reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

agbar77 wypożycz swoją teściową;-) jak ja ci zazdroszcze:-D

a wiecie może ile czasu dzidzia może być "cicho" na obecnym etapie ciąży? :-(moja dzidzia od czasu do czasu lekko zapuka, ale szaleństwa nie ma... wydaje mi się że mniej ją czuję niż tydzień temu:szok::-(

Ivi, moja dzidzia jeszcze nie buszuje.;-)śpi sobie grzecznie mój leniuszek:-)
Ale ponoć takie regularne ruchy powinno się czuć od 24 tc.
A wcześniej to może się pukać co jakiś czas:dry:

reklama
ja tydzień temu siedziałam w domu, teraz chodzę do pracy..
zastanawiam się czy po prostu zmiana położenia macicy też może mieć na to wpływ...bo w ciagu ostatnich 1,5 tyg. mocno mi brzuch urósł ;-)

Hello

Witam przed praca. Wczoraj wieczorem znowu mnie brzuch bolal a dokladnie podbrzusze czy to moga byc jakies objawy czegos czy mam nie panikowac?

Nikki powodzenia na usg:tak:

:-D teraz mi się przypomniało. Wczoraj okazało się, że wszelkie smaki przeszły na mojego M i tak oto zupkę chińską pocisnął popcornem, w międzyczasie podjadając mojego tuńczyka, następnie winogrona, ostatecznie kończąc na czekoladzie :-D i to wszystko jedno za drugim w przeciągu chyba 5 minut!
Wlasnie wczoraj czytalam ze faceci ktorzy sa mocno zwiazani ze swoimi kobietami ciezarnymi i spedzaja z nimi duzo czasu, udowodniono ze maja podobne objawy jak ciezarne. Nudnosci, sennosc itp..i pewnie zachcianki tez, bo moj ma wszystkie objawy:-D
No i tez pisalo (jola.24) w mojej ksiazce ("Bedziemy rodzicami") ze uklucia w dole brzucha nie powinny nas niepokoic, ze to zupelnie normalny objaw na tym etapie ciazy!
ja tydzień temu siedziałam w domu, teraz chodzę do pracy..
zastanawiam się czy po prostu zmiana położenia macicy też może mieć na to wpływ...bo w ciagu ostatnich 1,5 tyg. mocno mi brzuch urósł ;-)
Napewno.Macica jest jakos ok.5cm pod pepkiem wiec coraz wyzej. Mi brzuch wydymało w ciagu 2 dni..:-)

Ostatnia edycja:
kochana widze że dopiero zaczynasz 18 tc a to twoja pierwsza ciąża więc się nie martw:tak:ja porządniejsze pierwsze kopniaczki poczułam w 19 tc początku a to moja druga ciąża;-)

no tak ale ja już dzidziolka czułam..I puka od czasu do czasu, i przerwotki robi... myślałam że jak już raz poczułam to będzie coraz częściej i mocniej, a jest zupełnie odwrotnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam Szanowne Styczniowki:-)

Probowalam nadrobic co pisalyscie w minionym tygodniu, ale niestety sie nie da:-( ehhh
Ja jeszcze rano dosypialam, bo po wakacjach i wypoczynku jestem jakas lekkko zmeczona heh. Moze to wczorajsza podroz w upale 37 stopni:crazy:
Jednak Perugia to jedno z najgorszych miast jesli chodzi opal. Caly poprzedni tydzien zero pocenia, od wczoraj wieczorem sie zaczelo:wściekła/y:

Gratuluje wszystkim Styczniowkom poznania plci i ciesze sie, ze czujecie ruchy. Ja niestety nie znam jeszcze ani plci, ani nie czuje ruchow.
Do usg 31 stycznia wytrzymam ;-)

Zycze wszystkim milego dnia

Wlasnie wczoraj czytalam ze faceci ktorzy sa mocno zwiazani ze swoimi kobietami ciezarnymi i spedzaja z nimi duzo czasu, udowodniono ze maja podobne objawy jak ciezarne. Nudnosci, sennosc itp..i pewnie zachcianki tez, bo moj ma wszystkie objawy:-D

ha, ha,ha..... a mój mąż to chyba przechodzi teraz jakieś zmiany hormonalne ;-):-D
ciekawe, czy będą mieli też bóle porodowe... ;-):-D;-):-D;-)

ha, ha,ha..... a mój mąż to chyba przechodzi teraz jakieś zmiany hormonalne ;-):-Dciekawe, czy będą mieli też bóle porodowe... ;-):-D;-):-D;-)
haha:-Dpodobno mija im z czasem a niektorzy maja do samego porodu ciazowe dolegliwości..:tak:Moj M np codziennie spi w dzien, a wczesniej tego nie zaobserwowalam:-D
No ale tak poza tym to sprawdza sie idealnie! Wszyscy znajomi tak nas strasza ze te pierwsze miesiace sa takie straszne..a ze u nas to juz wogole bedzie masakra przy blizniakach i ja sie juz bac zaczynam a M mowi ze damy sobie rade i nie sluchajmy ich bo oni mowia jakby dziecko bylo klopotem a dla nas to wieeelkie szczescie i to podwojne i napewno sobie poradzimy:-)i od razu zaczynam w to wierzyc:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się trochę martwię, jak to będzie jak urodzę, bo u nas do żłobka przyjmują od roku, nie mam co liczyć na pomoc babć (z moją mamą nie utrzymujemy kontaktów, a teściowa pracuje), więc będe siedziała rok w domu z dzieckiem. Z tego akurat cieszę się, boję się jedynie życia z jednej wypłaty, czy uda nam się to jakoś zorganizować, czy damy radę...

Do góry