reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki:tak:
Golanda z tym syropkiem to wypróbuję, bo niestety przeszło mi juz na krtań:zawstydzona/y:, a takiego przepisu to nie znałam:tak:
Do jutra Dziewczynki

Nio pamietam kiedys w liceum zlapala mnie jakas infekcja gardla i krtani, praktycznie nie moglam mowic, bo skrzypialam i to tak szeptem, ten syrop to judyne co mi wtdy pomoglo, wiec polecam, mysle ze i Tobie pomoze. Trzymaj sie!

Jesli chodzi o bole kłujące to ja niestey nie pomoge, sama czasem mam cos takiego ale to nie tylko jak wstaje, ale w kazdej pozycji i mysle ze u mnie to jest raczej przez wzdecia.
Dorcia moze jakas tunika zakryje brzuszek tak zeby nie bylo widac, ale powiem Ci szczerze ze ja bym powiedziala i sie mimo wszystko przyznala do ciazy. Moze babka, babke zrozumie.
Powim Ci jednak ze musisz to dobrze rozwarzyc. Ja mialam taka sytuacje ze chcialam zmienic prace i akurat trafila sie fajna oferta poszlam na rozmowe, a potem dowiedzial sie ze jestem w ciazy, firma chciala mnie zatrudnic, a ja sie przyznalam ze jestem w ciazy. Jak myslisz jaki byl efekt>? Oczywiscie nie zatrudnili mnie. Powiedzieli ze sa zbyt mala firma zeby moc sobie pozwolic na zastapienie kogos kims innym na okres 20tyg macierzynskiego.
Pocieszyli mnie tylko ze beda ze mna w kontakcie i ze bede pierwsza ktora beda mieli na uwadze w przyjeciu na kolejny etat. Zobaczymy ile w tym prawdy. Dyrektorka firmy byla kobieta ok 60tki. Stalo sie tak,ze zostalam w starej firmie gdzie umowa tez mi wygasa i za pewne firma zamiast mi ja przedluzyc to zda sie na prawo ze nie musi i po prostu umowa sie przedluzy do dnia porodu i wygasnie wtedy samoistnie:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Dziewczyny, ależ mi szybko weekend zleciał, wczoraj goście a dziś cały dzień na działce, Wiki się wyszalał, a ja poleżałam na leżaku. Idę poczytać, co u Was!

A my mieliśmy siedzieć w domu a w końcu byliśmy na prawie 2 godzinnym spacerku i wróciłam wykończona a młoda jak padła spać tak przespała 4 godziny w dzień wiec teraz szaleje a ja zaglądam na chwilkę :happy2:;-):tak:

Ja dzisiaj caly dzien przelezalam w domku sobie maz siedzial przed kompem a w telewizji nic nie bylo sila mojego odsunelam od kompa bo chcialam zobaczyc co tam u was slychac.I jeszcze dal mi na dodatek 10 min bo on musi jeszcze cos sprawdzic.koszmar mam z tym moim przez sobote i niedziele to nie mam wcale dostepu w tygodniu predzej bo jak jest w pracy to komp jest moj.A my czujemy sie dobrze jutro ide badania zrobic bo w srode mam wizyte kontrolna.Dobranoc wszystkim.

Ja dzisiaj caly dzien przelezalam w domku sobie maz siedzial przed kompem a w telewizji nic nie bylo sila mojego odsunelam od kompa bo chcialam zobaczyc co tam u was slychac.I jeszcze dal mi na dodatek 10 min bo on musi jeszcze cos sprawdzic.koszmar mam z tym moim przez sobote i niedziele to nie mam wcale dostepu w tygodniu predzej bo jak jest w pracy to komp jest moj.A my czujemy sie dobrze jutro ide badania zrobic bo w srode mam wizyte kontrolna.Dobranoc wszystkim.

Hehe, znam ten problem z autopsji. Ale ja go rozwiazalam 2 lata temu i kupilam sobie laptopa jak musialam pisac magisterke, musialam sie prosic o komputer nawet w tygodniu, wiec nie bylo wyjscia jak kupno drugiego.
Ja tez jutro robie badanka, a wizytke mam w piateczek i usg:)
Dobranoc kobitki

Witam porannie i zapraszam na kawe , ja dzis dzwonie do lekarki i um awiam sie mna wczesniejsza wizyte , bo pare rzeczy mnie nie pokoju , ale to wam opisze jak juz zadzwonie.

Witam porannie zaraz zmykam do pracy, chętnie bym jednak poleniuchowała w łóżku:-(
Ale tu cicho:-(

a ja się zamartwiam, bo zaraz idę wybrac jakieś ciuchy ukrywające dzidzię, bo jutro spotkanie w szkole i ta okropna umowa:baffled: i normalnie się cykam:baffled:
dziewczyny, czy można zawrzeć umowę na czas nieokreślony przy niepełnym wymiarze godzin?
:baffled:ja ja dzisiaj zasnę:baffled:
kurczę cieżko mi już brzuszek zakryć, po prostu jak się nie uda to trudno a jak będzie chciała mi określic czas pracy w umowie to z nią chyba pogadam jak baba z babą, i najwyżej zrezygnuję z wychowawczego pod warunkiem, ze mi ułoży plan maksymalnie na dwa dni we wrześniu
kurczę ja juz nic nie wiem!!!!:-:)-:)-:)szok::szok::szok:
Trzymam kciuki za pomyślne podpisanie umowy:-)

Dziedoberek,
ja witam w chyba zapowiadajacy sie znosnie pod wzgledem upalu dzien. Jesli sie utrzyma tak jak jest teraz to sobie zrobie swietny spacer do pracy:tak:

Zycze Styzczniowki milego poniedzialku i udanego tygodnia:-)

reklama
witam babki za krótkie te weekendy no nie;-)
ja mam umowę w pracy do 2012 więc na razie się nie martwię z tym małym szczegłółem, że dwa tyg wypowiedzenia więc tyle co nic, ale chociaż w czasie ciąży nie ma problemu:tak:
a ja wczoraj zostałam skopana i dobrze mi z tym:-) po raz pierwszy dostałam kopa bo tak to czułam fikołki albo się wypinał a wczoraj to był dwa razy kopal:-p i tak stwierdziłam, że jak nabierze sił to później będzie to bolało:sorry2:
powodzonka dzisiaj ze wszystkim babki
pa pa do pracy rodacy

Do góry