reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

normalnie gratulacje dla Państwa Młodych :-)
co do kupki to ja też mam ciemną, ale od pewnego czasu nie było tak zawsze :zawstydzona/y:
i dopiero się kapnęłam, że u mnie 20 tydzień leci to już kurde połowa !!!! tylko się zastanawiam czy ta gorsza czy lepsza :confused: jak tam mamuśki uważacie?
w następnym tygodniu umówię się na połówkowe i zobaczymy w końcu czy moje przeczucia się sprawdzą co do płci, ale się zdziwię hi hi dlatego powoli się psychicznie przygotowuję na fakt, że równie dobrze może to być dziewuszka co mi w ogóle nie pasuję jakoś:tak: tak sobie wmówiłam jajeczka i koniec:sorry2:

Nadineczka u mnie tez juz prawie połówka...19 tydzien leci , do usg jeszcze 2 tyg i mam nadzieje ze poznam płeć mojego maleństwa;-) już się doczekac nie mogę bo różowe pajacyki czekają;-)

No proszę jak to się napaliłyśmy na konkretną płeć - u mnie też sukieneczki czekają, ale będzie zdziwienie jak się poukłada na odwrót hehe:-) U mnie wielkie odliczanie- jeszcze tylko 9 dni do USG (bo już po północy):rofl2:

Ja wybieram się jutro do gina na usg. Mam nadzieje, że dzidziolek pokaże kim będzie. Taki z niego wiercipietek, że czasami nawet spokojnie poleżec nie mogę.
Powodzenia - żeby wszystko było dobrze, a dzidziuś niech trzyma nogi w górze jak najdłużej, żebyście mogli go podglądać do woli :-D
dziewczyny a bierzecie feminatal 800, feminatal 400 czy feminatal N?
Wcześniej brałam feminatal 400 i nie zauważyłam takich zmian, ale teraz mam feminatal N, bo tam jest żelazo, a mi ciut morfologia spadła.

Odpadam spać, bo już mi sie oczki zamykają! Dobranoc

reklama
Hej Kobietki:-)
My już po porannej bieganinie i najchętniej bym poszła spać, ale Oliś ma odmienne zdanie na ten temat ;-) Oddałam znowu mocz do analizy i może tym razem uda im się nie zgubić wyników :sorry2:
Podjęliśmy też z T. męską decyzję i 16 października o godz. 11 bierzemy ślub :-) Kiedyś to musiało nastąpić, więc chcemy mieć to za sobą ;-)
Miłego dzionka Mamuśki i Maluszki :-)

Kacha, strasznie się cieszę i ściskam Pannę Młodą (Pana Młodego sama uściskasz ;-))

Oj my to przerabialismy ze swoimi rodzicami. Chcielismy malutkie wesele - to mama ciągle gadała, że się poobraża rodzina i lamenty, że my sobie wyjedziemy do Wawy, a ona z tą rodziną żyje od lat i jak im się na oczy pokaże. Więc był kompromis i wesele na 70 osób (bratu jak robili to miał na 120, a rodzina bratowej to garstka, tak jak i teraz od mojego męża) i tych, których nie znałam nie zapraszałam i mama musiała przeboleć - bo kurcze nie będą mi sie obcy, choćby przez więzy krwi się rodzina zwali, pętać w tym dniu i udawać, że się cieszą, że za mąż wychodzę, jak mnie widzieli może raz w życiu...A swoją droga ci niezaproszeni i tak sie obrazili podobno, ale co mnie to obchodzi jak ich nie znam:-D

U nas wesele było głównie pod rodzinę, teraz żałuję, bo zamiast całej rodziny, która i tach strzelała nam fochami trzeba było zaprosić znajomych i przynajmniej dobrze wspominalibyśmy to wesele.

Ja też brałam ślub w piątek :-)

Byliśmy dziś pierwszy raz na zajęciach w szkole rodzenia. Było bardzo miło. Poznałam główną oddziałową położną. Bardzo fajna kobieta.

I jak te zajęcia wyglądają? Nacisk bardziej na stronę praktyczną, czy teoretyczną?

W ogóle to dzień dobry! u mnie rano temperatura wynosiła 12 stopni, brrr... zmarzłam, ale rozgrzewam się właśnie ciepłą herbatką :-)

Dziendoberek:-)

Zycze wszystkim milego dnia.
U mnie upalnie i tak pewnie pobedzie jeszcze najmarniej do polowy wrzesnia. Oby nie pazdziernika:szok: Rok temu w pazdzierniku bylo jeszcze 30 stopni.
Ostatnio jestem jakas nieprzytomna i nie mam sily.
nadineczka ja mdlosci mam caly czas, a po zelazie jeszcze wieksze:no:

cześć cieżarówki :tak:
nie dam rady szybko nadrobić wczorajszego dnia, więc tylko życzę miłej środy i odpowiedniej temperatury otoczenia ;-);-)

