reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej dziewczynki.Bylismy wczoraj oglądac miszkanie do wynajęcia i wszystko było by super gdyby facet nie przegiął z ceną.Mieszkanie do malowania:tak:41 metrów-odstepne 3,5 tysiaca,czynsz miesieczny 700 plus inne opłaty:tak:masakra:wściekła/y:Ztym kredytem co wam pisałam nie taka prosta sprawa,bo bedzie potrzebny na początek architekt ,geodeta i notariusz i dopiero z wszystkimi dokumentami(troche nas to będzie kosztowało)trzeba złożyc wniosek do banku plus kosztorys tej przebudowy,a i tak nie wiadomo czy ten kredyt dostaniemy :szok:ale stwierdziliśmy ,że wolimy polatać za tymi papierkami i zainwestowac w to troche kasy ale juz bedzie nasze .Najwyżej jeszcze się pomęczymy troche mieszkając u mamy.Byle do wiosny zdażyć ze swoim:tak:A orientujecie sie ile trwa załatwianie tych formalnosci przy kredytach hipotecznych?Wogóle to mam jakieś nerwy nie wiem na co ,az sie samasiebie boję :shocked2:a sny takie ,że az strach zasypiac normalnie.Anulka rozumiem cie doskonale ja mieszkam z mamą i tez sie nie dogadujemy -nie ma jak na swoim:tak:
W zależności od banku i wymaganej dokumentacji. Czasem formalności zostają dopełnione a i tak można czekać i czekać. Nawet do kilku miesięcy w skrajnych przypadkach. Co do papierków (architekt, geodeta itp). Trochę kosztować nie będą , lepiej się od razu nastawić na dużo:tak:
Anulka współczuję:-(

reklama
ANUSIA tak mi przykro:-(są gorsze i lepsze dni co mam nadzieje że wam sie dobrze ułoży:sorry2:a twój tata później będzie żałować swoich słów:sorry2:

sylwia100, a o co chodzi z tym odstępnym, to jest mieszkanie własnościowe, czy dopiero będziecie je wykupywać od spółdzielni na własnościowe, a teraz jest lokatorskie?
Nikki chodziło o odstępne za wynajęcie mieszkania,ten pan chciał 3,5tysiąca,według nas to dużo za 41 m i przy czynszu 700 zł plus opłaty.Ogólnie w naszym miescie mozna wynająć mieszkanie w bloku z odstepnym 3 tys przy miesiecznym czynszu 300 zł dlatego nam się to nie spodobało:tak:No i jednak bedziemy kredyt załatwiac na swój domeczek:tak:

Nikki chodziło o odstępne za wynajęcie mieszkania,ten pan chciał 3,5tysiąca,według nas to dużo za 41 m i przy czynszu 700 zł plus opłaty.Ogólnie w naszym miescie mozna wynająć mieszkanie w bloku z odstepnym 3 tys przy miesiecznym czynszu 300 zł dlatego nam się to nie spodobało:tak:No i jednak bedziemy kredyt załatwiac na swój domeczek:tak:
Aha, rozumiem... 3,5 tys za samo to, że wynajmuje to faktycznie dużo...

Hej dziewczynki

Ja juz po fryzjerze, glowa lzejsza i humor lepszy:-)

no i niestety stara prawda dosiegla mnie "Z rodzina najlepiej sie wychodzi na zdjęciu"!!!!mieszkam sobie w 1 z 2 domow na podworku a w drugim domu mieszkaja moi rodzice i wlasnie wczoraj tata oswiadczyl mi ze mamy se szukac mieszkania..bo bo ma focha o cos ,mam dosc to bezduszny czlowiek jak mozna wywalic na bruk corke z dzieckiem i w ciazy w dodatku a wie ze moj maz racowal tylko 2 tygodnie i dostal polowe wyplaty... jestesmy juz zdecydowani szukamy mieszkania do wynajecia,maz zarabia 2000z czego 1100pojdzie na mieszkanie ,niestety synek mial isc n do przedszkola ale bedzie musial zrezygnowac bo nie mamy kasy...przykra rzeczywistosc...brat wygrał w lotka 4tysie ale on ma mnostwo wydatkow i nie ma na to by pomoc siostrze ,a gdy siostra miala kase a brat nie to mu pomagała...przykre 3 dni przepłakałam ,ale dzis mam wole walki i usilnie szukam mieszkania,w koncu bede zyc tak jak mi sie podoba a nie pod dyktando tatusia:angry::angry::angry:

Anusia wspieram cie w 100% ze znalezieniem wlasnego kacika. WIem ze bedzie ciezej ale mysle ze bedziecie szczesliwsi. A tatus... nie popisal sie facet, oby sie to na nim nie mscilo kiedys. Trzymaj sie cieplutko;-)

Hej dziewczynki.Bylismy wczoraj oglądac miszkanie do wynajęcia i wszystko było by super gdyby facet nie przegiął z ceną.Mieszkanie do malowania:tak:41 metrów-odstepne 3,5 tysiaca,czynsz miesieczny 700 plus inne opłaty:tak:masakra:wściekła/y:Ztym kredytem co wam pisałam nie taka prosta sprawa,bo bedzie potrzebny na początek architekt ,geodeta i notariusz i dopiero z wszystkimi dokumentami(troche nas to będzie kosztowało)trzeba złożyc wniosek do banku plus kosztorys tej przebudowy,a i tak nie wiadomo czy ten kredyt dostaniemy :szok:ale stwierdziliśmy ,że wolimy polatać za tymi papierkami i zainwestowac w to troche kasy ale juz bedzie nasze .Najwyżej jeszcze się pomęczymy troche mieszkając u mamy.Byle do wiosny zdażyć ze swoim:tak:A orientujecie sie ile trwa załatwianie tych formalnosci przy kredytach hipotecznych?Wogóle to mam jakieś nerwy nie wiem na co ,az sie samasiebie boję :shocked2:a sny takie ,że az strach zasypiac normalnie.Anulka rozumiem cie doskonale ja mieszkam z mamą i tez sie nie dogadujemy -nie ma jak na swoim:tak:

W Polsce to ja nie wiem ale niedawno tutaj kupowalismy domek to masakra ile lazenia, banki, prawnik, i tak w kolko ale ile radosci jak juz klucze odbieralismy:-)

Witajcie Styczniowki mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona... jestem w 17 tygodniu ciazy.. i termin mam na 16 stycznia ...

Gratuluje i witamy:-)

reklama
Do góry