reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

O jej, zeby nadrobic zaległości w forum musiałabym....chyba 2 tygodnie czytać ;-).

Wróciłam z urlopu/pracy na którym "pracowałam" tzn. malowałam dom z mężem. Mam nadzieję, że te faby mi nie zaszkodzą. Oraz te nerwy..... bo brały mnie rakie nerwy, że własciwie szałem mozna je nazwać - nigdy tak nie miałam. A po tych nerwach pobolewał mnie brzuch. Strasznie mnie to martwi. Z natury jestem cholerykiem - nerw mnie bierze w pół sekundy - ale takich szałów jeszcze nie miałam ;-(.

Brzuch spory już. ogólne samopoczucie coraz lepsze. 19 sierpnia idę na USG i mam nadzieję, że wszystko będzie oki. Chłopiec czy dziewczynka - przy pierwszym wszystko mi jedno ;-)

Wybrałam szpital do rodzenia w Wawie i zaklepałam wstepnie położną (do opłacenia). Mam nadzieję, ze wybór położnej "zapewni" mi miejsce do porodu.
Bo to co słyszę o odsyłaniu rodzących "bo cała porodówka pełna i nie ma miejsc" to powoduje u mnie ciarki na ciele ;-).
No i oczywiście liczę na doświadczenie położnej i jej....spokój ;-).

Pozdrawiam
Jola

Jola a jaki szpital wybrałas?i jak tam z cenami jest?

reklama
To fakt w polsce to tylko ci co są u żłoba mają dobrze! Jeden juz (chyba poseł) niby probowal przezyc za 1000zl dla przykladu i co? szybko temat ucichl! :no:
Czasem ludzie pracuja i mają kredyty ( bo inaczej w tym kraju mieszkania nie kupisz jak cena za metr 10 000) nagle w pracy ci dziekują i zostaje sie na lodzie ... wrecz faaantastiko!:no:
Chyba trzeba bylo sie urodzic gdzies indziej...
Mam nadzieje ze przez najblizsze 20 lat zmieni sie wszystko na lepsze zeby nasze dzieci nie miały na co narzekac!:blink:[/QUOTE]

Najlepiej to byloby chyba urodzic sie w Albanii na przyklad i bedac w ciazy przyjechac do Wloszech. Tutaj takie kobiety maja jak u Pana Boga za piecem. Sa traktowane i maja wiecej praw, niz te z UE. Nalezy im sie sluzba zdrowia czyli badania, lekarze za free. Siedza sobie spokojnie i czekaja na porod.
P

Nio to fakt, taka prawdan smutna :( a jak prowadzisz w polsce firme, to juz w ogole nic ci nie dadza, bo mysla sobie ze na pewno toniesz w kasie, a tu czasem na zus nie starsza z wlasnej dzialalnosci!:no:

Zgadzam się 100%:dry:
Ja mam działalność bo uczę w domu angielskiego mam sporo uczniów ale jakbym miała cały zus opłacać to bym się szybko zawinęła bo to się po prostu nie opłaca!:no: Dlatego jeszcze uczę w szkole na etacie bo wtedy mam tylko zdrowotne do opłacenia, ale wychodzi mi cały dzień pracy, od 8 do 20, wieczorem padam,.

Bie wiem co zrobię jak się dzidzia urodzi, bo na macierzyńskim prowadząc firmę musiałabym odprowadzać pełny zus, a z pensji szkolnej raczej się wyżyć nie da:dry::dry::dry:

Odebralam wyniki badan , mocz jest ok,WR jest ujemne a moja morfologia sie spiepszyla:-(Hemoglobina 11,8-spadla z 13,1
RBC-3,87 a norma jest od 4,HCT 34,9-norma od 36.Ciekawe co na to gin powie,dziwie sie bo przecież zazywam caly czas witaminy.W czwartek wizyta wiec sie wszystko okaże.

Hej

Znowu łapie doła jedyna radość w maleństwie. Tak się momentami kręci że aż miło.

Boje się tego co będzie po urodzeniu maluszka. Czy sobie poradzimy w rolni rodziców i czy wytrzymamy w tym domu. To drugie jest najgorsze.

O jej, zeby nadrobic zaległości w forum musiałabym....chyba 2 tygodnie czytać ;-).

