tereskaa
Mamusie Marcowe '06
W szpitalu byłam bo miałam rozwarcie na dwa palce, jakieś 2,5 cm oraz szyjkę mierzona na palec jakieś 1 cm, teraz niby jest lepiej ale i tak mam duze watpliwości czy aby na pewno jest ok, nic mnie nie boli, ale czy szyjka moze być w ciązy rozpulchniona, no cóż mam nadzieję ze wszytsko do reszty się szybko wyjaśni.
karo ....trzymam mocno kciuki ........a jeżeli chodzi o rozwarcie to ja miałam właśnie na 3 cm + skurcze w 20tym tygodniu poprzedniej ciązy ......byłam w szpitalu kilka dni miałam nawet groźbę pozostania tam ale zadziałały lekarstwa .......i mogłam wrócić do domu z tym że brałam leki co 6 godzin (4 tabletki na dzień aż do końca ciąży) .....nic nie nosiłam nic nie robiłam i miałam bardzo częste wizyty u lekarza + co dwa tygodnie usg bobaska i szyjki dopochwowe)..... bobas wytrzymał do końca ....nawet tydzien po terminie nie chciał wychodzić i miałam wywoływany poród ....tak więc uważaj na siebie i wszystko będzie dobrze ......
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)