reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Paracetamol tylko jak bardzo cie przycisnie, jak mialam angine lekarz pozwilil mi polkac paracetamol czysty - apap tylko gdy miałam bardzo wysoka gorączke

dziewczynki prosze napiszcie mi jak to u was bylo z serduszkiem, ile mm miał zarodek jak widziałyscie juz akcje serduszka

ja w tej chwili mam pęcherzyk ciązowy 18x7 ze strukturami zarodka 4 mm

moje maleństwo na 6 tyg i 4 dni...
5,2mm
serduszko bije....

ale boję się..... teraz jak czytam....ohh.... dlaczego tak się dzieje!!:(:(:(
tak bardzo pragniemy naszych maleństw......

reklama
Witaj agagagaa. To ciekawe która z nas będzie pierwsza;)

dziewczynki prosze napiszcie mi jak to u was bylo z serduszkiem, ile mm miał zarodek jak widziałyscie juz akcje serduszka

Ja dziś miałam robione usg. Dzidzia ma 6,8 mm i serduszko już biło.

Witam Was kochane moje.
Więc ja też dołączam do grona styczniówek :-) Termin mam na ok 19 stycznia, a co do Waszych wpisów na temat serduszka to z niecierpliwością czekam na wizytę w środę-mam nadzieję, że je już usłyszę.

Kochane stycznówki 2010 musze sie z wami pożegnać, dziś byłam na piewrszym usg i niestety pecherzyka brak, nie ma serduszka, a jest 8 tydzien więc powinno już bić serduszko, miesiączki maiałm regularne, wpisane rozpoznania poronienie zatrzymane. Mam skierowanie do szpitala na jutro na łyżeczkowanie, wcześniej zrobią betę, ponowne usg., podobno mam wyjśc w piątek już o wszystkim. Nawet nie wyobrażacie soibie jak mi jest ciężko. Życzę wam wszyskim aby nie spotkało was coś podobnego niech wasze fasoli rosną i sie prawidło rozwijają, aby w terminie sie urodzić. Trzymajcie się.

Aniu, bardzo mi przykro...

Elfa, trzymam kciuki. Bądź dzielna, choć wiem, że to nie jest łatwe...

Ja odebrałam dzisiaj wynik bety. Jednak lekarz się nie pomylił. Wynik 1,84mlU/ml... Nie bardzo się na tym znam, w ogóle te normy dla poszczególnych tygodni są jakieś dziwne. Na 16:00 jadę do lekarza. Strasznie się denerwuję...

Paracetamol tylko jak bardzo cie przycisnie, jak mialam angine lekarz pozwilil mi polkac paracetamol czysty - apap tylko gdy miałam bardzo wysoka gorączke

mój miał 6 mm i to był 6 tydzien 3 dzień, elfa pewno przesunela ci sie owu i dzidzia jest mlodsza, glowa do gory!!

aniu mam identyczna sytuacje, we wtorek byłam na usg, mam 8 tydzien, serduszka brak, poszłam do szpitala na zabieg, badali mnie jeszcze dokładnie, mam pecherzyk ciazowy 18x7 mm i struktury zaroka 4 - 5 mm serduszko nie bije, beta wyszła ponad 20 tys i dlatego mnie wypuscili, stwierdzili ze mam wysoke bete i to moze byc wczesna ciaza, ze do zaplodnienia mogło dojsc póżniej, dzis wyszlam ze szpitala, jutro robie znow bete jak spadnie to wiadomo ze polod jest martwy, jak bedzie wyzsza to mam szanse... dali mi tydzien czasu
Bardzo mocno trzymam kciuki, może dzidzia wbrew wszystkiemu postanowi BYĆ. U mnie serduszko było widac dopiero jak zarodek miał 9mm

Witam wszystkie przyszłe mamy
Chciałabym dołączyć do grona szczęśliwych stycznióweczek. Byłam dziś u lekarza. Według usg moje maleństwo przyjdzie na świat 26 stycznia. Bardzo się cieszę, że znów będę mamą. Znów bo mam już 11 miesięcznego synka. Jestem troszku przerażona bo nie wiem czy sobie poradzę z dwójką tak małych smyków. Ale staram się być dobrej myśli;)
Gratuluje:tak:

Witam
Ja też mam termin na Styczeń a dokładnie na 26.01, to mój drugi dzidziuś. mam już cudownego 8 letniego synka.
Również gratuluje:tak:

Ja odebrałam dzisiaj wynik bety. Jednak lekarz się nie pomylił. Wynik 1,84mlU/ml... Nie bardzo się na tym znam, w ogóle te normy dla poszczególnych tygodni są jakieś dziwne. Na 16:00 jadę do lekarza. Strasznie się denerwuję...

Beta bardzo niska... A od ilu jest wynik ujemny? Poniżej 1,0?

marcioszka, witam w gronie styczniówek :tak:

elfa75, moja dzidzia miała 2 mm, jak zobaczyłam serduszko, tyle, że sprzęt usg był bardzo dobry. W tej ciąży poszłam aby uniknąć nerwów w 7t4d i już była dzidzia 1,25 cm z pięknym serduszkiem. A co do paracetamolu, to mi lekarz radził, że lepiej go brać niż do gorączki doprowadzać, tzn. że paracetamol mniej może dziecku zaszkodzić niż wysoka gorączka.

reklama
Elfa przeczytaj sobie ten artykuł
Charakterystyka rozwoju w okresie prenatalnym
4mm odpowiadają 4 tygodniowi od zapłodnienia :
W czwartym tygodniu dziecko ma już około 4mm. Można już zauważyć głowę tydzień tułów. Pojawiają się zawiązki rąk, nóg a także oczu, uszu, nosa, oraz organów wewnętrznych. Powstają zawiązki mózgu i rdzenia kręgowego. Pojawia się otwór ustny. Komórki zaczynają się wykształcać i specjalizować. Pojawia się skóra, paznokcie, włosy. Kształtuje się cały układ nerwowy, główne elementy układu pokarmowego, oraz mięśnie, szkielet, krew.

a w 6 tygodniu jak zarodek ma 5-6mm dopiero zaczyna bić serce

tak wywnioskowałam według tego artykułu

z lewej u góry na różowym pasku klikasz ustawienia potem edytuj sygnaturę wklejasz w okienko kod i zapisujesz sygnaturę

Serce zarodka zaczyna bić ok 21 dnia jego życia, czyli 3t0d od zapłodnienia, a 5t0d od ostatnie miesiączki. Tylko nie każdy aparat usg jest w stanie tak szybko to uchwycić. Może po prostu tego nie widać.

Do góry