reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
dziewczyny a na jakiej "wysokości" brzucha czujecie ruchy maluszków?

u mnie jest macica na 2 polce poniżej pępka i czuję na jej górze po lewej stronie i na dole raz to chyba mnie tam kopniaczkami maluszek zbombardował :sorry2:

a wczoraj to mi się maluszek tak ułożył że miałam górkę i twarde właśnie z lewej strony a z prawej miękkie i wklęsłe :-D:tak:

kurcze ja to was podziwiam bo ja tak jakby nic nie czuje tzn czasem mam jakies bulgotanie w brzuchu ale nie potrafie rozróżnić czy to dzidzia czy mi się cos przelewa:-(

ja czuję z lewej strony poniżej pępka :-D

Beti ja po prostu czuję takie łaskotanie od wewnątrz... nie martw się już niedługo wszystkie bedziemy regularnie obrywać kopniaczki jak na boisku:))))

No właśnie byłam ciekawa bo moja ginka mówi że dzidziolek jest powyżej spojenia łonowego a poniżej pęcherza moczowego a to strasznie nisko ;) tak zaraz nad włoskami właśnie..
Beti - ja też nie mogę się doczkeać keidy jednoznacznie będę mogła stwierdzić czy to co czuję to ruchy jelit czy dzieciaczek :tak:ale doczekamy się w końcu;-)

Cześć dziewczyny!!

Ale wczoraj były smutne tematy, nie rozumię mężczyzny, który zostawia swoje maleństwo!!!!
Ale na szczęście takie dzidziusie mają silne mamusie!!!!!:tak:

Ja wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza, poznałam już płeć:-D wiem że będę miała synusia:-) tak się cieszę!!!! a i badania wyszły pozytywnie, więc cała jestem happy;-) przeczuwałam, ze noszę pod serduszkiem dziewczynkę i wszystkie te chińskie kalendarze wróżyły mi dziewczynkę, a tu taka miła niespodzianka:-)

no to super, bo ja coś czuje ze będzie chłopak a chce dziewczynke, to może u mnie też tak wyjdzie:-D:-D:-D

A z tymi zwolnieniami to zazwyczaj robią problemy, bo boją się Zus-u, który o dziwo coraz bardziej jest na rękę ciężarnym. Trzeba to jakoś przetrwać:sorry2:
Mnie wczoraj jeszcze cała rodzinka dobiła, że chyba na głowę upadłam skoro chcę cały czas na zwolnieniu siedzieć. Normalnie ryczałam jak głupia, że nie moge na nikogo liczyć, a mój jeszcze w dodatku cały dzień wczoraj pracował i wrócił dopiero po północy do domu i nie miał mnie kto pocieszyć i obronić.:-(

Rodzinką się nie przejmuj, bo to ty będziesz mamą i ty nosisz dzidzie, a nie oni. Więc idź na l-4 i wypoczywaj. Zresztą, jak płacą za siedzenie w domu, to dlaczego z tego nie skorzystać. Mamy teraz o siebie dbać podwójnie:tak::tak::tak:

Witam dzielne mamusie:-D

i teraz najlepszy news:-) wraca a właściwie wrócila mi ochota:-D:-D:-D:-D:-D mój M szaleje:-D:-D

no to mąż jest w niebo wzięty :-D:-D:-D

Nadinaeczka a ja z powodu niskiego ciśnienia mam 1 dziennie kawusię zaleconą przez gina....... I dzięki Bogu:-D:-D:-D

Wyszłam na jedyną co pije kawę :szok::-D Myślę, ze to ok jedną czy dwie słabe z mleczkiem - umarłabym na ból głowy wowczas. Osobiście uważam, że lepiej walnąc małą kawkę niż brać apap - no ale każda robi według własnego uznania.

A przed ciążą... wow to był moj jedyny napój poza woda czasem - piłam kawkę litrami więc uważam, że się zdyscyplinowałam :-D

Miłego dnia kobietki, nie smuccie się tu i nie dołujcie, ja znikam jadę odwiedzić rodzinkę. Wróce wieczorekiem jak dam radę to was poczytam :-) Buziaki

Kaja nie jesteś sama, ja też uwielbiam kawę i nie potrafię jej sobie odmówić ;-) Tyle, że ja piję taką oszukaną, tzn. z łyżeczki kawy rozpuszczalnej, pół kubka wody i pół mleka :-)

A tak w ogóle to dziń dybry :-D

Przed ciążą to tylko czarna parzocha i nawet ze trzy filiżanki wypijałam , ale mi już taka nie smakuje. Delektuje się rozpuszczalną z duuużą ilością mleka. A też mam niskie ciśnienie, więc wole kawusie niż apap

Pytanie do dziewczyn które od brały luteine.. czy ktoras juz z was juz odstawiła?? ja juz nie biore 2 dni, na rozkaz lekarza...

Ja odstawiłam dwa tygodnie temu

Anulka8700 a ja z luteiny przeszłam na dupka :) i czuję się w porządku, bez zmian większych :) a brzusio bokami bolał mnie już wcześniej, ale ginka mówiła że to wszystko rośnie :) i jeśli nie jest obustronny to mam się nie bać :)

a czy jak boli z obu stron, to coś nie tak??? bo mi moja eks-gika mówiła, że ma prawo boleć, więc mojej aktualnej gince już nic o tym nie mówiłam. Mnie najczęściej boli właśnie na dole z lewej strony, ale często do tego dołącza prawa strona ( to bardziej takie uczycie ciągnięcia ):confused:

Ostatnia edycja:
Moje maleństwo wierzga na wysokości mojego pępka.

Mnie też brzuch boli po lewej stronie i czasami mam wrażenie jakby miał mi zaraz spaść.

reklama
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo za chwilę jade do mojego gina i najprawdopodobniej zrobi mi usg genetyczne, okropnie się stresuje, mam nadzieję że wieczorem przekaże wam same dobre wiadomości

bedzie dobrze-daj znac koniecznie jak wrocisz

Gosia fotki zakupów już są w zakładce "wyprawka dla maluszka";)

Do góry