytam i czytam co piszecie i mi smutno
Praktycznie każda z was widziała już swoje maleństwo a ja jak nie zobaczę 1 czerwca u gina w przychodni to dopiero 17 na prywatnej wizycie. Tak bardzo chciałabym już mojego maluszka zobaczyć:-(.
Jeszcze dziś się tak zdenerwowałam że już dwie godziny mnie brzuch boli na szczęście delikatnie i chyba nic poważnego z tego nie będzie.
Jeszcze ta moja babcia
Chyba łapie doła
nie stresuj się bo to nie jest dobrze że po stresie brzuszek boli lepiej uważać
Witajcie,
jeszcze niedawno wchodziłam na forum bo przygotowywałam się do drugiej ciąży a tu już 6 tydzień... wg obliczeń termin to 23 styczeń... Póki co dmucham na zimne bo pierwsza ciąża była zagrożona i praktycznie całą musiałam leżeć.. Jestem już po pierwszej wizycie i po pierwszym USG (najpierw lekarz podejrzewał torbiel na jajniku).. pęcherzyki są dwa, zobaczymy za dwa m-ce co to będzie... Pozdrawiam Wszystkie mamusie
GRATKI:-)
witam, jejku parę dni mnie tu nie było i jestem bardzo w plecy z czytaniem :-) a idę dzisiaj do gina i zobaczę serduszko jakoś się tak dziwnie boję, głupie no nie
to ja już jestem po pęcherzyku ostatnio go widziałam. Śmigam do pracy, miłego dnia.
nie bój sie będzie dobrze zdaj relacje z wizyty
:-)jeszcze kilka dni i zobaczę moją fasolkę:-)
fajnie dziewczyny że już macie to za sobą......tylko pozazdrościć
cierpliwie czekam na moją kolej............
DZIEŃ DZIECKA tuż tuż....wszystkie czekające na 1 czerwca.... :-)ale nas dużo....
hmm... czy wy tez jesteście takie senne w ciąży...bo ja to bym mogła spać spać i spać... co dziwne wstaje przed budzikiem do pracy.... jak nigdy - zawsze słynęłam ze spóźnialstwa hihi
no i ta zgaga.... 24h
a mam pytanko.....
jak myślicie kiedy powinno się powiadomić szefa o ciąży??żeby nie było ani za szybko ani za późno....
pozdrawiam.... .M
też mi sie chce spac
Witam kobietki...:-) Byłam wczoraj u gina, przepisał mi jakieś tabletki, mam je brać na te bóle podczas sikania, no i pić, duuuużo pić... Jak robił mi USG to wystraszył mnie i siebie, że nie ma dziecka...patrzy i patrzy i mówi" o BOŻE a dzieciątko gdzie jest???" na prawdę długo nie mógł go znaleźć, już myślałam że coś się stało ale w końcu gdzieś tego bąbla dostrzegł. Widziałam serduszko bijące pięknie biło ;-)
Pytałam wczoraj moją córcię czy wolałaby braciszka czy siostrzyczkę, a ona mówi że "chopcika nie, dziefcinka nie"...
No moja córa ciagle chodzi i powtarza, że dzidzi nie pfee...
Pozdrawiam Was mamusie ;-)
o ja ja to bym tez dostała strachaale dobrze że dzidzia sie odnalazla i serduszko bije
Witajcie dziewczyny!!! ale Was dużo super, ja dziś do Was dołączam!!!! Wiem o ciąży już od 3 tygodnia ale ze względu na początkowe problemy wstrzymywałam się z przyłączeniem do Was, ale dziś byłam na USG i po raz pierwszy zobaczyłam naszego dzidziulka i bijące serduszko!!!!! jestem przeszczęśliwa:-). Co prawda muszę nadal leżeć (już 18 dzień) ale teraz po dzisiejszym USG nawet już się tym mocno nie przejmuje najważniejsze że z dzidziulkiem wszystko ok
pozdrawiam Was wszystkie
Hej,
byłam we wtorek na USG -
witaj:-)GRATKI:-)ps.nie wiem o co może chodzic
pomimo, że to moja druga ciąża zapomniałam już jak to jest.. na szczęście nie mam mdłości ale apetyt też mi nie dopisuje.. senność to fakt, mogę spać całymi dniami.. od wczoraj biore nospe forte i duphaston.. a najgorsze jest to, że tatuś mojej dzidzi jest 600km stąd i zobaczymy sie dopiero za dwa tygodnie.. nie mam się na kim wyżyć więc pozwólcie, że troszkę się tu wyżalę czy Wam też juz brzuchy urosły? bo ja juz spodni nie dopinam!!
monia1110
a ja musze czekac jeszzce mna pierwsza wizyte u lekarza rodzinnego a dopieo potem wybiera sie polozna a pierwsze usg dopiero ok 12 tygodnia tak tu wlasnie w UK sie dzieeje. zastanawiam sie czy nie isc prywatnie czy moze poczekac jeszcze te kilka tygodni. chcialabym zobaczyc ze fasolka naprawde tam jest. dopoki nie zobacze to pewnie nie uwierze. ehhh a tyle jeszcze przede mna czekania....
nemi
Zaangażowana w BB
Hej,
byłam we wtorek na USG -
nie mam pojęcia o co chodzi z tym żółtym alarmem, co to za płyn może być widoczny?!. Co do papierka USG to dobrze że pisze "Trofoblast bez cech odklejenia" tzn że komórki z których powstanie później łozysko nie odklejają się Reszty niestety nie rozumiem
nemi
Zaangażowana w BB
pomimo, że to moja druga ciąża zapomniałam już jak to jest.. na szczęście nie mam mdłości ale apetyt też mi nie dopisuje.. senność to fakt, mogę spać całymi dniami.. od wczoraj biore nospe forte i duphaston.. a najgorsze jest to, że tatuś mojej dzidzi jest 600km stąd i zobaczymy sie dopiero za dwa tygodnie.. nie mam się na kim wyżyć więc pozwólcie, że troszkę się tu wyżalę czy Wam też juz brzuchy urosły? bo ja juz spodni nie dopinam!!
ja drugą ciążę przechodzę o wiele spokojniej ;-) i tym razem brzuszek nawet nie przytył aaa piersi jeszcze nawet nie zaczely rosnąć tylko żyły się pokazały
reklama
ania98765
U mnie na razie nic nie widać... Brzuszka nie mam, a piersi...może minimalnie urosły, ale bardzo mało. Ale spokojnie kobietki, to przecież dopiero początek no moja mała śpi, oby jak najdłużej, bo mam kupe roboty... nie wiem za co złapać
Nauki mam tyle, że masakra. Uświadomiłam sobie, że dziś czwartek a w weekend mam 3 mega straszne egzaminy...mąż będzie krzyczał, że się nie uczyłam, a potem będę ględzić, że źle poszło...
Nauki mam tyle, że masakra. Uświadomiłam sobie, że dziś czwartek a w weekend mam 3 mega straszne egzaminy...mąż będzie krzyczał, że się nie uczyłam, a potem będę ględzić, że źle poszło...