reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Cześć babeczki!
Ja już po wizycie u lekarza... Ogólnie wszystko oki :happy2::happy2::happy2:. Tylko w moczu pielęgniarka znalazła śladowe ilości białka:baffled:. Na wszelki wypadek wysłała próbkę do analizy. Dzidzia wierci się. Serducho bije super. Oczywiście na usg muszę poczekać:-:)-(. Niestety trochę głupie mają tu procedury, ale cóż. czekam na list ze szpitala z datą na usg.
Pozdrowienia i miłego dzionka dla wszystkich.;-);-);-)

reklama
Witam wszystkie panie w poniedziałek
Ja już po wizycie wszystko w porządeczku dzidzia skakała jak szalona, w dalszym ciągu malutka, ale mieści się w normie (podobno)
ASIAX podrzuć do mnie tę swoją mamę jak tak się nudzi
Nikki chyba nie warto marnować czasu i pieniędzy skoro taka małpa wredna lepiej na dzidzię je przeznacz albo przyjemności dla siebie

My wstajemy codziennie o 4.00, więc już nam wczesne wstawanie nie straszne.
Dziewczyny, czy Wy macie już skurcze łydek?
Mnie się zdarzają, tak jak Nikki biorę magnez i sam ten fakt mnie uspokaja. Mam lekkie mrowienia tylko, jakiegoś porządnego kurczu nie miałam na szczęście. Natomiast w nocy mam ból lewej nogi - mysle, że to rwa kulszowa mi się odzywa kiedyś miałam i myslę ze powoli gdzieś mi coś uciska. Narazie to znoszę - przyzwyczajona jakby jestem.

Wizyta o 12 45 a m´niepokoja m nie moje omdlenia i rozwolnia , pozatym nerwy mnie zjadaja . Dziekuje za troske.

dormark - trzymam kciuki, pisz koniecznie jak po wizycie

Ja na twardnienie brzuszka biorę No-spe. Tak kazała mi ginka. Wczoraj też musiałam wziąć, bo byliśmy cały dzień w lesie na spacerku, przemęczyłam się i to ostro no i cały wieczór brzuszek robił się twardy, ale po No-spie przeszło. To samo miałam w pierwszej ciąży.
Chciałabym ustrzec się wszelkich leków - oczywiście jeśli się to okaże możliwe. Wczoraj czytałam długi wątek na gazeta.pl dziewczyn, które musza leżeć i się wspierają. Ale lektura... ;-) Jedna z nich, mieszkająca w Anglii nie miała kompletnie nic zapisane. Przy okazji dziewczyny możecie napisac i potwierdzić jak to jest w tych stronach. Lekarka mówiła jej , że nic nie potrzebuje ma tylko leżeć. Dziewczyna czasem nawet z bólu płakała, skurcze miała ciągle ale przeleżała do 37 tygodnia, a potem nawet urodziła dzień po terminie - i bez leków.
Sama nie wiem, wniosek się nasuwa trochę - dlaczego w Polsce tak szybko nas faszeruja?
Pewnie jeśli mnie lekarz zaleci to porozmawiam i podyskutuje czy to konieczne ale nie dam rady sie przeciwstawić w ogóle ale zastanawia mnie to.

Mnie tez sie zdarza to twardnienie,moja kochana pani doktor jak zwykle zalecila: polezec i szanowac sie...I wiecie co?To dziala:-)

No właśnie... czy to nie najlepsze lekarstwo. :-) Mnie tylko martwi, że pare razy brzuch mi wczoraj twardniał na kilkanaście sekund - ale ja nic wielkiego nie robiłam . Co to będzie jak wrócę do pracy :szok:

witam, ja juz po wizyce dzisiaj,wszystko ok dzidzia dobrze rosnie, w ciagu miesiaca przytyłam 100gram:-) za 2 tygodnie ide na usg w koncu moze sie dowiem co w mym brzusiu siedzi;-)a za miesiac mam badanie na glukoze morfologie mocz i to chyba wszystko buuu jak ja nie lubie pobierania krwi:zawstydzona/y:
Remoncik dobieg konca w sobote sie wprowadzamy do swiezo wyremontowanego mieszkanka:-):-):-) wczoraj moj synus dostal od wujka panele podlogowe do swojego pokoju by mial ladnie w pokoju:-)bardzo sie ucieszylam bo z kaską teraz kiepsko a tu taki prezent:-)

