patlesnand
Mamusia po raz drugi
ivi a skąd jesteś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć Dziewczyny!
Ja też jestem styczniówką 2010! Termin mam na 6 stycznia - chociaż boję się, że dzidzia będzie chciała opuścić pielesze w Sylwestra. Cieszę się, że trafiłam na tę stronkę. Jeszcze jakiś czas temu nikogo nie było (szukałam), a tu taki wysyp. Razem jest raźniej.:-)
To moja druga ciąża, więc wiem, czego się spodziewać. Jednak teraz jest jakby spokojniej. Nudności miałam tylko przez dwa tygodnie, czasami robi mi się tylko słabo. Poza tym względny spokój a to 10 tydzień. A jak jest u Was? Jak się czujecie? Czy brzuszki Wam się powiększają?
Dziewczyny
Pakuje sie do szpitala (
Wpadłam tylko powiedziec, ze u mnie beznadzieja, serduszko nie bije, martwy płod i musze jechac na zabieg, trzymajcie sie ciepło
najgorzej było powiedziec bliskim co sie stało...
.
Dziewczyny, macie już karty ciąży założone, a badania jakieś robicie??
agaagsm na tej stronie po prawej stronie masz link kalkulator ciąży tam ci sam wyliczy szacunkowy dzień owulacji;-);-)Co do płci to ja mam przeczucie na dziewczynkę, a z tych kalendarzy to mi nie wyjdzie, bo ja nie wiem kiedy był dzień owulacji.
Zresztą mało istotne, ważne, żeby tym razem chromosomy nie ześwirowały i żeby znowu nie przyplątał się o jeden za dużo
Czytałam dziewczyny, że pisałyście o usg genetycznym, w trakcie takiego usg koniecznie zapytajcie się o przepływy krwii, to bardzo istotne, a często lekarze to pomijają! Niestety w 80% przypadków jeśli jest odwrócenie fali A to oznacza zespół Downa, inną wadę genetyczną, bądź wadę serca. Sama przezierność karku jest mało wiarygodnym wskaźnikiem. U mojego Młodego przezierność karku była ogromna, bo aż 6 mm, odwrócone przepływy krwi i sprawdziło się przypuszczenie lekarzy, że dziecko będzie miało ZD, na szczęście nie sprawdziło się ich krakanie, że Młody nie wytrzyma do końca ciąży i obumrze. Dalsza diagnostyka prenatalna dla mnie była bez znaczenia, bo bałam się poronienia po amniopunkcji, a wiedziałam, że i tak na przerwanie ciąży w życiu bym się nie zdobyła. W końcu to moje dziecko jakieby nie było