reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam!
Ja dziś jakoś czuję się taka walnięta od rana - miałam wyjść poszukać sukienki na wesele w rodzinie, ale sobie daruje, w końcu jeszcze trochę czasu do 5 września mam:tak:Zasypiałam z okropnym bólem głowy - chyba od tego upału:dry:
Do USG połówkowego już tylko 11 dni:happy:

ASIAX: gdzie się zaziębilaś w taki upał? Dbaj o siebie i szybko wracaj do zdrowia!

Andzia76: mamą się nie stresuj - i tak zrobicie jak będziecie chcieli z chrzestnymi. Ja mam taką teściową, co na wszystko ma swoje zdanie i puszczamy razem z mężem koło uszu, bo inaczej to nerwica gotowa! Na szczęście teściowa 250 km od nas, a moja mama 200 km -bezpieczna odległość:-)

Kaja29: Współczuję problemów - trzymaj się dzielnie i bardzo oszczędzaj - na pewno wszystko będzie dobrze!

Pozdrowienia dla pracujących - podziwiam drogie panie, że dajecie radę!

reklama
Witam w nowym tygodniu.
Ja nie poszłam dzisiaj do pracy, bo wczoraj w nocy miałam temperaturę 38,6, wzięłam paracetamol, a dzisiaj biegnę do lekarza, niech daje zwolnienie.
Czuję się strasznie, bolą wszystkie mięśnie.:-(
Swoją drogą to dziwne, pierwszy raz w życiu mam temperaturę w wakacje, jeszcze w takie upały.:-(

Tak się zastanawiam, może któraś wie, jeżeli w ciąży jestem chora, to lekarz wpisuje na zwolnieniu symbol ciąży czy zwykły ( płatne 100% czy 80%)

Jest płatne 100 %, ale poproś lekarza, żeby na zwolnieniu napisał kod B, tzn., że dotyczy ciężarnej.:tak:

Andzia76: mamą się nie stresuj - i tak zrobicie jak będziecie chcieli z chrzestnymi. Ja mam taką teściową, co na wszystko ma swoje zdanie i puszczamy razem z mężem koło uszu, bo inaczej to nerwica gotowa! Na szczęście teściowa 250 km od nas, a moja mama 200 km -bezpieczna odległość:-)

QUOTE]

Mi nawet bezpieczna odległość nie pomaga (ok. 300 km od mamy), no chyba ze nie będe odbierać telefonów,;-) a do teściowej mam 40 km, ale ona jest zbyt leniwa, żeby do nas przyjeżdżać, a ja z tego powodu cierpieć nie będe. :tak:Zresztą, ona jest taka, że nic ją nie obchodzi (przegięcie w drugą strone). Ale przynajmniej niewtrąca się:-D:-D:-D

:-D teraz mi się przypomniało. Wczoraj okazało się, że wszelkie smaki przeszły na mojego M i tak oto zupkę chińską pocisnął popcornem, w międzyczasie podjadając mojego tuńczyka, następnie winogrona, ostatecznie kończąc na czekoladzie :-D i to wszystko jedno za drugim w przeciągu chyba 5 minut!

Macy, gratuluję nowego lokum!! Wiesz, czasem przeczucia się sprawdzają i może akurat będzie synek...
Dziękuję. A co do przeczuć, to sama nie wiem, czy nawet je mam czy to kwestia przyzwyczajenia do faktu, że może być córcia. Nie miałam i nie mam parcia na żadną płeć. Tylko chyba to, że mam już jednego syna, działa tak na mnie. ;-)Będę się cieszyć z każdej pociechy.

Ja się kąpie codziennie ponieważ posiadam wanne w domu :-) Myślę, że jeśli kapiel nie trwa długo a woda nie jest mocno gorąca to nie ma problemu.
Ja też brałam kąpiele w pierwszej ciąży. Teraz mamy prysznic. A chodzi głównie o to, by nie przesadzać z długością kąpieli - chyba do 20 minut i temperaturą wody.

witam, zapisuje sie na 16 stycznia :) mam nadzieje dotrawac,
Gratuluję i mam nadzieję, że reszta ciąży przebiegnie bezproblemowo.

a ja zaraz pogryze...:baffled:
Przed chwilą zadzwoniła do mnie moja mamuśka i mówi żebym nie szukała chrzesnych, bo ona już ma. Na chrzesną moja bratowa jest chętna, a chrzesnym brat męża.
Współczuję. Moja mama szukała mi świadkowej, jak brałam ślub i bardzo była zła, że to nie moja siostra, ale przyjaciółka. Teraz mateczka już się nie miesza, chociaż pewnie o chrzestnych zapyta. A problem mamy, bo nie mam pojęcia, kto ma dostąpić zaszczytu bycia ojcem chrzestym.:-(
Witam w nowym tygodniu.
Ja nie poszłam dzisiaj do pracy, bo wczoraj w nocy miałam temperaturę 38,6, wzięłam paracetamol, a dzisiaj biegnę do lekarza, niech daje zwolnienie.

