reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

zAgatko, co kalkulator to trochę inaczej liczy... Ale niektóre są dziwne..

Ja w czwartek się wybieram, dostałam skierowanie na gr. krwi z Rh, HBS, WR, morfologię, mocz, poziom glukozy białka, kreatyniny i elektrolity.

Ale karty ciąży nie mam.... Mam nadzieję, że w piątek na wizycie już będę miała założoną.

reklama
Kurczę ja tez nie mam karty, a już byłam na 2 wizytach:eek:
08.06 się będę dopominać, może celowo nie zakładała mi przed dostarczeniem wyników badań?

Ostatnia edycja:
Mi też synuś wychodzi, zresztą takie mam wewnętrzne przeczucie i tak bym chciała (bo ja tak w ogóle to chcę mieć trzech synów;-)), ale mój Tomek cały czas gada o dziewczynce. Zresztą mało istotne, ważne, żeby tym razem chromosomy nie ześwirowały i żeby znowu nie przyplątał się o jeden za dużo :tak:
Czytałam dziewczyny, że pisałyście o usg genetycznym, w trakcie takiego usg koniecznie zapytajcie się o przepływy krwii, to bardzo istotne, a często lekarze to pomijają! Niestety w 80% przypadków jeśli jest odwrócenie fali A to oznacza zespół Downa, inną wadę genetyczną, bądź wadę serca. Sama przezierność karku jest mało wiarygodnym wskaźnikiem. U mojego Młodego przezierność karku była ogromna, bo aż 6 mm, odwrócone przepływy krwi i sprawdziło się przypuszczenie lekarzy, że dziecko będzie miało ZD, na szczęście nie sprawdziło się ich krakanie, że Młody nie wytrzyma do końca ciąży i obumrze. Dalsza diagnostyka prenatalna dla mnie była bez znaczenia, bo bałam się poronienia po amniopunkcji, a wiedziałam, że i tak na przerwanie ciąży w życiu bym się nie zdobyła. W końcu to moje dziecko jakieby nie było :tak:

Elfa tak strasznie mi przykro :-(
Jak czytam takie smutne wieści to od razu zastanawiam się czy z moją kruszynką wszystko jest w porządku, z jednej strony już bym chciała usg, a z drugiej strony boję się, że mogę usłyszeć, że coś jest nie tak :-(

Elfa - strasznie mi cię szkoda - bądź dzielna!

Co do płci to ja mam przeczucie na dziewczynkę, a z tych kalendarzy to mi nie wyjdzie, bo ja nie wiem kiedy był dzień owulacji. W teorii to moja dzidzia powinna być na 28 grudnia, bo ostatni @ był 21.03, ale na pierwszym USG wyszło, że jest mlodsza o 10 dni od tego co powinno być, więc mi przesunęli termin na 7 stycznia. Przy nieregularnych okresach podobno tak się zdarza. Więc ja sama już nie wiem kiedy była owulacja;)

Któraś z was pytała czy w 6 tygodniu będzie coś widać na USG. Nasza dzidzia miała 6 tygodni i 3 dni i widzieliśmy piękne serduszko jak bije, no i kształt fasolki:) Cudowne! Teraz czekamy na kolejne, to będzie USG genetyczne 19 czerwca - będzie widać już jakieś kształty pewnie:) A dziś mam równiutko 9 tydzień!

Chłopiec czy Dziewczynka??;-);-)

*-spam-*

Mi synuś wychodzi:-)

hmm... mi dziewczynka - i tak czuję.....:-)
choć w chwili obecnej jakoś nie myślę o płci dziecka tylko byle wytrwać do 12 tygodnia....

moje maleństwo ma 6 tygodni 3 dni - wg moich obliczeń gin pomyliła się o 2 dni.....:)
termin 20 stycznia.....całą zimę z brzusiem.... i Tomka kurtki będę nosić hihi :)
karty jeszcze też nie mam ale skierowanie na badania....
w przyszłym tygodniu pójdę, kolejna wizyta u gin za 3 tyg :)

miłego dnia mamuśki:)

cześć dziewczyny
ja jestem przerażona.. znów odrobinę plamię.. chyba wczoraj za dużo chodziłam.. dziś nie ruszę się z łózka, tylko na wizytę u gina wstanę! Bardzo się boję...

z kalkulatora wychodzi mi dziewczynka :tak:i dokładnie tak czuję :tak:

Hejka
elfa trzymaj się kochana.
a dzisiaj jestem przymulona bo pogoda do d... tylko pada i wieje a mi się nawet z łóżka wstać nie chciało
015.gif

Mam nadzieję że będzie od jutra lepiej bo normalnie zasypiam na tym krześle.
I mi wyszła dziewczynka i tak bardziej ku temu się skłaniam.

reklama
patlesnand - wiesz że jesteśmy prawie sąsiadkami? ;-)u nas właśnie przestało padać :tak:

Do góry