reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Gosiu_k23, mój lekarz liczy np 8 tyg i 3 dni jako 9 tydzień, bo przecież pierwszy dzień ostatniej miesiączki to pierwszy dzień pierwszego tygodnia ciąży a nie pierwszy dzień zerowego (??) tygodnia.... A cały styczeń i 1 dzień to już luty?? No wytłumaczcie mi, jeśli jest inaczej...

Mi sie wydaję że jest tak: Mówi się- jestem w 9 tygodniu, a minęło mi już 8 pełnych tygodni i 3 dni (z tego 9)

zerknijcie tu:
http://www.*-spam-*/Gravid/Kalender...=04&day=01&cykel=-2&luteal=0&calculate=Oblicz

Ostatnia edycja:
zAgatka, ciekawa strona, tylko czemu jak wpisuję datę ostatniej miesiączki to ten dzień nie jest pierwszym dniem ciąży, tak jak zawsze jest pierwszym dniem cyklu....? Strasznie to pogmatwane i wg tego kalkulatora jest 8t6d ciąży, ale data porodu ok.

Najprościej obliczyć datę porodu przez dodanie do daty ostatniej miesiączki 7 dni i odjęcie 3 miesięcy, tak mój lekarz liczy i to wpisuje w kartę ciąży.

Dziewczyny, macie już karty ciąży założone, a badania jakieś robicie??

Z tej strony wynika że termin mam na 2 stycznia i leci mi już 10 tydzien...
Ja miałam zlecona morfologie, mocz, glukoze i w karcie ciazy mam wpis w badaniu serologicznym WR .

Ech bardzo zmartwila mnie wiadomosc od elfy , znowu ogarnal mnie ten strach ze historia sie powtorzy, pomimo tego ze widzialam bijace serduszko :( już byłam gotowa przejsc sie jutro na wizyte do lekarza zeby sie upewnic ze wszystko ok, martwi mnie ze te klócia mogą sie nie okazac normalne:(

Anulka8700 jak już widziałaś bijące serduszko to szansa powodzenia jest dużo większa:tak: Wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć:tak:

Ja właśnie jutro w końcu idę na badania bo na 8.06 muszę iść do gina z wynikami, a tak się już zbieram od 2 tygodni:no:
mam skierowanie na: morfologię, mocz, WR, cytomegalie, toksoplazmozę, cukier i grupę krwi

reklama
Ech bardzo zmartwila mnie wiadomosc od elfy , znowu ogarnal mnie ten strach ze historia sie powtorzy, pomimo tego ze widzialam bijace serduszko :( już byłam gotowa przejsc sie jutro na wizyte do lekarza zeby sie upewnic ze wszystko ok, martwi mnie ze te klócia mogą sie nie okazac normalne:(

no ja też zaczęłam się jeszcze bardziej martwić, do tego niby nie mogę nic nosić, a codziennie po kilka razy muszę podnosić mojego klocka na przewijak, do umywalki, żeby rączki umyć, do łóżeczka, no i co tu robić?? :-:)-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry