reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
A ja według tego kalkulatora i terminu z ostatniego usg dobiłam dzisiaj dokładnie do połowy - mamy 50%;-)
*-spam-*

suuuper to dokładnie mi co i jak obliczyło i wszystko się zgadza nawet ze suwaczkiem:tak:wklej to w "przydatne linki":tak:

SYLWIA gratulacje dla przyjaciółki no i chrzestnej:-)ps.ja wiem co to jest balonik bo moja "koleżanka"z patologi miała go założone i mówiła że nie jest to za fajne uczucie ale pomaga przy rozwarciu jak wypadnie to oznacza że się powiększyło;-)

A ja jeszcze nie czuje ruchow naszego malenstwa raz w zeszlym tygodniu mialam takie wrazenie tak jakby cos mnie w brzuchu laskotalo ale kopniaczkow jeszcze nie dostalam.

Dzien Dobry... rany co za pogoda ...no to trzymamy kciuki za kolezanke... moja chrzesnica urodzila sie w tym roku w lutym i byl to porod ekspresowy.. pare boli i malutka na swiecie..... probowalas na zaparcia suszonych owocow takich jak sliwki czy morele mnie pomogly...na szczescie ten problem sie u mnie zakonczyl... a wracajac do zwierzakow nie jestem pewna jak moje bydlatko zachowa sie jak sie maly pojawi.. od 4 lat mamy bernardynke z deczka wyrosla i zrobila sie chodzacym potworem na 4 lapach.. moj bratanek robi z nia co chce ale ogolnie jest nie ufna...jesli chodzi o zachowanie wobec dzieci to wole ja separowac jak przychodza znajomi z dziecmi... coz nastepny klopot do rozwiazania...

Ello dziewczynki
Ja wczoraj dostalam trzy wyrazne kopniaczki i jestem happy a dzis tez mi sie cos tam wiercilo wiec mam nadzieje ze w koncu sie zacznie:-)

Sylwia no to mocno trzymamy kiukasy, wszystko musi pójść jak z płatka :tak:
A dla tych co nie mają humorku tak dla jego polepszenia wrzucam mojego ancymona ślimaczącego się z Kenusiem i podejmującego próby raczkowania (tak te próby już ze 4 miesiące podejmuje, może w końcu kiedyś ruszy;-)) :-)

On jest poprostu super, ja mam nadzieje ze moje dziecko z moim psem sie tak nie bedzie calowac bo nie wiem czy twarz bym mu doszorowala po tym soczystym calusie:-D

Dziekuje wam wszystkim ,za wsparcie!!!!!!!!Jest mi b ciezko ale staram sie nie zalamywac choc momentami to bardzo ciezkie,wczoraj bylismy u znajomych moj synek bawil sie z kolega i wymyslili sobie robienie swiecy autami i auto sie przewarzylo do tyłu i syn moj wpadł tylem głowy w rant mebloscianki byl wielki guz z wylewem podskornym i mnostwo placzu wyladowalismy w szpitalu na rentgenie glowy i naszczescie niebylo zadnych zlaman ani pekniec czaszki,ale co sie nerwow najadlam to szok,mojja biedna mama tez cala w nerwach i stad dis miala jakis moment slabosci ze ja na moment zamroczylo,ach wiecznie nie moze byc zle i mysle ze teraz juz bedzie tylko lepiej ,dzisiaj jedziemy ogladac kolejne mieszkanka;-)
pozdrawiamy serdecznie
JUTRO IDE NA USG-TRZYMAJCIE KCIUKI BY DZIDZIA POKAZAŁA SKARBY MIEDZY NOZKAMI JAKIE MA ;-)

No to sie pech do ciebie przyczepil ale zwykle tak jest ze jak cos sie wali to na maksa na szczescie teraz juz moze byc tylko lepiej. Trzymaj sie;-)

sylwia spytaj kolezanki jak sie tak szybko dzieci rodzi, tez bysmy chcialy:tak:

Sylwia ogromne gratulacje Mamusiu Chrzestna :-D
Justka zobaczysz, jeszcze Cię psina pozytywnie zaskoczy i będzie Ci dzidzię niańczyć :-)
Jola po takim soczystym całusie już nic szorować nie trzeba, buźka wymyta i czyściutka jak funkiel nówka ;-):-p

A ja dzisiaj się nieco wprawiałam ;-) Siedziałam w domu z dwójką dzieci na głowie :-) Przeżyłam, dzieci też i wszyscy mają się dobrze :-)

Ja dzisiaj mam jakiś masakryczny dzień. Od rana cieżka głowa..2 kawy wypiłam i nic nie pomogły..spałam w dzień nawet ale dalej sie dziwnie czuje..wzielam Apap niedawno bo tak mi pulsowalo ze nie wyrabiam.No i jakby troche lepiej.

Anusia badz twarda dla swoich maluszkow, napewno nie długo wyjdzie dla Was słonko;-)

Ja najczęściej czuje kopniaczki i to w każdej pozycji, choć jak leżę na wznak to czuję dokładnie wszystko, bo wtedy fika najbardziej - jak kopie i jak się przemieszcza, gdzie się układa dzidziuś (robi sie taka wypukłośc twardsza, a z drugiej strony mieciutko i nic nie ma).
Męczyłam mojego m od końca lipca jak tylko zaczęłam coś czuć, ale ciągle mówił, że nie czuje - ale ostatnio jak dzidzia mocniej czasem kopie (jak leżę na wznak) to mąż twierdzi, że czuje jak mu podskakuje pod palcami coś w moim brzuchu:) A ma przy tym taką minę super, że na pewno coś czuje:-D

A co do tych miejsc kopania to u mnie najczęściej nad spojeniem łonowym, ale jak sie przemieszcza maluch to z roznych stron puka - pod pępkiem też mu się zdarza, po lewej, po prawej - naprawdę różnie!

Ale Ci fajnie, ja jeszcze kompletnie nic nie czuje:( chyba jakas nie czuła jestem:(

reklama
napewno niedlugo poczujesz mocne kopniaki .. malenstwo da o sobie znac...
anulka
wiem co to bol glowy wczesniej nie mialam takich napadow .. ale u mnie zwiazane to jest z nadcisnieniem a do tego krwotoki z nosa .. nie znam dnia ani godziny kiedy pojawi sie czerwona godzina... :)) jak sie na dole zatrzymalo to gora poszlo....

Do góry