reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Byłam w sobotę na wizycie u gina. Zbadał mnie "palcem" i powiedział, ze szyjka zamknięta. Przepisał no-spe, magne b6 i Biofer i kazał sie oszczędzać.
Nie kazał jeszcze panikować, bo róznie sie moze ułożyć. W połowie wrzesnia mam kolejna wizytę - wiec zobaczymy co do tego czasu wyjdzie.

W niedziele kupiłam pierwsze pieluszki ;-). Strasznie miłe uczucie. Postanowiłam, że przez wrzesień spakuję sobie torbę do szpitala całkowicie.

Pozdrawiam

U mnie juz tez pierwsze pieluszki leżą :-) i coraz więcej rzeczy przybywa. A we wrześniu chcę zrobić zakupy dla siebie, tzn. majtki poporodowe, koszule nocne, wkładki laktacyjne itp. Cały czas mam wrażenie, że o czymś zapomnę :-D

reklama
ja może jakaś dziwna jestem,ale w ogóle nie mam ochoty kupowac ciążowych ciuchów :baffled: wole tą kase na coś dla dzidziolka przeznaczyć.. wy też tak macie?

ja może jakaś dziwna jestem,ale w ogóle nie mam ochoty kupowac ciążowych ciuchów :baffled: wole tą kase na coś dla dzidziolka przeznaczyć.. wy też tak macie?

Ja kupiłam zestaw ciuchów i sądzę, że 2 pary spodni, 2 spódnice, 4 bluzki i 2 swetry w zupełności wystarczą mi do końca. Po co wydawać kasę, skoro to i tak na chwilę :-)

witam mamusie!!! gratuluje synusiow :)) Ja mam nadzieje ze 04.09 dowiem sie co tam we mnie rosnie, ja mam czuja ze to dziewczynki beda, ale wszyscy uparcie dookola ze chlopaki, zobaczymy kto ma racje za poltoraa tyg, juz nie moge sie doczekac.
co do kupowania wyprawki dla maluszkow to wstrzymuje sie wlasnie do tego usg a po nim zaczne szalec.
paula3 ja osobiscie tez wolalabym pieniazki przeznaczyc na maluszki ale musze sobie tez cosik kupic bo juz ze spodniamy sprzed ciazy musialam sie pozegnac a bluzki odsalaniaja mi polowe brzucha wiec jestem nawet zmuszona wybrac sie na jakies zakupki.

Ostatnia edycja:
Ja mam to samo.Teraz poki cieplo mam 3 pary spodni z gumka i jakies spodniczki, w nie tylko wchodze juz..I jakos mi sie nie chce kupowac ciuchow bo ile ja je zaloze..no ale pewnie zajdzie koniecznosc na jesien bo w zadne sie nie dopinam juz "normalne"spodnie..

Ja z niecierpliwoscia czekam do wieczora bo mamy wizyte nareszcie i licze ze dzisiaj sie dowiemy jak sie maja nasze maluchy i kim sa!!:tak:No i bedzie mozna zaczac cos kupowac:tak::-D bo do tej pory sie powstrzymywalam!!!

Monia a ile na wadze przybralas z dwojeczka do tej pory?

mi tez szkoda kasy na ciuchy ciazowe szczegolnie ze one nie sa tanie...ja staram sie ubrac wto co mam ewentualnie pozyczam od mamy (na szczescie jest troche wieksza ode mnie) i tez wole kupic dzidzi cos niz wydac na szmatki ktoree mi sie juz nie przydadza wiecej.

patrysia86 - gratuluję super wyników;
zAgatka - trzymam kciuki za wizytę

Co do ciuszków trochę zaczęłam kupować, jednak od przyszłego tygodnia więcej do ludzi będę wychodzić i jakoś trzeba wyglądac :-D ale nie planuje mega zakupów.

