reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie mamusie!!! jak tak czytam sobie to forum to strasznie wam zazdrosze juz prawie kazda widziala swoja fasolke, a ja jestem w anglii i dopiero jutro mam pierwsza wizyte u lekarza rodzinnego i dopiero dostane skierowanie na usg, a to bedzie dopiero ok 12 tygodnia :( bardzo chcialabym zobaczyc czy wszystko jest ok i uslyszec bicie serduszka. no ale jutro moze bede wiedziala cos wiecej. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

f1017742.jpg

reklama
Ja też mieszkam w Anglii i czekam na swoje usg z niecierpliwością!!!

Ostatnia edycja:
Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

gratuluje i dobrze ze zmieniłaś złe nawyki ;-)

juz troszkę tu jesteśmy może przeoczyłaś ;-) a powiedz mi jak liczysz tygodnie ciąży bo ja mam termin na 7 stycznia czyli 1 dzień później a jakoś jestem w 8 tygodniu i 5 dniu wiec czy ja coś nie rozmiem czy wszystko jest ok :sorry:

czekamy za zdjęciem ślicznej fasolki :tak:

normalnie tydzien ciazy liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie od dnia zaplodnienia wiec z ta moze byc ta 2-tygodniowa roznica. lekarze w wiekszosci stosuja ta pierwsza metode czyli wiek ciazy. u ciebie prawdopodobnie liczony jest wiek dziecka

Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, czyli Twoja ciąża jest rzeczywiście trochę starsza niż dzidzia w rzeczywistości. Widzę, że jesteśmy w baaaardzo podobnym wieku ciąży - różnica jednego dnia.:)

Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(

A bylas juz u GP? na ktory tydz ciazy wyznaczyli ci usg??? ja dopierjutro ide do gp, mam nadzieje ze bedzie ok
U gp byłam w kwietniu - pod koniec. Potem długo, długo czekałam na jakiś kontakt, aż w końcu dostałam list ze szpitala, że mnie zapraszają na usg, a potem zaraz mam spotkanie z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(
No niestety. Ja też chciałam trochę inną drogą, bo nie mogę się doczekać, żeby wiedzieć, jak się ma moja dzidzia i w jakiej jest kondycji. No i czy jest jedna czy dwie...

reklama
Do góry