reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

DZIEŃ DOBRY:-)

Kaja_10.. oj,zdziwiłabyś się kochana jak pusto niektóre kobiety mają w głowach :no: ostatnio sąsiadka mi opowiadała,że jej znajoma z czasów liceum co roku zachodzi w ciążę, pobiera wszelkie zasiłki i pierwsza ustawia się po becikowe. bieda piszczy,ale najważniejsze jest dla nich to, że nie mają za co pić.a dzieci mają już ośmioro i oboje nie pracują. teraz ma luz,bo ubrania po rodzeństwie,łózeczko i wózek też..więc 2000 ma na przepicie. zobaczymy co zrobi,kiedy jej "dziatwa" podrośnie ;-) ale to to już patologia :-) dobrze że znajdują się ludzie,którzy pomagają takim bezmózgom,bo zastanawiam się za co oni opłaty robią i jedzenie kupują :no:

Moja kolezanka pracowala kiedys w opiece spolecznej, opowiadala mi ze chodzila dogladac np. takiej rodziny ktora miala 9dzieci i 10te w drodze. Mieszkali na wsi, w pomieszczeniu ktore zostalo przerobione po stodole, mieli wszystko w tej jednej izbie min wanne ( wode ze studni), a kibelek na dworzu w postaci latryny.
Dzieciaki robily co chcialy bo rodzice ciagle narąbani w szpadel i sie pukali na oczach dzieci. A na to wszystko dostawali 4 tysie, od państwa, bo w koncu nie pracowali i mieli duzo dzieci.
Kasa szla na wóde, a ta kasa to nasze podatki.
Zajebiscie jest!
Takim ludziom to sie nie powinno dawac kasy, tylko po 2gim dziecku trzeba ich bylo wykastrowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patologia rodzi patologie i te 10 dzieciakow zejdzie od razu na psy, bo nikt sie nimi nie zajmuje:(
Krew czlowieka zalewa jak slyszy o czyms takim!

wole się nie wypowiadać bo mnie krew zalewa że tacy ludzie są na świecie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tych głupków nie jest mi żal nawet niech się upiją i ....nie będe na głos gadać:zawstydzona/y:ale te dzieciaczki ojejku tak mi zal ich:-(

reklama
pewnie od genów ;)
ja przyznam się że już się opalałam (wylegiwałam się leżąc na leżaczku, właśnie z brzuszkiem przykrytym mokrym ręcznikiem). Plam nie mam a opalenizna bardzo ładna :)
Moja siostra ma podobne geny do mnie,:-):-) więc uważać muszę - a propo nawet sobie nie wyobrażam jak to może wyglądac :-) Pocieszam się, że mam ciemną karnację, całe zycie nie miałam problemów z schodzącą skórą lub czerwoną opalenizną więc myślę, że nie będzie tak źle.

Te lezeczaki i parasole juz gotowe na plazach to fakt zbawienie. Tyle, ze te plaze sa platne, ale jesli bedziesz mieszkala w hotelu, ktory znajduje sie blisko plazy, to ma on na pewno zagospodarowany jakis kawalek plazy i rozlozone wszystko co niezbedne.
My teraz tez mielismy parasol, ale slonce szybko sie przesuwalo i trzeba bylo ciagle sie przesuwac. Bylismy na plazy pozniejszym popoludniem.
I Ty Kaja tez pamietaj, unikaj slonca w godzinach 11-16, jest najgorsze. Rano do 7 gdzies do 10 i potem od jakiejsc 16/17 do samego wieczora:cool2:.
No niestety trzeba płacić - wiem, choć przyznam, że na polska plaże trzeba wszystko nosić lub wypozyczyc więc wychodzi podobnie a komfort większy bo nie idzie się obładowanym na plażę.
Dzięki za rady :-)

Ostatnia edycja:
Witam! Nooo nareszcie miałam szaloną noc:tak:Dzidziuś postanowił mnie okopać ze wszystkich stron. Tak się wiercił że normalnie w końcu uwierzyłam że on tam jest.Dzidziuś jak widzę nocny tryb życia prowadzi i na przyszłość wróży to nieprzespane noce chyba. Mąż tak namierzał że nie mogłam się dopchać do własnego brzucha:-D Jestem już dużo spokojniejsza. A rano obudziłam się z wielkim brzucholem . Normalnie z dnia na dzień:szok::szok: .Jednak aby nie było tak kolorowo mój chłop wziął się za czytanie gazet dla przyszłych mam i łazi za mną cały czas z całą serią dobrych rad. Nawet mi mówi jak mam spać:-D Miłego dzionka kochane:-D

Diewczyny, jesli chodzi o plamy to tutaj raczej nie ma reguly, czy ktos ma tendencje do nich czy nie.
Plamy wychodza przez hormony pod wplywem slonca. U nas hormony buzuja, wiec lepiej zachowac ostroznosc i nie ryzykowac, zeby potem sie z tymi plamami nie bujac, a sa bardzo ciezkie do usuniecia.

MORKA mój M tak mnie męczy od pierwszej ciąży:-Dnie tak siedzieć nie bierz do góry nogi uważaj na brzuszek a czy ty możesz to itd.itp.:-Dale powiem że to kochane takie gadanie:-pchodz czaasem już denerwujące bo tak czasami gada jakbym nie wiedziała:sorry2:

Diewczyny, jesli chodzi o plamy to tutaj raczej nie ma reguly, czy ktos ma tendencje do nich czy nie.
Plamy wychodza przez hormony pod wplywem slonca. U nas hormony buzuja, wiec lepiej zachowac ostroznosc i nie ryzykowac, zeby potem sie z tymi plamami nie bujac, a sa bardzo ciezkie do usuniecia.

