reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

dopiero wrocilam do domku po maratonie po miescie ....
ale sie okazuje ze becikowego dostane 3000zł:-):-):-)tzn tak jak za synka...łapie sie z dochodami na te całe 3000zł chociaz z tej strony jakas pomoc:wściekła/y::wściekła/y:bo skad indziej nie ma co liczyc...pozdrawiam mykam troszke odpocząć
a jak u was pogoda bo zapowiadali nieciekawą pogode a u na s w bydgoszczy to lekko pokropiło i jest ok 24 stopnie:-)

A tos mnie zaskoczyla:-) Myslalam ze to tzw becikowe to jest zawsze 1000 na 1 dziecko, zeby dostac 3 tysie musialabym miec trojaczki. Ale z tego co piszesz wynika ze to zalezy od dochodów?to jak to jet jesli mozesz mnie oswiecic, to chetnie sie dowiem. Z tego co sie dowiadywalam to sie w ogole zalatwia nie w zusie tylko w jakiejs pomocy społecznej czy cus?tak?Jestem nieco zielona w tej kwestii:baffled:Bede wdzieczna za informacje.

reklama
ja tak samo :tak:w żartach się śmieje i mówię"uwarzaj bo ja jestem strzelec co zaczne strzelać":-Dto moze ma jakiś tam leciutki wpły bo jednak te znaki się skąś wzieły ale jak dla mnie ogólnie to tam jest naprawde malutkie znaczenie :sorry2:człowiek jest taki na jakiego sam się wychowa a nie bo ja jestem z pod tego znaku dlatego taka jestem;-)

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dlatego jak wsciekam jak ktos mi mowi ze moj termin na 5 stycznia jest zly, bo to koziorozec i jak mi ktos wmawia ze niby koziorozce to :" lekkko w zyciu nie mają tylko ciagle pod gore, albo ze to samotniki" przeciez mnie wtedy szlak trafia z miejsca jak slucham takich bzdur!!!:no:

Dziewczyny, jesli kupujecie spodnie ciazowe przez internet, to jak dobieracie sobie rozmiar?

Jeżeli chodzi o spodnie, to ja przymierzałam się do zakupów w internecie, ale sama nie wiem, jakoś nie jestem do końca przekonana...:confused: Co prawda kusiły mnie ceny,:tak: ale ja musze dotknąć, przymierzyć, zobaczyć jak leżą. I wtedy wiem, czy mi odpowiadają. Zdjęcie też wszystkiego nie odzwierciedli .
A rozmiarówka jest podana, trzeba się tylko wymierzyć centymetrem krawieckim i porównać z tabelą, a najlepiej to wymierzyć jakieś swoje ulubione spodnie, co dobrze leżą:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
A tos mnie zaskoczyla:-) Myslalam ze to tzw becikowe to jest zawsze 1000 na 1 dziecko, zeby dostac 3 tysie musialabym miec trojaczki. Ale z tego co piszesz wynika ze to zalezy od dochodów?to jak to jet jesli mozesz mnie oswiecic, to chetnie sie dowiem. Z tego co sie dowiadywalam to sie w ogole zalatwia nie w zusie tylko w jakiejs pomocy społecznej czy cus?tak?Jestem nieco zielona w tej kwestii:baffled:Bede wdzieczna za informacje.

hmm az sama sie zdziwilam bo to jest wrecz niemozliwe? najwiecej to Ci dadza na jedno dziecko 2 000 zl jezeli twoje dochody nie przekraczają 504zl na os, a 1 000 zl na dziecko dostaje osoba ktorej nie przekracza 1 000 na os. A od stycznia ma wejsc ustawa ze becikowe beda dostawac tylko ci najbiedniejsi czyli pewnie bedzie 1 000 zl nie przekraczajac 500zl na os. Wiec taka nasza polska kochana, daje i zabiera!..:angry::angry: aż żaal :no:

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dlatego jak wsciekam jak ktos mi mowi ze moj termin na 5 stycznia jest zly, bo to koziorozec i jak mi ktos wmawia ze niby koziorozce to :" lekkko w zyciu nie mają tylko ciagle pod gore, albo ze to samotniki" przeciez mnie wtedy szlak trafia z miejsca jak slucham takich bzdur!!!:no:

moja kuzynka jest koziorożcem i jest super wesołą dziewczyną od zawsze miała chłopaków wokół siebie(teraz już męzatka)niedługo konczy studia(gdzie wogóle nie musi się tak uczyć bo ma tak że ona poprostu zapamiętuje z lekcji co nawet prace pisała mi na mature a ja tylko się nauczyłam )zdolna dziewczyna co wogóle jak widze nie pokrywa się z tym co piszesz dlatego olej te gadki bo to jest naprawde takie bez sensu:sorry2:

Hej kobitki!

Dziś mnie tak kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym (ból wchodzi w tyłek przy każdym kroku) że nie daję rady chodzić:baffled:
Dzidzia od wczoraj kręci się jak szalona - ciągle coś mnie puka, bo do tej pory to takie delikatne muśnięcia czułam od czasu do czasu, a teraz coraz mocniej:tak:
No i dzis w końcu wyjeżdża rodzinka, więc odpocznę sobie i będe miała więcej czasu na czytanie BB, bo nie daję rady nadrabiać codziennie!

Ja jestem z Bielan:) Co prawda mieszkamy na tych bliższych Bielanach na pograniczu z Żoliborzem, ale Bemowo po sąsiedzku:tak:

W Wawie to ciężko z tym ustępowaniem w kolejce. Ja raz powiedziałam w pracowni foto (czekałam na zdjęcie do dyplomu, upał 30 stopni, brak klimy, dwa krzesełka-oba zajęte przez młodych facetów), że przepraszam jestem w ciąży i chciałabym usiąść i ustapili. W metrze to nigdy nikt mi nie ustąpił, ale za to w trajtku i busie to się zdarza czasem
Nikki podziwiam Cię, że masz siłę się walczyć o swoje - chociaż ja już czasem jak nie mam siły, to tez podchodzę bez kolejki, ale mój m nie lubi tych krzywych min i komentarzy i woli mnie wysłać żebym usiadła a sam stoi w kolejce....

Ja tez bede kozystac z przywilejów, ale moze poczekam na brzuszek bo teraz to raczej by mnie tam wysmiali w kolejce:) Co prawda w carrfourze staje do kasy dla uprzywilejowanych:)
A Bielany to rzut kapciem do mnie:)

Wlasnie!!! Dokladnie!
Dokładnie!! mam to samo, a ja Ci powiem że osobiście znam koziorożce i sobie bardzo dobrze daja rade życiu zawodowym(kończą wyższe szkoły) mają normalne życie prywatne jak kazdy inny(zakładają rodziny, normalnie maja partnerów)...:cool2:
A tymbardziej że maja "łeb na karku" i dzieci z początku roku są lepsze rozwojow itd. sam lekarz mi mówił.:blink:

ja mierze się metrówką krawiecką np.powiem ci na poctawie spodni których dzisiaj zamówiłam :jest tam obwód bioder to sobie mierze i mam 95 i tak samo obwód uda mam 51 a patrze wtedy na rozmiary i tam właśnie S ma biodra 98 a udo 54(jak dobrze pamietam)co wiadomo że S wybrałam :tak:

Ale jest tez szansa, ze beda za male np. w pupie, albo za dlugie.

reklama
Do góry