reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam kobietki porannie, oczywiście z kawką :-)
gruba żabo - gratuluję dwóch chłopców - no proszę ale się dobrali - cudnie :-D

U mnie też chłodek ale prognozy są jakie są w dzień coraz cieplej i rozmyslamy czy ostatniego weekendu wakacji nie spędzić nad jeziorkiem. Oby się udało ;-)

Miłego dnia !

reklama
Cześć kochane!
nie udało mi się wstać tak wczesnie jak chciałam ale to nic bo ja już się niczym nie martwię:-Dżycie jest piękne, trzeba się nim cieszyć:-D:-D:-D
u mnie słoneczko ale już chłodniej, takim wrześniem już pachnie:-)
byłam wczoraj z mamą na zakupach i dostałam od niej śliczny sweterek żeby "dzidzi było ciepło":-D:-D:-D
Mantezowa ja też nie narzekam, w szkole pracuję od 8 do 11.30 i mam niepełny etat a w domu dorabiam (mam firmę) i robię codziennie od 14 do 19 bo ze szkolnej pensji rachunków nie opłacę, jestem tylko kontraktowym
Kaja_10 na studiach mówili nam o wypaleniu zawodowym i powiedzieli że zdarza się już po roku pracy, hehe na szczęście ja jeszcze daję radę, a 13lat... podziwiam... ja się łapię często na tym,że nie mam wystarczająco cierpliwości
paula3 ja jestem od angielskiego w podstawówce i myslałam, ze będzie bardziej kolorowo... a tu 90 %dzieci z problemami, patologie, na lekach... gdzie te szkoły z moich czasów?!
gruba żaba gratuluję!!!!śliczne imiona!

Dorciaa - bardzo trafnie zauważyłaś, że inne te dzieci. Ja obserwuje dłużej - uwierzcie można wyrobić sobie opinie ucząc kolejne roczniki jak one inne. Ja z perspektywny wf widze jak sprawność się obniża, natomiast widząc na innych przedmiotach, słuchając na radach pedagogicznych widać kolejne problemy, nowe - wiele z nich robi się typowymi - a nie powinno.
Sama szkoła nie funkcjonuje wg mnie jak powinna a wypalic się też mozna sluchając nagminnych narzekań grona pedagogicznego. Dorciaa nie daj się :-)

a u mnie dziś zimnooo :baffled: w nocy podobno temp. miała spaść do 7stopni :baffled: już się totalną jesień odczuwa pomału.. aż człowieka żal ściska za serce że już nie polata w tuniczkach bez ramiączek i krótkich spódniczkach,które nie uciskają w brzuch :-D

Dorcia to normalka. Teraz w szkołach na dużo,dużo więcej sie pozwala. Kiedyś uczeń za złe zachowanie dostawał wskazówką po łapie a teraz? Wysyłają na rozmowę do pani pedagog, na którą on w gruncie rzeczy nie trafia,bo nie ma komu tego dopilnować. Już nie wspomne o tym,że w moim liceum (dodam,że najlepsza szkoła w mieście-Z ZASADAMI) dziewczyny mogły chodzić w koszulkach do pępka, z włosami pomalowanymi na czerwono, paznokciami pomalowanymi na czarno.. i młodzież była w porządku, nie działy się żadne złe rzeczy. A w liceum obok, z którego dyrekcja zrobiła dosłownie klasztor (dziewczyny musiały chodzić w spodniach eleganckich, włosy miały mieć związane w kucyk, zero makijażu) było najwięcej ćpunów :-D więc sama nie wiem co jest dobre.

Gruba żaba gratuluje synusiów ;-);-)

Cześć kobitki. :) Dawno mnie tu nie było. Masas pracy, remont, malowanie hyh... padam na ryjek.
Chciałam tylko zameldować, że przy okazji nadprogramowego usg (częste twardnienie macicy i kontrola szyjki) dowiedziałam się, że będę miała dwóch chłopaków. :) Zakłady rodzinne wygrał teść. Ja obstawiałam parkę, mąż dwie panny. Widziałam klejnociki na własne oczy - jedne wyraźniej, drugie mniej, ale lekarz wątpliwości nie miał. Takim to sposobem (przynajmniej do kolejnego, planowanego usg pod koniec września) lokatorami są Janek i Franek. :):)
Mam nadzieję, że będę miała więcej czasu na pisanie, bo obiecuję sobie, że zwolnię tempo pracy.
Buziaki!!

Gratuluje chłopaków, ale bedziesz mieć teraz wesołe grono:)

WITAM:-)
Już jestem wczoraj wróciliśmy po 22 co tylko tyle aby się umyć i do łóżka bo byłam zmęczona:sorry2:;-)No to tak odrazu powiem że ginekolog jest zadowolony że aż sam się uśmiechał że się cieszy z tak zdrowej ciąży:-Dwszystko bardzo ładnie dzidzia zdrowiutka ma wszystko namiejscu SIUSIAKA też:-D:rofl2:jak to gin powiedział że mój synek będzie mieć kolege:-Dpkazał prącie woreczki a za miesiąc powiedział że powinny być ładniutko jąderka widać:tak::-)jestem bardzo zadowolona z wizyty Alanek ma 293 g co mówi że to bardzo ładnie odpowiada 20 tc:tak:a ile wzrostu nie ma hehe zapomniałam się spytać :zawstydzona/y:ale fotki nie mam bo nawet sie synuś niemieścił a tyle co tak na częsci ciała to już nie brałam;-)w sumie mogłam wziąść ale jakoś nie wiem hehe:zawstydzona/y::-)mam teraz zapisane badania czyli mocz morfologia no i słynna glukoza po obciążeniu:-p
ciśnienie w normie no i od początku przytyło mi się 3 kg:-)serduszko także ładniutko biło:-)a synuś jest odwrócony główka i lezy jakby spał na kanapie:-Dbo akurat spał na usg wyprostowany sobie ziuśkał:-D

Super wieści z waszych wizyt:-Dno a tym co niezabardzo to niemartwcie się najważniejsze że z dzidzią wszystko ok:tak:

Cześć kobitki
Jestem bo korzystam z kompa M, mój zawiesił sie 3 dni temu na ściąganiu aktualizacji i nie wiem co z nim dalej:szok:
My dzisiaj biegniemy na 11.30 na połówkowe, także proszę o kciuki :tak:
Mam nadzieje, że pan tata zostawi mi dzisiaj kompa na cały dzień to opowiem wrażenia.
Lojalnie uprzedzam, ze chyb nie nadrobię takich zaległości, buziaki styczniówy, miłego dzionka

Patrysia86 bardzo się cieszę, ze synuś się sprawuje i wszystko z nim ok:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam w sobotę na wizycie u gina. Zbadał mnie "palcem" i powiedział, ze szyjka zamknięta. Przepisał no-spe, magne b6 i Biofer i kazał sie oszczędzać.
Nie kazał jeszcze panikować, bo róznie sie moze ułożyć. W połowie wrzesnia mam kolejna wizytę - wiec zobaczymy co do tego czasu wyjdzie.

W niedziele kupiłam pierwsze pieluszki ;-). Strasznie miłe uczucie. Postanowiłam, że przez wrzesień spakuję sobie torbę do szpitala całkowicie.

Pozdrawiam

Do góry