Nio to fakt, mam pare kolezanek ktore dostaly takich plam, ze są nie do wybawienia po urodzeniu, chyba zostają dosmiertnie.
A tak w ogole to jest dopiero po 9tej a tu widze ze juz post za postem:);-)

Witam! Nooo nareszcie miałam szaloną noc:tak:Dzidziuś postanowił mnie okopać ze wszystkich stron. Tak się wiercił że normalnie w końcu uwierzyłam że on tam jest.Dzidziuś jak widzę nocny tryb życia prowadzi i na przyszłość wróży to nieprzespane noce chyba. Mąż tak namierzał że nie mogłam się dopchać do własnego brzucha:-D Jestem już dużo spokojniejsza. A rano obudziłam się z wielkim brzucholem . Normalnie z dnia na dzień:szok::szok: .Jednak aby nie było tak kolorowo mój chłop wziął się za czytanie gazet dla przyszłych mam i łazi za mną cały czas z całą serią dobrych rad. Nawet mi mówi jak mam spać:-D Miłego dzionka kochane:-D
rany ale zazdroszczę!!! to musi być wspaniałe uczucie!! :) :)

MORKA mój M tak mnie męczy od pierwszej ciąży:-Dnie tak siedzieć nie bierz do góry nogi uważaj na brzuszek a czy ty możesz to itd.itp.:-Dale powiem że to kochane takie gadanie:-pchodz czaasem już denerwujące bo tak czasami gada jakbym nie wiedziała:sorry2:
No mnie rozczuliło :tak: Wchodzę do łazienki a tam artykuł rozłożony pt. "Tata jest super". Aż mi się łezka zakręciła:-D bo myślałam że on tego tak do siebie nie bierze:-)
Ivi no ja czekałam na motylki :) ale to było tylko puk puk i jakby się zupa gotowała:) ale miło że zaczęło czego i tobie jak najszybciej życzę:)

Ostatnia edycja:
witam

Ja tez przepraszam, ze was zaniedbuje, ale pewnie przez najblizszy czas tak bedzie:-( P. w robocie ciagle albo w 1 albo w 2... a jak ma tylko chwile jedzie na remont:zawstydzona/y:a ja juz chodze jak zombi:-(

Paulinka znów od niedzieli ma goraczke:-( wczoraj biegunka doszła, mała sie wylewa z rąk znów:-( Bylam dzis u lekarza to ta zołza stwierdziła, ze to pewnie przez ząbki:wściekła/y: Ale mi to spokoju nie daje, bo mała sie strasznie meczy. Dzis kupie ten woreczek i jutro siuski zawioze na badania, bo to moze cos z drogami moczowymi byc... , ale lekarka oczywiscie nic takiego nie stwierdziła:zawstydzona/y:
Jeszcze od ostatniego usg dzidzia w ogole sie nie rusza:-(a juz tak wyraznie je czułam... :-( Co ja z tymi moimi dzieciaczkami mam:zawstydzona/y: Paulinka do roczku w ogole chora nie była, a teraz w przeciagu 2 tygodni 2 raz goraczka i biegunka:-:)-:)-(

3majcie sie mamuski!

reklama
Witam Was dziolszki
no yto ja moze tak od razu powiem Wam zebyscie trzymaly za nas kciuki (tzn za mnie i za m) bo idziemy dzis ogladac mieszkanko...
i mam ogromna nadzieje ze nam sie spodoba i sobie je kupimy!!!!!!!!

no to teraz odpisuje :-D:-D:-D:-D

Nikki, ale patrząc na przypadek tej kobiety: ona prawdopodobnie nie myśli o przyszłości dzieci tylko o tym,że z każdym nowym malenstwem dostanie kolejne pieniądze. I nie przemawia przez nią matczyne serce, tylko chory,uzależniony od alkoholu i PUSTY łeb. wybiłabym takie zołzy.
swiete slowa :tak:
U nas w bydgoszczy jest tak
1000zl-za urodzenie
1000zł-dla ubogich tzn dochod na osobe nie moze byc wiekszy niz503zł/osobe
1000zł-tzw gminne od prezydenta miasta bydgoszczy
u nas tez tak jest i dodatkowo jeszcze kasa z ubezpieczenia... osobno ja i mooj m :tak:
dzień doberek mamuśki:-D
pobudka:-D jak się dziś spało?
u nas pomoć też jest te gminne becikowe, ale należy się tylko tym najuboższym
a dziekuje spalo sie bardzo dobrze ;-):-)
cześć dziewczyny :)
Ranyśku ja bym chciała już poczuć dzieciaczka!! :-:)-:)-(
doczekasz sie i Ty :tak::tak::tak:
z uważaniem to chyba chodzi o nagrzanie brzuszka? Mi koleżanka mowila że jakbym się chciała poopalać (a nie wyskakiwałyby mi plamy) to mogę na brzuch położyć mokry ręcznik żeby maleństwu za ciepło nie było :tak:
powiem Ci ja sie opalalam z recznikiem na brzuchu albo z pielucha i jakos plam nie mam to chyba nie kazda tak ma :sorry2:
hehe dobry ten Twoj m... moj jednak za mna tak nie chodzi bo uwaa ze sama wiem co dla mnie dobre... ale jezeli juz przesadzam to wtyka swoje 3 grosze :-D:-D

Do góry