reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Anusia, Macy gratuluje mieszkanek!
Kacha gratuluje decyzji o ślubie:) To piekny dzien i niezapomniany, ja moglabym jeszcze raz przezyc swój:)

reklama
dziewczyny mam pytanko... od kiedy mozna robic usg polowkowe?? bo mi termin tego badania wychodzi w 19 tygodniu ciazy.. a slyszalam ze najlepiej robic ok 22 tygodnia...

Uważam, że najlepiej zaprosić tych z którymi utrzymuje się kontakt, albo "wypada" tj najbliższą rodzinę (np rodzeństwo rodziców, kuzynów).

dziewczyny mam pytanko... od kiedy mozna robic usg polowkowe?? bo mi termin tego badania wychodzi w 19 tygodniu ciazy.. a slyszalam ze najlepiej robic ok 22 tygodnia...

Między 18 a 23 tc powinno się zrobić, osobiście uważam że lepiej później bo dzidzia jest już większa i chyba lepiej widać na usg :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki

mam nadzieje ze jeszcze o mnie nie zapomnialyscie;) troszke mnie nie bylo a to dlatego ze odpoczywalam sobie nad naszym pieknym,polskim morzem;) ale juz dzis wrocilam z rana do rzeczywistosci niestety....wizyta u lekarza i pilne skierowanie do pulomonologa z podejrzeniem astmy....:crazy: dzis zrobilam badania i jutro z rana jade no i zobaczymy co mi lekarz poiwe...az sie boje bo nigdy nic takiego umnie nie podejrzewali...no nic..nie ma co panikowac na zapas.
a dzidzia jakos za bardzo sie nie wierci tzn moze i sie wierci a ja nie czula jestem i rozponzac nie potrafie;)czasem cos mnie zakluje ale to tak jakby kolka i nie wiem co to jest?macie cos takiego? usg mam dpiero 2 wrzesnia...nie wiem jak wytrzymam.:angry:

Moja ginka i pani doktor od USG, obie mówiły, że połowkowe między 18 a 22 tygodniem, ze wskazaniem na 22 tydzień, bo większa dzidzia i lepiej widać, ale w kazdym z tych tygodni będzie ok.

Beti: już się zastanawiałam, co z Tobą się stalo, a ty wypoczywalaś;)))
Takie kucie w boku to ja też mam i to dośc często, coś jakby kolka - ale dośc szybko przechodzi. Dzidzia moja sie wierci bardzo i ciągle podkopuje mnie, więc ja myślę, że może czasem się tak ułoży, że mnie uciska i stąd ta kolka...

U mnie USG za 10 dni, a ja siedze jak na szpilkach i wyczekuję...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaja to będzie tylko ślub cywilny, także bez żadnych wariacji ;-) Będą tylko świadkowie i kilkoro znajomych, imprezki żadnej specjalnej nie robimy tylko taką domówkę :tak: Do ołtarza może na starość pójdziemy ;-)
Kacha gratulacje jeszcze raz za podjęcie takiej decyzji :-):tak:

U mnie pierwsza ciąża, niby siedze w domu, ale czas mi tak ucieka przez palce, że normalnie wierzyć się nie chce, a tu już 21 tydzień leci...
Hemoglobina tez mi z lekka spadła, na początku ciągle miałam 13,6 a teraz już 12,9 - polecam picie soczków wyciskanych z warzyw- z buraczków, marchewki, pietruszki - podobno pomagają:)

Gosia_k23: zdrówka dla małej!
dzięki z zyczenia zdrówka dla małej :tak:

ja mam hemoglobine 14,1 na początku 14,8 zobaczymy jak teraz bo ostatnio robiłam miesiąc temu :tak:

JoL a żelazo dodatkowo bierzesz :confused:

Mam takie pytanko nieco krępujące no ale mnie zastanawia to dlatego musze się poradzić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:odrazu powiem że jedynie biore witaminki feminatal:tak:bo chodzi o kał on jest kolorku takiego ciemnego tak jakbym brała dodatkowo jeszcze żelazo wiem bo pamiętam jak miałam anemie w pierwszej ciąży i musiałam brać to momentalnie był ciemny a zarazem jakby czarny:zawstydzona/y:no i gin mnie ostrzegał że taki będzie:zawstydzona/y:a powiedzcie mi dlaczego on jest i teraz takiego kolorku przecież ja nie biore nic oprócz tych witaminek :confused:

Mam takie pytanko nieco krępujące no ale mnie zastanawia to dlatego musze się poradzić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:odrazu powiem że jedynie biore witaminki feminatal:tak:bo chodzi o kał on jest kolorku takiego ciemnego tak jakbym brała dodatkowo jeszcze żelazo wiem bo pamiętam jak miałam anemie w pierwszej ciąży i musiałam brać to momentalnie był ciemny a zarazem jakby czarny:zawstydzona/y:no i gin mnie ostrzegał że taki będzie:zawstydzona/y:a powiedzcie mi dlaczego on jest i teraz takiego kolorku przecież ja nie biore nic oprócz tych witaminek :confused:
pewnie przez żelazo w witaminie tak jest mam tak samo;-):tak:

reklama
Do góry