Tak się zastanawiam, może któraś wie, jeżeli w ciąży jestem chora, to lekarz wpisuje na zwolnieniu symbol ciąży czy zwykły ( płatne 100% czy 80%)
ASIAX, współczuję temperatury. Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale ta gorączka i mięśnie to na grypę wskazuje. Obym się myliła. Z zwolnienie powinnaś mieć na 100%, bo przecież przez okres choroby też w ciąży jesteś.
Witam!

Do USG połówkowego już tylko 11 dni:happy:
Miłego czekania. Jeszcze tylko kilka dni.;-) Ja też czekałam, teraz mam już za sobą, ale zaczynam kolejne odliczanie. W sobotę przeprowadzka, a za pięć tygodni lecimy do Polski!!!

Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy. Dziękuję za gratulacje nowego lokum, szkoda, że to jeszcze nie jest to nasze na własność, ale tutaj na stałe jakoś nie mam ochoty mieszkać.

nikki, za Ciebie trzymam kciukasy, bo chyba masz dzisiaj usg.

HEJKA:-)
Ale miły dzień dla nas zrobił M:-)spacerki tu i tam normalnie miło było:-)no i lody się zjadło mniaaaaaam w taki upał tym bardziej:-)

ANDZIA wow to ma twoja mama tupecik:szok:ja się nie dziwie że tak zaaregowałaś :no:ty jesteś matką swego dziecka i ty wiesz kogo byś chciała na chrzestnych:tak:
ASIAX zdrówka:tak:
NIKKI kciuki za usg:tak:a moje za tydzien w poniedziałek:-)

Zaczełam się martwić bo dzidziuś od ostatnich kopniaczków cicho był i nie powiem już z M chcieliśmy dzisiaj jechać do ginekologa bo 2 dni ciszy to za dużo:sorry2:ale ale w minioną noc dzidzia pokopała co teraz uśmiech na twarzy i czekamy na swój termin;-):-)

Witam w nowym tygodniu.
Swoją drogą to dziwne, pierwszy raz w życiu mam temperaturę w wakacje, jeszcze w takie upały.:-(

Z tego co wiem wpisuje symbol ciazy.

A ja tam uwielbiam moja tesciowa,juz ja poprosilam aby zostala u nas na dluzej jak synus przyjdzie na swiat.Jest fantastyczna kobieta,ufam jej,moge na nia liczyc,jest dla mnie jak przyjaciolka...Czesto nawet jak mam problem to predzej zazdzwonie do niej niz do mojej mamy...coz,takie zycie....

Zaczełam się martwić bo dzidziuś od ostatnich kopniaczków cicho był i nie powiem już z M chcieliśmy dzisiaj jechać do ginekologa bo 2 dni ciszy to za dużo:sorry2:ale ale w minioną noc dzidzia pokopała co teraz uśmiech na twarzy i czekamy na swój termin;-):-)
a wiecie może ile czasu dzidzia może być "cicho" na obecnym etapie ciąży? :-(moja dzidzia od czasu do czasu lekko zapuka, ale szaleństwa nie ma... wydaje mi się że mniej ją czuję niż tydzień temu:szok::-(

A ja tam uwielbiam moja tesciowa,juz ja poprosilam aby zostala u nas na dluzej jak synus przyjdzie na swiat.Jest fantastyczna kobieta,ufam jej,moge na nia liczyc,jest dla mnie jak przyjaciolka...Czesto nawet jak mam problem to predzej zazdzwonie do niej niz do mojej mamy...coz,takie zycie....

to pogratulować teściowej ja o mojej wole nie pisać :sorry2:

a wiecie może ile czasu dzidzia może być "cicho" na obecnym etapie ciąży? :-(moja dzidzia od czasu do czasu lekko zapuka, ale szaleństwa nie ma... wydaje mi się że mniej ją czuję niż tydzień temu:szok::-(
Mam tak samo - tydzień temu wiele razy dawła o sobie znać w tym cisza. Tłumaczę to tym, że byłam niezwykle aktywna, teraz siedzę w domu i się właściwie nudzę. Chyba taka pełna aktywność to około 20 tygodnia - myślę.

reklama

kochana widze że dopiero zaczynasz 18 tc a to twoja pierwsza ciąża więc się nie martw:tak:ja porządniejsze pierwsze kopniaczki poczułam w 19 tc początku a to moja druga ciąża;-)

Do góry