Dzien dobry...ale naprodukowalyscie sie od wczoraj...:-)

Agbar my też tak nietypowo, bo w piątek :-) Zresztą my zawsze musimy wszystko inaczej zrobić ;-):-p Zawsze to dłuższa imprezka będzie, nie? ;-):-p:-D:-D:-D

Hehe,powod dobry jak kazdy inny;-):-D

I ja chce koscielny razem z cywilnym Bylam na paru cywilnych i powiedzialam ze nigdy nie chce takiego slubu..nie podoba mi sie ta sztywna atmosfera..No ale kazdy jest inny i ma inne podejscie do zycia.:-)

A my mielismy piekny slub cywilny,kierownik USC walnal taka przemowe,ze wszyscy plakali ze wzruszenia...do dzis pamietam jego slowa ...A impreza weselna choc minelo od niej ponad 5 lat do dzis jest wspominana;-):-D
andzia w zyciu nie zdawaj sie na inwencje tworcza fryzjera:-) ja jestem bardzo krytyczna jesli chodzi o fryzjerow. I przewaznie ide ze swoja wynaleziona gdzies fryzura. Jesli nie mam nic to siedze w salonie i szukam w katalogach az znajde. Ale ich inwencja tworcza nigdy:szok: kilka razy to przezylam i powiedzialam basta. Wychodzic na ulice sie wstydzilam

A ja sie zawsze zdaje na moja fryzjerke...nieraz jak cos wymyslilam to popatrzala na mnie i po prostu wyla ze smiechu albo pukala sie palcem w czolo hihi:-D:-DNigdy nie zalowalalam a wrecz bylam zaczepiana na ulicy i pytana gdzie sie strzyge...Moja fryzjerka urodzila sie chyba z nozyczkami w reku,ma prawdziwy talent...

Ja tak od jakiegoś czasu robię zawszę. I zawszę jestem zadowolona :-D Jak mam ochotę na zmianę (całkiem nową fryzurę) to mówię to mojej fryzjerce i ona mi coś proponuje odpowiedniego dla mojej twarzy i dla moich włosów. A ja tylko wcześniej nakreślam wcześniej co mniej więcej chce zmienić (czy długość, czy kolor). Ja albo się zgadzam albo nie.
Szukanie fryzur po katalogach jest też troszkę jak losowanie. Fryzjerka zawsze może obciąć jak "pani w katalogu" ale to nie znaczy że dana fryzura będzie się tak samo układać. Bo nie każda powie, że ta fryzurka jest stworzona dla grubych ciężkich i prostych włosów, a pani posiada cienkie. I nie wiem jakby się fryzjerka w takiej sytuacji starała, ale taka fryzura i tak nie wyjdzie. A czasem to i klientka się uprze... a potem płacz i zgrzytanie zębami...

I pretensje choc fryzjer ostrzegal...:-)

agbar jesli chodzi o fryzjera to moz mialas szczescie. Ja niestety nie mam takiego szczescia i po dwoch wizytach (za pierwszym razem mi sie podoba, a za drugim juz nie) zmieniam. Teraz wyjatkowo pojde trzeci raz do tego samego fryzjera, bo chyba jest niezly, ale tfu tfu nie chce zapeszac

witam serdecznie :-)
dziś mi się gorzej rozkręcić, źle spałam, snów wiele nie pamiętam i nie staram się nawet kojarzyć ale lekko baniak mi pęka.
mam nadzieję, że kawka jaką juz zaparzyłam pomoże ;-)

miłego dnia; nadineczka powowdzenia na połówkowym :-)

agbar jesli chodzi o fryzjera to moz mialas szczescie. Ja niestety nie mam takiego szczescia i po dwoch wizytach (za pierwszym razem mi sie podoba, a za drugim juz nie) zmieniam. Teraz wyjatkowo pojde trzeci raz do tego samego fryzjera, bo chyba jest niezly, ale tfu tfu nie chce zapeszac
A to tfu tfu;-)

reklama
Witam porannie ja juz podlogi pomylam posprzatalam jeszcze tylko prasowanie . Ja tez nie moge uwierzyc , ze to prawie polmetek niedawno robila test a to juz blizej porodu , a pamietacie jeszcze to tak jagby wczoraj mowylysmy o swoich malestwach fasolki a teraz to juz dzieciaczki ze swoja plcia .
U nas znow garac wiec popoludniu basen sie szykuje , jak tak dalej pojdzie to bede wygladac jak murzynka bo pomimo kremow latam za Nicola przez 6 do 7 godzin na dworze wiec nie ma morzliwosci abym sie nie opalila naszczescie przebarwnien brak. Pozatym ruchy dziecka coraz pewniejsze , brzucha nie da sie juz ukryc , jak moj M odda mi kamerke to zrobie zdiecie mojego brzuchola i wam sie pochwale , zycze wam milego dnia zabieram sie za prasowanie.

Do góry