reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie,

ja wczoraj byłam na wizycie, widziałam maluszka, ma 5 mm i 6 tygodni. Serduszko pięknie biło i bardzo się wzruszyłam.
Między 8 a 23 lipca mam zrobić USG (ocena rozwoju) i z wynikiem iść na test podwójny. Wierzę, że wszystko będzie ok.
Czy któraś z Was przechodziła takie badanie (test)? Jak to wygląda?

reklama
Witajcie,

ja wczoraj byłam na wizycie, widziałam maluszka, ma 5 mm i 6 tygodni. Serduszko pięknie biło i bardzo się wzruszyłam.

Gratulacje!!! to musi być wspaniałe przeżycie!! :))
Dostałaś może zdjątko dzieciątka? i czy bylaś prywatnie czy państwowo?

ja się boję że nie dostanę fotki maluszka.... :( a tak bym chciała mieć pamiątkę z tego pierwszego USG...

ivi ja zapytałam czy mogłabym otrzymać zdjęcie dla męża. Lekarz mi dał ale powiedział żebym się na korytarzu nie chwaliła, bo wszyscy będą chcieli a ten papier podobno bardzo drogi jest. I byłam państwowo.

no ja tez...mam teraz duzo ni spokojnych mysli..czy nie poronie...kazdy bol brzucha jest nie pokojący a kłuje mnie bardziej od kilku dni lewy jajnik...bardzo tez sie martwie o prawidłowy rozwoj dzidziusia...

mam tez jakies podejrzane zółtawe upławy..

Mnie też martwią te kłucia, przeważnie mam je po lewej stronie ale tak bardziej czuje je w szyjce, nie wiem co oznaczaja te zolte uplawy jak mialam takie 2 dni temu ale dzisiaj juz sa normalne

Dziewczyny na pewno wszystko będzie dobrze! Nie stresujcie się, bo to przecież też na wpływ na maluszki w Waszych brzuszkach :tak:

Ja kłucia też mam, ale po prawej stronie. Gin mi mówił, że to normalne.

Dziewczyny GRATULUJE Wszystkim bijących serduszek :)
Dziś znów nie mogłam spać w nocy dopiero o 6 zasnęłam.
Miłego dnia :)

czesc dziewczyny

w nocy tak mnie bolal brzuch, ze polknelam nospe.. całe szczescie, ze dzis mam wizyte u gina...teraz mecze sie z porannymi mdłosciami, bo przed chwila wstałam , blee..

HELLO:-)
Kochane jestem taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka szczęśliwa:-Dgin powiedział że bardzo ładnie się unormowało że zapisał ostatnie dwa opakowania dupka i mam go brac teraz 2 razy po 1 tabletce:tak:widziałam serduszko pięknie biło iiii hehe tam na zdjęciu po prawej stronie(troche niewyraźne:-p)ruszało się maleństwo jak kijanka:-D:-Di wiecie co aż mi głupio ale łezki mi poleciało jak widziałam to aż gin tak tez się uśmiechnął i powiedział że jest z czego się cieszyć bo zdrowo bije serduszko:-):-):-)ach teraz jestem spokojna:tak:hehe ale serduszkowanie jeszcze trzeba odłożyć:-pza dwa tygodnie mam zrobić szereg badań a kolejna wizyta za 3 tygodnie:tak:a to zdjątko mojego maleństwa 8 tydzień:tak:

reklama
ja mam do was pytanie: czy jak pójdę do gina na USG z NFZ (jutro mam wizytę) to dostanę zdjęcie dzieciątka? czy takie gratisy tylko w prywatnych gabinetach?

No to chyba zależy, czy będzie papier w aparacie i czy fajny lekarz, ja na NFZ raz dostawałam a raz nie... Chyba najlepiej poprosić od razu :tak:

elfa75, daj znać po wizycie!! Te upławy to może być jakaś infekcja...

Evi_G, ten test to test PAP A, test potrójny, obejmuje badanie NT, czyli ocena przezierności karkowej, inaczej usg genetyczne, pozostałe dwa badania są z krwi i mój lekarz kieruje na nie tylko wtedy, gdy w badaniu NT wyjdzie ta przezierność karkowa powyżej normy

Do góry