Beti, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. najważniejsze to żebyś się nie denerwowała
gratuluję:-) Kurcze styczeń to naprawdę jakiś wysyp chłopaczków będzie, będzie miała moja Oliwka w czym wybierać;-)
Ciężarna może bez żadnego dokumentu wejść do szpitala i musi zostać zbadana, jeśli się migają to trzeba poprosić żeby dali wam na piśmie odmowę przyjęcia czy przebadaniaCo jeszcze nam ciekawego powiedziała położna. Że do szpitala nie trzeba mieć skierowania. Jeżeli czujecie, że z dzieckiem coś jest nie tak to po prostu trzeba się z głosić na izbę przyjęć. Tym bardziej do porodu nie trzeba mieć żadnego skierowania. W naszej kochanej Polsce jest tak, że nawet gdy nie jesteśmy ubezpieczone mamy bezpłatną opiekę porodową i przedporodową. Bo kobiety w ciąży są w Polsce pod specjalną ochroną. Powiedziała, że lepiej przyjechać za dużo niż za raz mało. Do szpitala mamy prawo wejść nawet jeśli przechodząc obok źle się poczujemy.
Dała jeszcze nam swój numer w razie jakichkolwiek problemów teraz i po porodzie.
Kobitki mam facecika. Siusiaczka było bardzo dobrze widać wiec to jest pewne na 100%, że będzie Antoś.
Maluszek ma się bardzo dobrze choć nie chciał sie nam ładnie pokazać. Waży prawie pół kilo. Jestem w 20 tyg i 5 dniu ciąży a maluch wygląda na 22 tydz. i 1 dzień.
Postaram się jutro wrzucić zdjęcia.
Życze wszystkim samych dobrych wiadomości. Dobranoc
gratuluję:-) Kurcze styczeń to naprawdę jakiś wysyp chłopaczków będzie, będzie miała moja Oliwka w czym wybierać;-)