Wróciłam z urlopu/pracy na którym "pracowałam" tzn. malowałam dom z mężem. Mam nadzieję, że te faby mi nie zaszkodzą. Oraz te nerwy..... bo brały mnie rakie nerwy, że własciwie szałem mozna je nazwać - nigdy tak nie miałam. A po tych nerwach pobolewał mnie brzuch. Strasznie mnie to martwi. Z natury jestem cholerykiem - nerw mnie bierze w pół sekundy - ale takich szałów jeszcze nie miałam ;-(.

Brzuch spory już. ogólne samopoczucie coraz lepsze. 19 sierpnia idę na USG i mam nadzieję, że wszystko będzie oki. Chłopiec czy dziewczynka - przy pierwszym wszystko mi jedno ;-)

Wybrałam szpital do rodzenia w Wawie i zaklepałam wstepnie położną (do opłacenia). Mam nadzieję, ze wybór położnej "zapewni" mi miejsce do porodu.
Bo to co słyszę o odsyłaniu rodzących "bo cała porodówka pełna i nie ma miejsc" to powoduje u mnie ciarki na ciele ;-).
No i oczywiście liczę na doświadczenie położnej i jej....spokój ;-).

Pozdrawiam
Jola

Niestety tak to jest zeby sie dostac do szpitala to trzeba oplacic polozną, a co za tym idzie sale indywidualna, a jak chce sie do tego znieczulenie to niezly rachunek wychodzi:( Ciekawe czy to tylko tak w wawie?
Zwykle jest tak ze jedziesz na porodowke, a oni ci mowia ze np zapraszamy na wolne miejsa do nowego dworu mazowieckiego. A ten brak miejsc = czytając miedzy wierszami - wszystkie miejsca zostaly oplacone wiec dla takich za darmo juz brak!

Odebralam wyniki badan , mocz jest ok,WR jest ujemne a moja morfologia sie spiepszyla:-(Hemoglobina 11,8-spadla z 13,1
RBC-3,87 a norma jest od 4,HCT 34,9-norma od 36.Ciekawe co na to gin powie,dziwie sie bo przecież zazywam caly czas witaminy.W czwartek wizyta wiec sie wszystko okaże.

No to troche Cie dzidzia zjadła, ale nie martw sie, zobaczysz co powie ginekolog.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
włączyłam teraz tvn 24 i jest program Prosto z Polski i chcą zabrać matce dziecko zaraz po porodzie, bo nie da rady wychować, bo jest biedna,ale porządna. Szlak trafia, a tymi wszystkimi dziećmi pijaczek i innym palologiom o których pisaliście wcześniej to nikt nie chce się zainteresować.

Ostatnia edycja:
Ja prowadze firme, ale gdyby nie pomoc rodziny to nie bylabym w stanie wychowac dziecka podczas urlopu macierzynskiego. Nie wazne, ze od kilkunastu lat pracuje, place podatki i staram sie byc niezalezna. Za nedzne 700 zl od panstwa - skladka zdrowotna 220 - czynsz za lokal i inne oplaty telefon, swiatlo (a lokal przetrzymac trzeba) to wyjdzie mi rachunek na minusie. Przez pare miesiecy bede na calkowitym utrzymaniu rodzinki, co wcale mi sie nie podoba. Czuje sie z tym fatalnie, robie oszczednosci, ale pewnei wiele z tego pojdzie na wyprawke dla maluszka. Dobrze, ze jest kto pomoc w tym trudnym okresie, bo panstwo na pewno nie pomoze !!

reklama
Ja dopiero teraz zauważyłam że są usunięte wszystkie posty z listy mamusiek :szok::sorry2:
nieźle nas tam jest :sorry2:

a można by ta czcionkę ciut odrobinę powiększyć bo u nie jest np maluśka i ledwo widzę :zawstydzona/y:

myślałam sobie że może by zrobić takie coś kto spodziewa sie chłopca kto dziewczynki chociaż to jeszcze nie pewne ale fajnie by było wiedzieć ile będzie dziewczynek i chłopców :-D:tak: :confused:

Kopciuszek nie martw sie na zapas ja niedawno też się przejmowałam wynikami a ginekolog powiedział że wyniki jak na ciążę są super :tak: a w razie co ci przepisze coś dodatkowego :tak:

Jolcia no u nas też z córa mnie straszyli że porodówka przepełniona ale i tak mnie przyjeli i teraz jak powiem wieloródka to tymbardziej:-p a na sale u nas nie narzekam luksuj a zzo miałam za darmo jak i położną :tak:

Do góry