reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

dopiero wrocilam do domku po maratonie po miescie ....
ale sie okazuje ze becikowego dostane 3000zł:-):-):-)tzn tak jak za synka...łapie sie z dochodami na te całe 3000zł chociaz z tej strony jakas pomoc:wściekła/y::wściekła/y:bo skad indziej nie ma co liczyc...pozdrawiam mykam troszke odpocząć
a jak u was pogoda bo zapowiadali nieciekawą pogode a u na s w bydgoszczy to lekko pokropiło i jest ok 24 stopnie:-)

A tos mnie zaskoczyla:-) Myslalam ze to tzw becikowe to jest zawsze 1000 na 1 dziecko, zeby dostac 3 tysie musialabym miec trojaczki. Ale z tego co piszesz wynika ze to zalezy od dochodów?to jak to jet jesli mozesz mnie oswiecic, to chetnie sie dowiem. Z tego co sie dowiadywalam to sie w ogole zalatwia nie w zusie tylko w jakiejs pomocy społecznej czy cus?tak?Jestem nieco zielona w tej kwestii:baffled:Bede wdzieczna za informacje.

reklama
ja tak samo :tak:w żartach się śmieje i mówię"uwarzaj bo ja jestem strzelec co zaczne strzelać":-Dto moze ma jakiś tam leciutki wpły bo jednak te znaki się skąś wzieły ale jak dla mnie ogólnie to tam jest naprawde malutkie znaczenie :sorry2:człowiek jest taki na jakiego sam się wychowa a nie bo ja jestem z pod tego znaku dlatego taka jestem;-)

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dlatego jak wsciekam jak ktos mi mowi ze moj termin na 5 stycznia jest zly, bo to koziorozec i jak mi ktos wmawia ze niby koziorozce to :" lekkko w zyciu nie mają tylko ciagle pod gore, albo ze to samotniki" przeciez mnie wtedy szlak trafia z miejsca jak slucham takich bzdur!!!:no:

Dziewczyny, jesli kupujecie spodnie ciazowe przez internet, to jak dobieracie sobie rozmiar?

Jeżeli chodzi o spodnie, to ja przymierzałam się do zakupów w internecie, ale sama nie wiem, jakoś nie jestem do końca przekonana...:confused: Co prawda kusiły mnie ceny,:tak: ale ja musze dotknąć, przymierzyć, zobaczyć jak leżą. I wtedy wiem, czy mi odpowiadają. Zdjęcie też wszystkiego nie odzwierciedli .
A rozmiarówka jest podana, trzeba się tylko wymierzyć centymetrem krawieckim i porównać z tabelą, a najlepiej to wymierzyć jakieś swoje ulubione spodnie, co dobrze leżą:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
A tos mnie zaskoczyla:-) Myslalam ze to tzw becikowe to jest zawsze 1000 na 1 dziecko, zeby dostac 3 tysie musialabym miec trojaczki. Ale z tego co piszesz wynika ze to zalezy od dochodów?to jak to jet jesli mozesz mnie oswiecic, to chetnie sie dowiem. Z tego co sie dowiadywalam to sie w ogole zalatwia nie w zusie tylko w jakiejs pomocy społecznej czy cus?tak?Jestem nieco zielona w tej kwestii:baffled:Bede wdzieczna za informacje.

hmm az sama sie zdziwilam bo to jest wrecz niemozliwe? najwiecej to Ci dadza na jedno dziecko 2 000 zl jezeli twoje dochody nie przekraczają 504zl na os, a 1 000 zl na dziecko dostaje osoba ktorej nie przekracza 1 000 na os. A od stycznia ma wejsc ustawa ze becikowe beda dostawac tylko ci najbiedniejsi czyli pewnie bedzie 1 000 zl nie przekraczajac 500zl na os. Wiec taka nasza polska kochana, daje i zabiera!..:angry::angry: aż żaal :no:

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dlatego jak wsciekam jak ktos mi mowi ze moj termin na 5 stycznia jest zly, bo to koziorozec i jak mi ktos wmawia ze niby koziorozce to :" lekkko w zyciu nie mają tylko ciagle pod gore, albo ze to samotniki" przeciez mnie wtedy szlak trafia z miejsca jak slucham takich bzdur!!!:no:

moja kuzynka jest koziorożcem i jest super wesołą dziewczyną od zawsze miała chłopaków wokół siebie(teraz już męzatka)niedługo konczy studia(gdzie wogóle nie musi się tak uczyć bo ma tak że ona poprostu zapamiętuje z lekcji co nawet prace pisała mi na mature a ja tylko się nauczyłam )zdolna dziewczyna co wogóle jak widze nie pokrywa się z tym co piszesz dlatego olej te gadki bo to jest naprawde takie bez sensu:sorry2:

Hej kobitki!

Dziś mnie tak kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym (ból wchodzi w tyłek przy każdym kroku) że nie daję rady chodzić:baffled:
Dzidzia od wczoraj kręci się jak szalona - ciągle coś mnie puka, bo do tej pory to takie delikatne muśnięcia czułam od czasu do czasu, a teraz coraz mocniej:tak:
No i dzis w końcu wyjeżdża rodzinka, więc odpocznę sobie i będe miała więcej czasu na czytanie BB, bo nie daję rady nadrabiać codziennie!

Ja jestem z Bielan:) Co prawda mieszkamy na tych bliższych Bielanach na pograniczu z Żoliborzem, ale Bemowo po sąsiedzku:tak:

W Wawie to ciężko z tym ustępowaniem w kolejce. Ja raz powiedziałam w pracowni foto (czekałam na zdjęcie do dyplomu, upał 30 stopni, brak klimy, dwa krzesełka-oba zajęte przez młodych facetów), że przepraszam jestem w ciąży i chciałabym usiąść i ustapili. W metrze to nigdy nikt mi nie ustąpił, ale za to w trajtku i busie to się zdarza czasem
Nikki podziwiam Cię, że masz siłę się walczyć o swoje - chociaż ja już czasem jak nie mam siły, to tez podchodzę bez kolejki, ale mój m nie lubi tych krzywych min i komentarzy i woli mnie wysłać żebym usiadła a sam stoi w kolejce....

Ja tez bede kozystac z przywilejów, ale moze poczekam na brzuszek bo teraz to raczej by mnie tam wysmiali w kolejce:) Co prawda w carrfourze staje do kasy dla uprzywilejowanych:)
A Bielany to rzut kapciem do mnie:)

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dokładnie!! mam to samo, a ja Ci powiem że osobiście znam koziorożce i sobie bardzo dobrze daja rade życiu zawodowym(kończą wyższe szkoły) mają normalne życie prywatne jak kazdy inny(zakładają rodziny, normalnie maja partnerów)...:cool2:
A tymbardziej że maja "łeb na karku" i dzieci z początku roku są lepsze rozwojow itd. sam lekarz mi mówił.:blink:

ja mierze się metrówką krawiecką np.powiem ci na poctawie spodni których dzisiaj zamówiłam :jest tam obwód bioder to sobie mierze i mam 95 i tak samo obwód uda mam 51 a patrze wtedy na rozmiary i tam właśnie S ma biodra 98 a udo 54(jak dobrze pamietam)co wiadomo że S wybrałam :tak:

Ale jest tez szansa, ze beda za male np. w pupie, albo za dlugie.

reklama
Do góry