reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Zgadzam się z tą Panna hehe chociaż Panny jako faceci lubia być bardzo kobieciarzami i przebierać :-p w Paniach hehe

Zgadzam się z tym w 100% :-D:-D:-D Mój brat 24 sierpnia kończy 25 lat, a skacze z kwiatka na kwiatek i co tydzień inna dziewczyna :sorry2: Może jak mu stuknie 50 to się w końcu ustatkuje, chociaż znając jego to niekoniecznie ;-) Po co mu zobowiązania jak tak mu mamusia wszystko jak na tacy podaje ;-)

reklama
"Od 01.11.2009 roku : zmiany dotyczą warunkowego wypłacania tzw. "becikowego". Jego wypłacenie będzie uzależnione od przedstawienia przez osobę ubiegającą się o te pieniądze zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego objęcie odpowiednią opieką lekarską.
Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży."

1 tyś. becikowego dostaje każda rodzina, której urodzi się dziecko! Tylko drugi tysiak zależy od dochodów i jest przeznaczony dla biedniejszych rodzin, tak jak napisała syla. Więc dopóki nie zniosą to każdej z nas będzie się należał 1 tys., ale już łapki ostrzą na becikowe, żeby zostało tylko to zależne od dochodów:-(A komu wypada 504 zł. na osobę???

Wlasnie slyszalam o tym ze trzeba miec to zaswiadczenie, to kolejna kompletna bzdura bo polowa kobiet nie wie ze jest w ciazy przed 10 tyg. Ja na szczescie wiedzialam od 5 tyg wiec mam zaswiadczenie, ale i to nie zmienia faktu ze panstwo chce faktycznie oszczedzic na czym sie da:(

Patrysia wodnik jest od 21 stycznia :tak:
Któraś z Was pisała tutaj, że najlepszy znak dla faceta to panna, muszę z tym troszkę polemizować ;-) Mój brat jest panna, generalnie fajny z niego gość, ale leń pełną gębą ;-):-p Współczuję mojej potencjalnej bratowej ;-)

Heh, kacha, ja tez jestem spod panny, i musze obronic Twojego brata. Moze leniem i jest, ale jak sie za cos wiezmie to zrobi idealnie i bardzo dokladnie. Do tego panny sa bardzo pracowite:-D

Zgadzam się z tym w 100% :-D:-D:-D Mój brat 24 sierpnia kończy 25 lat, a skacze z kwiatka na kwiatek i co tydzień inna dziewczyna :sorry2: Może jak mu stuknie 50 to się w końcu ustatkuje, chociaż znając jego to niekoniecznie ;-) Po co mu zobowiązania jak tak mu mamusia wszystko jak na tacy podaje ;-)
Kacha, dobrze, że w to nie wierzę, bo mój synek jest z 27 sierpnia!

"Od 01.11.2009 roku : zmiany dotyczą warunkowego wypłacania tzw. "becikowego". Jego wypłacenie będzie uzależnione od przedstawienia przez osobę ubiegającą się o te pieniądze zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego objęcie odpowiednią opieką lekarską.
Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży."

1 tyś. becikowego dostaje każda rodzina, której urodzi się dziecko! Tylko drugi tysiak zależy od dochodów i jest przeznaczony dla biedniejszych rodzin, tak jak napisała syla. Więc dopóki nie zniosą to każdej z nas będzie się należał 1 tys., ale już łapki ostrzą na becikowe, żeby zostało tylko to zależne od dochodów:-(A komu wypada 504 zł. na osobę???
mi wypada :sorry2:

Wlasnie slyszalam o tym ze trzeba miec to zaswiadczenie, to kolejna kompletna bzdura bo polowa kobiet nie wie ze jest w ciazy przed 10 tyg. Ja na szczescie wiedzialam od 5 tyg wiec mam zaswiadczenie, ale i to nie zmienia faktu ze panstwo chce faktycznie oszczedzic na czym sie da:(
przecież zaświadczenie ginekolog może wypisać na koniec ciąży a w nim ma być tylko wzmianka o tym od kiedy się jest pod opieką ginekologa i wpisy z I , II i III trymestru :tak:

reklama
Takie podejscie to jest to!:)

Kryzys to niestety wymysl i wymowka zeby pozwalniac ludzi.Moja firma zatrudniala 120 pracownikow, ale kryzys byl swietna wymowka do pozbycia sie kadry.Zaczeli od najstarszych i ja z racji wieku zostalam.Zwolnili ponad 50 os.Takie czasy mamy wspaniale...:(

dokładnie, i doby sposób żeby ludzie nie dopominali się o podwyżki tylko siedzieli cicho bojąc się o swoje stanowisko:baffled:

A te zaświadczenia do becikowego, to dotyczą kobiet, które zajdą w ciąże po 01-11-2009 i chyba też, tych które tego dnia będą jeszcze przed 10 tc. Bo prawo nie może działać wstecz.

Ostatnia edycja:
Do góry