reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

hmm az sama sie zdziwilam bo to jest wrecz niemozliwe? najwiecej to Ci dadza na jedno dziecko 2 000 zl jezeli twoje dochody nie przekraczają 504zl na os, a 1 000 zl na dziecko dostaje osoba ktorej nie przekracza 1 000 na os. A od stycznia ma wejsc ustawa ze becikowe beda dostawac tylko ci najbiedniejsi czyli pewnie bedzie 1 000 zl nie przekraczajac 500zl na os. Wiec taka nasza polska kochana, daje i zabiera!..:angry::angry: aż żaal :no:

a może najlepiej niech wogóle nie dają becikowego:wściekła/y:nie dość że i tak nas okradaja z każdej strony bo za wszystko musisz płacić i to nie małe pięniądze to jeszcze najlepiej nic nie dostac:wściekła/y:

reklama
Boze co za kraj!Jak to 504 zl na osobe, to jak pracuje mąz i zona to by musieli miec razem 1500 zeby przy jednym dziecku miec mniej niz 504/glowe! ciekawe kto przezylby za taką stawke!Przeciez to nierealne.Rozumiem ze sa sytuacje ze pracuje 1 os i zarabia 1500 ale nie wierze ze da sie za to utrzymac z dzieckiem, a jak ktos ma 2 to jakis kosmos!:(Rece opadaja i szkoda gadac.Chyba ze ktos mieszka na koziej wólce, ma wlasne gospodarstwo, wlasne warzywa, mieso, jaja, mleko i nie wydaje ani zlotowki na jedzenie, ale to nie te czasy!No jakis koszmar, w glowie mi sie nie miesci:(

Ale jest tez szansa, ze beda za male np. w pupie, albo za dlugie.

nie bo jak mierzysz biodra w koło i uda potem to już jest tak zrobine że pupa się wpasowuje tak jak mierzysz w sklepie jak w biodra i uda wchodzą to i w pupe:tak:a jak coś nie tak to mogą np.dłuższe poprosić(zrobią)ale jak pisze od kroku 85 jest;-)a jak coś dalej nie gra po przypasowaniu to poprostu albo wymieniasz lub ogólnie towar oddajesz;-)

a może najlepiej niech wogóle nie dają becikowego:wściekła/y:nie dość że i tak nas okradaja z każdej strony bo za wszystko musisz płacić i to nie małe pięniądze to jeszcze najlepiej nic nie dostac:wściekła/y:
Własnie chyba do tego dążą, a cały kryzys gospodarczy jest tylko wymówką do takich własnie przedsięwzięć :angry:
Bo jak pewnie wiecie to Polska krajem która dobrze radzi sobie z kryzysem i nie jest on tak odczuwalny jak w innych krajach np w Irlandii. A i tutaj też rząd robi pod górkę i tnie wszystko po kolei tylko dlatego że jesteśmy na emigracji.:confused:

Dokładnie!! mam to samo, a ja Ci powiem że osobiście znam koziorożce i sobie bardzo dobrze daja rade życiu zawodowym(kończą wyższe szkoły) mają normalne życie prywatne jak kazdy inny(zakładają rodziny, normalnie maja partnerów)...:cool2:
A tymbardziej że maja "łeb na karku" i dzieci z początku roku są lepsze rozwojow itd. sam lekarz mi mówił.:blink:

Takie podejscie to jest to!:)
Milo uslyszec takie mile opinie na temat naszych przyszlych dzieci ktore urodza sie na poczatku roku:) :happy2:

Własnie chyba do tego dążą, a cały kryzys gospodarczy jest tylko wymówką do takich własnie przedsięwzięć :angry:
Bo jak pewnie wiecie to Polska krajem która dobrze radzi sobie z kryzysem i nie jest on tak odczuwalny jak w innych krajach np w Irlandii. A i tutaj też rząd robi pod górkę i tnie wszystko po kolei tylko dlatego że jesteśmy na emigracji.:confused:

Kryzys to niestety wymysl i wymowka zeby pozwalniac ludzi.Moja firma zatrudniala 120 pracownikow, ale kryzys byl swietna wymowka do pozbycia sie kadry.Zaczeli od najstarszych i ja z racji wieku zostalam.Zwolnili ponad 50 os.Takie czasy mamy wspaniale...:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie bo jak mierzysz biodra w koło i uda potem to już jest tak zrobine że pupa się wpasowuje tak jak mierzysz w sklepie jak w biodra i uda wchodzą to i w pupe:tak:a jak coś nie tak to mogą np.dłuższe poprosić(zrobią)ale jak pisze od kroku 85 jest;-)a jak coś dalej nie gra po przypasowaniu to poprostu albo wymieniasz lub ogólnie towar oddajesz;-)

To ja chyba zaryzykuje i sobie zamowie ktores z tych spodni, jesli mozna zwracac jak cos jest nie tak.

Boze co za kraj!Jak to 504 zl na osobe, to jak pracuje mąz i zona to by musieli miec razem 1500 zeby przy jednym dziecku miec mniej niz 504/glowe! ciekawe kto przezylby za taką stawke!Przeciez to nierealne.Rozumiem ze sa sytuacje ze pracuje 1 os i zarabia 1500 ale nie wierze ze da sie za to utrzymac z dzieckiem, a jak ktos ma 2 to jakis kosmos!:(Rece opadaja i szkoda gadac.Chyba ze ktos mieszka na koziej wólce, ma wlasne gospodarstwo, wlasne warzywa, mieso, jaja, mleko i nie wydaje ani zlotowki na jedzenie, ale to nie te czasy!No jakis koszmar, w glowie mi sie nie miesci:(
Panowie politycy się nie przejmują bo zamiast sobie miesięcznie odciąć z wypłaty 5tys bo najmniejsze ogniwo polityczne dostaje 10 000 m, prezydent 100 000 to wolą nam zwykłym ludziom bardziej uprzykrzać życie i zabierać... :szok:

Ja też jestem koziorożcem ;-) Ale zanosi się na to, że moja dzidzia będzie wodnikiem (tak jak mój Tata, dziadzio się cieszy;-)):-)
Co do przeżycia za 1500zł to ja miałam problem sama za tyle wyżyć jak w Warszawie mieszkałam, co z tego, że mieszkanie własnościowe jak i tak czynsz i fundusz remontowy prawie 500 zł wychodził. Co trzy miesiące kosmiczne rachunki za gaz i za prąd przychodziły, a żyć w końcu z czegoś też trzeba :sorry2:
Dziewczyny wyślijcie tu troszkę słoneczka, bo wymiękam normalnie :sorry2:

Takie podejscie to jest to!:)
Milo uslyszec takie mile opinie na temat naszych przyszlych dzieci ktore urodza sie na poczatku roku:) :happy2:

Moja najlepsza przyjaciolka jest spod znaku Kozirozca. Wyksztalcona bardzo.
Jednak ja bym wolala, zeby moja dzidzia zachaczyla juz o Wodnika. Jesli nie urodze wczesniej to sie uda, bo mam termin na 21 stycznia :tak:

reklama
Moja najlepsza przyjaciolka jest spod znaku Kozirozca. Wyksztalcona bardzo.
Jednak ja bym wolala, zeby moja dzidzia zachaczyla juz o Wodnika. Jesli nie urodze wczesniej to sie uda, bo mam termin na 21 stycznia :tak:
Mi to w sumie jest obojętne z pod jakiego znaku byloo, byle by sie w styczniu urodziło hehe :-p:-p i było zdrowee:-):-):-):-) a teraz uśmiechy hehe zeby sie weselej zrobiłoo jak Kacha piszę :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Do góry