reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
mam pytanko do dziewczyn biorących luteinę dopochwowo. Zauważyłyśmy jakieś efekty uboczne? bo mi zwięszyły się nudności, póki co jeszcze nie biegam do kibelka ale czuję jak mi się "dźwiga" lub odbija :baffled: (oczywiście to może być efekt ciąży a nie samych tabletek). Poza tym mam zwiększoną ilość śluzu koloru ciemnomlecznego, przypuszczam że to resztki tabletki nie wchłoniętej przez organizm? :eek: A jak jest u was?

Gratulacje!!! to musi być wspaniałe przeżycie!! :))
Dostałaś może zdjątko dzieciątka? i czy bylaś prywatnie czy państwowo?

ja się boję że nie dostanę fotki maluszka.... :( a tak bym chciała mieć pamiątkę z tego pierwszego USG...

również wybieram się na usg w ramach NFZ i zapomniałam zapytać czy dostanę zdjęcie. Napewno będę się upierać aby mi dali :-p nawet mogę zapłacić :tak: bo jest to niewyobrażalna pamiątka

kurde kobietki moje klucie po lewej stronie brzucha jest coraz silniejsze i czestrze, nospa mi tylko odrobinke pomaga, naprawde zaczynam sie martwic...jeszcze 3 godziny do wizyty u lekarza, ide sie teraz okapac i troche zrelaskowac, prosze trzymajcie za mnie kciuki aby nic zlego sie nie dzialo, jak wroce od lekarza dam wam znac co mi powiedzial...

efekty uboczne? hmm nie wiem czy przez luteinę i czy przez dzidzię, ale jestem baardzo senna i mam lekkie mdłości ;) A co do śluziku, to szczególnie po porannej dawce wypływają ze mnie resztki tabletki.. :)

kurde kobietki moje klucie po lewej stronie brzucha jest coraz silniejsze i czestrze, nospa mi tylko odrobinke pomaga, naprawde zaczynam sie martwic...jeszcze 3 godziny do wizyty u lekarza, ide sie teraz okapac i troche zrelaskowac, prosze trzymajcie za mnie kciuki aby nic zlego sie nie dzialo, jak wroce od lekarza dam wam znac co mi powiedzial...

Z tego co wiem jeśli to nie są skurcze to nic zlego sie nie dzieje, mam nadzieje ze to normalne objawy, ja tez mam te klucia(czuje je w jajniku i w szyjce) a do lekarza ide dopiero 10 czerwca.. bede czekała z niecierpliwościa na to co ci lekarz powie..
Z dzidziusiem na pewno bedzie wszystko ok , mam nadzieje ze przyniesiesz jakies zdjecie:)

po pierwsze to się nie denerwuj, bądź dobrej myśli. 3mam kciuki aby wszystko było ok ;-) daj znać później po wizycie co i jak.

Hej dziewczyny!! :) ja na usg bylam dokladnie tydzien temu :) fasolka miala wtedy 5,8 mm 7tc i pieknie bilo jej serduszko :)
Mam nadzieje, ze dalej wszystko bedzie ok. zanim dowiedzialam sie o ciazy palilam, pilam i zle sie odzywialam i mialam anemie. Po 13 maja wszystko sie zmienilo i mam nadzieje, ze z nasza Kruszynka wszystko bedzie w porzadku :))

Cześć Dziewczyny!

Ja też jestem styczniówką 2010! Termin mam na 6 stycznia - chociaż boję się, że dzidzia będzie chciała opuścić pielesze w Sylwestra. :szok: Cieszę się, że trafiłam na tę stronkę. Jeszcze jakiś czas temu nikogo nie było (szukałam), a tu taki wysyp. Razem jest raźniej.:-)

To moja druga ciąża, więc wiem, czego się spodziewać. Jednak teraz jest jakby spokojniej. Nudności miałam tylko przez dwa tygodnie, czasami robi mi się tylko słabo. Poza tym względny spokój a to 10 tydzień. A jak jest u Was? Jak się czujecie? Czy brzuszki Wam się powiększają?

reklama
dzieki kobietki za słowa otuchy
troche sie zrelaskowałam podczas kapieli, jakby trcohe bol ustal, zaraz jade do lekarza, mam nadzieje ze zobacze bijace serduszko , jak wroce to moze nowe zdjecie wrzuce, trzymajcie sie wszystkie wszystkiego najlepszego

Do góry