reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

U gp byłam w kwietniu - pod koniec. Potem długo, długo czekałam na jakiś kontakt, aż w końcu dostałam list ze szpitala, że mnie zapraszają na usg, a potem zaraz mam spotkanie z położną.

hmmmm Ztego co slyszalam tutaj sie na wizycieu gp wybiera juz polozna samemu i od razu wyznaczaja wizyte, ale moge to zalezy od regionu, no nic jutro bede wszytsko wiedziala.

reklama
hmmmm Ztego co slyszalam tutaj sie na wizycieu gp wybiera juz polozna samemu i od razu wyznaczaja wizyte, ale moge to zalezy od regionu, no nic jutro bede wszytsko wiedziala.
Może rzeczywiście zależy od regionu. Ja też czytałam, że czasami położna przychodzi do domu, czasami dzwoni, a czasami wysyłają Ci list - tak jak mi. A na kiedy masz termin?

a u mnie powoli do przodu :tak: za 2 tyg wizyta i sie okaze
ale wiecie co ?
to dopiero 8 tydzien ciazy a u mnie juz wywaliło brzucho mój maz sie smieje do naszego psa ze za 2 miesiace to beda mnie kulac na spacer:laugh2: heheheh buziaki

ale wiecie co ?
to dopiero 8 tydzien ciazy a u mnie juz wywaliło brzucho mój maz sie smieje do naszego psa ze za 2 miesiace to beda mnie kulac na spacer:laugh2: heheheh buziaki

to gratuluje brzuszka ja juz sie nie moge doczekac az moj zacznie sie pokazywac :))) dorze ze maz ma poczucie humoru :)):-D

A u mnie brzucho pojawia się wieczorami. W dzień się chowa:-) ale na razie nie narzekam, bo chętnie sobie ponoszę spódnice rozmiaru normalnego. Większe już czekają:blink:

kurde kobietki moje klucie po lewej stronie brzucha jest coraz silniejsze i czestrze, nospa mi tylko odrobinke pomaga, naprawde zaczynam sie martwic...jeszcze 3 godziny do wizyty u lekarza, ide sie teraz okapac i troche zrelaskowac, prosze trzymajcie za mnie kciuki aby nic zlego sie nie dzialo, jak wroce od lekarza dam wam znac co mi powiedzial...

mnie bolał przez pierwsze dwa tygodnie taki ból jak przed okresem, ale o sto razy mocniejszy, leżałam i płakałam, miałam nawet rozwolnienie (tak mam jak mocno boli zawsze) doszło do tego, że mój T. przepraszał mnie, że zrobił dzidziunie więc najgorszemu wrogowi nie nie życzę tego bólu, ale minęło i dopiero zaczęłam na prawdę się cieszyć:-) trzeba wierzyć, że przejdzie:-) więc elfa trzymaj się będzie dobrze

reklama
Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, czyli Twoja ciąża jest rzeczywiście trochę starsza niż dzidzia w rzeczywistości. Widzę, że jesteśmy w baaaardzo podobnym wieku ciąży - różnica jednego dnia.:)

masz racje ja mam termin na 23 stycznia i jestem w 6tyg ciazy wiec ty masz porod 2 tyg wczesniej to musisz byc w 8 tyg nie w 10.

Ten ostatni suwaczek jest ok, ale jesteś w "starszej ciąży" niż 8 tydzień i Twoja kruszynka już ma więcej niż 15 mm - ten suwaczek chyba jest nie ok..

Nie obraź się macy ale to raczej ty źle liczysz... Wiek ciąży liczy się zawsze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki – jest to tzw. reguła Naegelego.. I nigdy się nie spotkałam z tym żeby ciąża była starsza od tego terminu. Czegoś takiego po prostu nie ma.
A jak ktoś chce znać wiek dzidzi to jest zawsze około 2 tygodnie mniejszy od wieku ciąży.
http://dziecko.haczewski.pl/ - moim zdaniem to bardzo dobry kalkulator który podaje wiele rzeczy z dobra dokładnością. Dla mnie długość ciąży: 6 tygodni i 2 dni. Wiek dziecka: 4 tygodnie i 2 dni

Czego nie rozumiem rożne kalkulatory podają róże liczby ;] np. ten http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html podaje że jestem 5 tygodniu i 3 dniu ciąży. Mimo że pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 19 kwietnia 2009 roku. Może ktoś wie dlaczego?

ale wiecie co ?

Mi już spadają wszystkie spodnie (nie mają sie na czym trzymać). A mam dopiero początek 7 tygodnia i też nie przytyłam ani kilograma :-D

Ostatnia edycja:
Do góry