reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Moja najlepsza przyjaciolka jest spod znaku Kozirozca. Wyksztalcona bardzo.
Jednak ja bym wolala, zeby moja dzidzia zachaczyla juz o Wodnika. Jesli nie urodze wczesniej to sie uda, bo mam termin na 21 stycznia :tak:

dokładnie ja widze że w moim otoczeniu koziorożce są wykształceni i szczęśliwi w życiu:tak:a tak wogóle bo jeszcze nie zajżałam od jakiej daty jest wodnik bo skoro mam na 14 stycznia termin(gdzie i tak albo szybciej albo później się urodzi maluszek ale tak chciałam wiedzieć);-)

reklama
dokładnie ja widze że w moim otoczeniu koziorożce są wykształceni i szczęśliwi w życiu:tak:a tak wogóle bo jeszcze nie zajżałam od jakiej daty jest wodnik bo skoro mam na 14 stycznia termin(gdzie i tak albo szybciej albo później się urodzi maluszek ale tak chciałam wiedzieć);-)

Koziorożec 22.12- 20.01

Wodnik 21.01- 18.02

Ryby 19.02-20.03 (jak moja mama hehe)

:-D:-D

Patrysia wodnik jest od 21 stycznia :tak:
Któraś z Was pisała tutaj, że najlepszy znak dla faceta to panna, muszę z tym troszkę polemizować ;-) Mój brat jest panna, generalnie fajny z niego gość, ale leń pełną gębą ;-):-p Współczuję mojej potencjalnej bratowej ;-)

Ja też jestem koziorożcem ;-) Ale zanosi się na to, że moja dzidzia będzie wodnikiem (tak jak mój Tata, dziadzio się cieszy;-)):-)
Co do przeżycia za 1500zł to ja miałam problem sama za tyle wyżyć jak w Warszawie mieszkałam, co z tego, że mieszkanie własnościowe jak i tak czynsz i fundusz remontowy prawie 500 zł wychodził. Co trzy miesiące kosmiczne rachunki za gaz i za prąd przychodziły, a żyć w końcu z czegoś też trzeba :sorry2:
Dziewczyny wyślijcie tu troszkę słoneczka, bo wymiękam normalnie :sorry2:

Poczekaj cierpliwie. Moja slonce wlasnie dzisiaj opuscilo Perugie i jest szansa, ze pojawi sie u Ciebie. Zatrzymaj je jakis czas u siebie, to ja troche odzipne:tak::-D

Któraś z Was pisała tutaj, że najlepszy znak dla faceta to panna, muszę z tym troszkę polemizować ;-) Mój brat jest panna, generalnie fajny z niego gość, ale leń pełną gębą ;-):-p Współczuję mojej potencjalnej bratowej ;-)
I kolejny dowód na to, że nie można generalizować z tymi znakami zodiaku, bo każdy człowiek ma inną osobowość.

Zgadzam się z tą Panna hehe chociaż Panny jako faceci lubia być bardzo kobieciarzami i przebierać :-p w Paniach hehe

Kacha jestes troche wyżej odemnie ale widzę pogoda taka sama leje i leje.

hmm az sama sie zdziwilam bo to jest wrecz niemozliwe? najwiecej to Ci dadza na jedno dziecko 2 000 zl jezeli twoje dochody nie przekraczają 504zl na os, a 1 000 zl na dziecko dostaje osoba ktorej nie przekracza 1 000 na os. A od stycznia ma wejsc ustawa ze becikowe beda dostawac tylko ci najbiedniejsi czyli pewnie bedzie 1 000 zl nie przekraczajac 500zl na os. Wiec taka nasza polska kochana, daje i zabiera!..:angry::angry: aż żaal :no:

"Od 01.11.2009 roku : zmiany dotyczą warunkowego wypłacania tzw. "becikowego". Jego wypłacenie będzie uzależnione od przedstawienia przez osobę ubiegającą się o te pieniądze zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego objęcie odpowiednią opieką lekarską.
Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży."

1 tyś. becikowego dostaje każda rodzina, której urodzi się dziecko! Tylko drugi tysiak zależy od dochodów i jest przeznaczony dla biedniejszych rodzin, tak jak napisała syla. Więc dopóki nie zniosą to każdej z nas będzie się należał 1 tys., ale już łapki ostrzą na becikowe, żeby zostało tylko to zależne od dochodów:-(A komu wypada 504 zł. na osobę???

Moj brat jest koziorozcem i nigdy nie mielismy zbyt dobrego kontaktu, ale za to moj M jest koziorozcem i swietnie sie rozumiemy..wiec jak widac nie ma reguly.Dwa te same znaki a zupelnie inne charaktery..mam nadzieje ze moje dzieciaczki beda koziorozcami ale tymi podobnymi do tatusia:tak::tak::tak:

A co do stania w kolejkach to narazie stoje, bo glupio mi sie wciskac jak nic nie widac po brzuszku..no i poki nie jest mi tak ciezko to mi nie przeszkadza ale jak brzuszek urosnie to nikogo nie przepuszcze:-D

reklama

heh, ja mysle tez, ze wyksztalcenie to akurat od znaku zodiaku za bardzo nie zalezy:-))
ja tam lubie sobie czasem horoskop dla zabawy poczytac.
jesli chodzi o znak koziorozca, to moja przyjaciolka jest super, ale charakterek to ona ma dosyc skomplikowany :szok:
ale ja tez do prostych charakterkow nie naleze, bo jestem zodiakalna panienka:-D i taka dosyc upierdliwa z natury bez ciazy, to mozecie sobie mnie wyobrazic teraz w blogoslawionym stanie :-D:-D:-D:-D

Do góry