Patrysia: no własnie od rana się nie mogłam dopatrzeć na BB co tam u ciebie na wizycie- fajnie, ż wszystko dobrze i będzie synuś-będziesz jedyną kobitka w domu:-D
Dorciaa: gratuluje umowy - jednak niektóre szefowe są w porzadku i z ciązy nie robią porblemów;-)
Agatka: powodzenia na połówkowym! Ja czekam do piątku i już mnie zjada niecierpliwość, a tu codziennie wieści z waszych połowkowych..ehhh

Paula: ja tylko na razie mam jedne długie spodnie ciążowe i w jedne jeszcze wchodzę (biodrówki i to większe były, więc sie mieszczę, choć w samochodzie się odpinam, żeby luźniej było jak siedzę). W sweterki to jakieś chyba wejde - zobaczymy, żal mi kasy na ciuchy, w których pochodzę 3-4 miesiące - wolę dzidzi pokupować:tak::tak:

A poza tym to wczoraj dzwoniła do mnie mama i się wwściekłam, bo sobie zamawiałam ciuchy po mojej bratanicy, a moja "ukochana" bratowa wydała wszystko swojej siostrze, od której nawet jednego prezentu dla swojej córy nie dostala. A żeby było fajniej, to moja bratowa sama nic z tych rzeczy nie kupiła, bo wszystko dostała od mojej mamy, a więc swojej teściowej, która wtedy miała sklep z ciuszkami dla dzieci, a ja namiętnie biegałam i kupowałam małej sukienki po Smykach, H&M'ach itp. i zawsze mówiłam jej - tylko potem zostaw dla moich dzieci te śliczności:baffled: No i moja bratowa tak o mnie myślała, że się mamie przyznała, że wszystko swojej siostrze dała (z którą wcale związana nie jest żeby śmieszniej było). Szlag mnie trafił na miejscu, jak mi to mama powiedziała... No i tak to liczyć na coś od rodziny.. to nawet kuzynka do mnie zadzwoniła, że znalazła ciuchy po swoim malcu i że czekają na mnie, a brata żona ma mnie w d...

W niedziele kupiłam pierwsze pieluszki ;-). Strasznie miłe uczucie. Postanowiłam, że przez wrzesień spakuję sobie torbę do szpitala całkowicie.

U mnie juz tez pierwsze pieluszki leżą :-) i coraz więcej rzeczy przybywa. A we wrześniu chcę zrobić zakupy dla siebie, tzn. majtki poporodowe, koszule nocne, wkładki laktacyjne itp. Cały czas mam wrażenie, że o czymś zapomnę :-D
O rety - to już pieluszki kupujecie, a my nawet pokoju nie pomalowaliśmy. U nas wszystko w zawieszeniu do piątku i do USG:tak:
Tak cały czas myślę tylko ot ym co trzeba kupić, ale jakoś nie mam nastroju na zakupy, a jak chodze to mnie od razu kręgosłup w tyłek wchodzi i boli jak diabli:angry: Tak sobie myślę, że chyba od soboty ruszam na zakupy, bo potem coraz gorzej z brzuchem i kręgosłupem:baffled:

Anulka mam juz 3 kilo na plusie ale brzuszek juz sporawy no i ruchy juz codziennie czuje nie jakies specjalnie mocne kopniaki tylko takie musniecia.
powodzonka na Usg i napiesz wieczorkim koniecznie czego lekarz tam sie dopatrzyl. ja jeszcze tydzien ponad tydzien czekania ma ptrzed soba i juz fiola dostaje

reklama
O rety - to już pieluszki kupujecie, a my nawet pokoju nie pomalowaliśmy. U nas wszystko w zawieszeniu do piątku i do USG:tak:
Tak cały czas myślę tylko ot ym co trzeba kupić, ale jakoś nie mam nastroju na zakupy, a jak chodze to mnie od razu kręgosłup w tyłek wchodzi i boli jak diabli:angry: Tak sobie myślę, że chyba od soboty ruszam na zakupy, bo potem coraz gorzej z brzuchem i kręgosłupem:baffled:

My też jeszcze pokoju nie pomalowaliśmy :-D a zakupy robię głównie na necie, więc problem z chodzeniem po sklepach odpada ;-)

Do góry