reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Asiowo trzymam kciuki będzie dobrze zrobisz badania a prywatny pediatra to też dobre rozwiązanie zobaczysz:tak:

a właśnie, dziewczyny, wczoraj byłam w końcu u tego ortopedy, żeby mi powiedział co z moimi stawami przy porodzie sn..

żeby było lepiej poszłam do samego ordynatora chirurgii ortopedii i powiedział żeby sie nie martwic bedzie dobrze i moge rodzic naturalnie bez obaw:-D:-D:-D:-D tyle sie wczoraj naczytałam o cc i sn że masakra i w sumie to sie ciesze że sn:-D:-D

popsułam klawiature buuu:zawstydzona/y: co mam zrobic help polskie znaki óśżłą mam zamiast nawiasów i kropek, z zamiast y, :-(

reklama
ja ostatnio też coś wcisnęłam (sama nie wiem nawet co) i to samo mi się zrobiło. Ale wyłączyłam i włączyłam kompa i wszystko wróciło samo na swoje miejsce:tak:

Ja dzisiaj o nieludzkiej porze wstałam bo trzeba bylo na badania isc:tak:jutro wyniki az strach odbierac:tak:mnie tez sie tak robi z klawiatura i wciskam shift równoczesnie z ctrl i sie naprawia.Pozostawie bez komentarza rodzenie dzieci dla becikowego:no:Choc mój maz jest z wielodzietnej rodziny-ma 8 rodzenstwa to nie ma tam zadnej patologii:tak:super sa święta jak wszyscy sie u tesciowej zjeżdzają,ale gotowania jak dla wojska:-)ja w czwartek na wizyte:tak:mam nadzieje ,ze wsio ok:tak:

Witam:-)
Kurcze za dlugo spalam, wstaje a wy juz tyle popisalyscie ze musialam przez pol godziny nadrobic:tak: co do plam to ja bylam w niedziele nad morzem, opalilam sie ale nic mi nie wyszlo wiec mam nadzieje ze nie mam sklonnosci. mialam na stroj zalozona tunike taka cieniutka zeby brzuszka nie opalac ale i tak duzo w cieniu pod parasolem siedzialam a i tak sie opalilam:-)
dzisiaj idziemy do pana doktora i mam nadzieje ze zajrzy do moich dzieciaczkow:tak:bo niby tylko po zwolnienie idziemy.

[nomedia]http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg]YouTube - Co to jest ciaza?Dzieci wiedza lepiej [www.videoshock.pl[/nomedia]

na mily poczatek dnia :)

DORCIA ja wychodze z np.Firefoksa i wchodze spowrotem i samo sie naprawia.

ASIOWO moja corcia tez czesto miala biegunki,pierwzse co jej podawalam to Lakcid,pediatra zazwyczaj przepisywala taki zółty syropek antybiotykowy i przechodzilo.Mam nadzieje ze nie bedzie to długo trwalo i szybko przejdzie,smutno jest matce jak jej dziecko jest chore,taka bezradna jest:-(zdrowka zycze córuni;-)

SYLWIA100 napewno jest ok;-)ja tez mam takie glupie mysli ze moze byc cos nie tak szczególnie teraz jak kilka dni temu poczulam swojego maluszka a teraz nic nie czuje:-(no ale mam nadzieje ze wyjdziemy w czwartek z bananem na ustach:-)

Witam:-)
Kurcze za dlugo spalam, wstaje a wy juz tyle popisalyscie ze musialam przez pol godziny nadrobic:tak: co do plam to ja bylam w niedziele nad morzem, opalilam sie ale nic mi nie wyszlo wiec mam nadzieje ze nie mam sklonnosci. mialam na stroj zalozona tunike taka cieniutka zeby brzuszka nie opalac ale i tak duzo w cieniu pod parasolem siedzialam a i tak sie opalilam:-)
dzisiaj idziemy do pana doktora i mam nadzieje ze zajrzy do moich dzieciaczkow:tak:bo niby tylko po zwolnienie idziemy.
Trzymam kciuki za wizyte:tak:

Diewczyny, jesli chodzi o plamy to tutaj raczej nie ma reguly, czy ktos ma tendencje do nich czy nie.
Plamy wychodza przez hormony pod wplywem slonca. U nas hormony buzuja, wiec lepiej zachowac ostroznosc i nie ryzykowac, zeby potem sie z tymi plamami nie bujac, a sa bardzo ciezkie do usuniecia.

a ja mysle ze jesli ktos ma skłonności to i tak bedzie miał zeby nawet całą ciąże siedział w domku...moja mam przy drugiej ciąży dostała takiego odbarwienia na szyji i zostało jej już do dzisiaj wiec pewnie i na całe życie...cóż puder sie kłania i wtedy nie widac.

Kobitki znalazłam cos takiego w internecie:-) o wysokości dna macicy
w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,

i sie zdziwiłam bo mi sie wydaje ze mi sie macica kończy zaraz pod pępkiem jak dotykam ale może to ja jelita naciskam i tak czuje ucisk?? u was się to zgadza?? lekarz już wam badał wysokośc dna macicy??

reklama
Sklonnosci sklonnosciami, zgadzam sie. Ja mam, wiec wole dmuchac na gorace.

Jednak to nie zmienia faktu, ze w ciazy w organizmie zachodza mega zmiany hormonalne i nigdy nic nie wiadomo.
A tym co w ciazy moga sie opalac to tylko pozazdroscic.

Do góry