Witam kobietki :-)

My wczoraj fajnie spędzilismy dzień :-) spacerki, niewielkie zakupy dla córci, no a wieczorkiem pizza...mmm...była taka pyszna :-D

Kude 1 września miałam jechać z mamą na USG, ale ona nie może...(denerwuje mnie, bo ona musi zrobić a ciągle przekłada:angry: bo w październiku ma mieć usuwane torbiele, ma ich aż 3 a jeden to jest lito-torbielowaty, lekarz mówił, że to nowotworowy, ale niezłośliwy na szczęscie:blink:) no i mamy jechać 8 albo 9...a 16 idę do swojego gina.

Wszystkim kobeitkom mającym dziś wizyty, życzę pomyslnych wiadomości, trzymam kciuki :-)

Witam!!

Dawno mnie nie było. Od czwartku byłam u teściowej, bo w piątek miałyśmy wkładać ogórki. No i ogóreczki już grzecznie czekają sobie w słoikach na zimę.

Synuś ma się dobrze, gorzej ze mną. Ciśnienie co i rusz ktoś mi podnosi. Zazwyczaj jest to babcia.

Trzymajcie się kobietki

Wrocilam , dzidzia ma sie dobrze mi dala zelazo, sierodek na biegunke i tabletki na bol glowy , pozatym za malo tyje do tej pory 2 kg a dodam , ze nie wymiotowalam , mam wiecej jesc duzo odpoczywac i nie denerwowac sie , Tylko kiedy ja mam odpoczac Nicol budzi sie o 6 rano i na nogach do 19 mmaz calymi dniami w pracy wiec kiedy mam odpoczac, Potwierdzila sie plec bedzie chlopak , nie ogladala za dlugo bo za tydzien mam polowkowe.

reklama
My juz po spacerku:tak:
Cześć babeczki!
Ja już po wizycie u lekarza... Ogólnie wszystko oki :happy2::happy2::happy2:. Tylko w moczu pielęgniarka znalazła śladowe ilości białka:baffled:. Na wszelki wypadek wysłała próbkę do analizy. Dzidzia wierci się. Serducho bije super. Oczywiście na usg muszę poczekać:-:)-(. Niestety trochę głupie mają tu procedury, ale cóż. czekam na list ze szpitala z datą na usg.
Pozdrowienia i miłego dzionka dla wszystkich.;-);-);-)
Aga Ty jeszcze czekasz na usg:confused: Ani jednego nie miałaś:confused:

Witam wszystkie panie w poniedziałek
Ja już po wizycie wszystko w porządeczku dzidzia skakała jak szalona, w dalszym ciągu malutka, ale mieści się w normie (podobno)
ASIAX podrzuć do mnie tę swoją mamę jak tak się nudzi
Nikki chyba nie warto marnować czasu i pieniędzy skoro taka małpa wredna lepiej na dzidzię je przeznacz albo przyjemności dla siebie
Gratuluję:tak:

witam, ja juz po wizyce dzisiaj,wszystko ok dzidzia dobrze rosnie, w ciagu miesiaca przytyłam 100gram:-) za 2 tygodnie ide na usg w koncu moze sie dowiem co w mym brzusiu siedzi;-)a za miesiac mam badanie na glukoze morfologie mocz i to chyba wszystko buuu jak ja nie lubie pobierania krwi:zawstydzona/y:
Remoncik dobieg konca w sobote sie wprowadzamy do swiezo wyremontowanego mieszkanka:-):-):-) wczoraj moj synus dostal od wujka panele podlogowe do swojego pokoju by mial ladnie w pokoju:-)bardzo sie ucieszylam bo z kaską teraz kiepsko a tu taki prezent:-)
super, że dzidzia zdrowa:-). Fajny wujek:-)

Do góry