reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jak mi ginekolog wypisywał zaświadczenie to mówił że to będzie obowiazywać od listopada :tak:ale co i jak dokładnie i na jakich zasadach to nie wiem :confused:tylko tyle że trzeba mieć to zaświadczenie wypisane do 10 tc:tak:

reklama
Witajcie kochaniutkie:-) Co do becikowego ja bym się zastanawiała czy wogóle je brać znając naszych ustawodawców. A jak za 5 lat wprowadzą nowelizację i trza je będzie oddać z odsetkami "ustawowymi"???:-D:-D:-D

morka :-D:-D:-D

Jak mi ginekolog wypisywał zaświadczenie to mówił że to będzie obowiazywać od listopada :tak:ale co i jak dokładnie i na jakich zasadach to nie wiem :confused:tylko tyle że trzeba mieć to zaświadczenie wypisane do 10 tc:tak:

Można je też wypisać później z informacją, że opieka medyczna trwa od np 5 tyg ciąży co potwierdzi spełnienie warunku. Póki co ja nie mam zaświadczenia - kto wie czy w ogóle będzie potrzebne :wściekła/y:
Zobaczymy ;-)

Hej dziewczynki.

Ja sie przywitam i uciekam odpoczywac bo praca mnie ostatnio coraz bardziej wykancza, nerwowaj jakas taka sie robie a wieczorami brzucho pobolewa wiec ide sie przespac bo padam z nog. Milego wieczorku dziewczynki, nadrobie wszystko wkrotce:-)

Hej dziewczynki.

Ja sie przywitam i uciekam odpoczywac bo praca mnie ostatnio coraz bardziej wykancza, nerwowaj jakas taka sie robie a wieczorami brzucho pobolewa wiec ide sie przespac bo padam z nog. Milego wieczorku dziewczynki, nadrobie wszystko wkrotce:-)

tylko nam się za mocno nie przemęczaj bo wiadomo ciąża tego nie lubi;-)

Oczywiście śmieszne byłoby twierdzenie, że któraś z nas zaszła w ciąże dla becikowego ale.. :-D:szok:

Kaja_10.. oj,zdziwiłabyś się kochana jak pusto niektóre kobiety mają w głowach :no: ostatnio sąsiadka mi opowiadała,że jej znajoma z czasów liceum co roku zachodzi w ciążę, pobiera wszelkie zasiłki i pierwsza ustawia się po becikowe. bieda piszczy,ale najważniejsze jest dla nich to, że nie mają za co pić.a dzieci mają już ośmioro i oboje nie pracują. teraz ma luz,bo ubrania po rodzeństwie,łózeczko i wózek też..więc 2000 ma na przepicie. zobaczymy co zrobi,kiedy jej "dziatwa" podrośnie ;-) ale to to już patologia :-) dobrze że znajdują się ludzie,którzy pomagają takim bezmózgom,bo zastanawiam się za co oni opłaty robią i jedzenie kupują :no:

reklama
Do góry