Anulka!!! ja jak narazie milam tylo jedno usg robione 15.07 a na drugie musze czekac az do 4.09 tez chcialabym zobaczyc czy tam na dole w moim m2 wszystko jest jak powinno i jesli nie zrobia mi 10-ego na spotkaniu w szpitalu to ide prywatnie ale w sumie skoro wyniki dobre to moze rzeczywiscie nie ma potrzeby zeby tam zagladac, no lae z drugiej strony to przez prawie 2m-ce to wiele sie moze zmienic, ehh te czekanie nas dobija
Monia!!!Ja miałam robione usg na samym poczatku to wewnetrze jeszcze do przychodni wtedy chodzilam. Zrobil mi wtedy lekarz w 5 tyg ale ze malo bylo widac powtorzyl w 7 i sie upewnilismy wtedy. Ale takie pierwsze prawdziwe usg co juz dzieci bylo widac uksztaltowane to mialam robione w 13tyg -16 lipca u prywatnego. Tak samo jak Ty prawie. No i mi teraz powiedzial ze w 20tyg bo wczesniej nie ma potrzeby,czyli na poczatku wrzesnia tezBo podobno nie mozna tak czesto robic.A nie robilas tych badan prenatalnych? bo ja jeszcze tam 17 lipca jak bylam, to mi robili usg tez i mam 10 zdjec stamtad:-)i wszystkie wymiary dzieci.i z badania krwi tez wyszlo ze jest niskie ryzyko, wynik pozytywny. czuje sie ok wiec mam nadzieje ze maluszki tez:-)musimy byc dobrej mysli:-)a Ty długo bedziesz pracowac?bo mi lekarz powiedzial ze w ciazy blizniaczej nie powinno sie wcale pracowac.
no ja troszku się dziwie a tym bardziej bo jesteście w ciąży bliźniaczej a mówicie że macie tak mało usgja bardzo się ciesze że mam na każdej wizycie tzn.nie wiem jak to będzie w poźniejszej ciąży może nie będzie tak często robić usg ale jak będzie co miesiąc to ja się tylko i wyłącznie ciesze
ale podobno slyszalam ze nie wolno usg tak czesto robic. ze sie powinno jakies 3 czy 4 razy przez cala ciaze..ale ja wymusze na doktorku zeby tam zajrzal jak po zwolnienie pojde;-)cos wymysle
Ostatnia edycja: