reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Anulka!!! ja jak narazie milam tylo jedno usg robione 15.07 a na drugie musze czekac az do 4.09 :wściekła/y: tez chcialabym zobaczyc czy tam na dole w moim m2 wszystko jest jak powinno i jesli nie zrobia mi 10-ego na spotkaniu w szpitalu to ide prywatnie:sorry: ale w sumie skoro wyniki dobre to moze rzeczywiscie nie ma potrzeby zeby tam zagladac, no lae z drugiej strony to przez prawie 2m-ce to wiele sie moze zmienic, ehh te czekanie nas dobija

Monia!!!Ja miałam robione usg na samym poczatku to wewnetrze jeszcze do przychodni wtedy chodzilam. Zrobil mi wtedy lekarz w 5 tyg ale ze malo bylo widac powtorzyl w 7 i sie upewnilismy wtedy. Ale takie pierwsze prawdziwe usg co juz dzieci bylo widac uksztaltowane to mialam robione w 13tyg -16 lipca u prywatnego. Tak samo jak Ty prawie. No i mi teraz powiedzial ze w 20tyg bo wczesniej nie ma potrzeby,czyli na poczatku wrzesnia tez:wściekła/y:Bo podobno nie mozna tak czesto robic.A nie robilas tych badan prenatalnych? bo ja jeszcze tam 17 lipca jak bylam, to mi robili usg tez i mam 10 zdjec stamtad:-)i wszystkie wymiary dzieci.i z badania krwi tez wyszlo ze jest niskie ryzyko, wynik pozytywny. czuje sie ok wiec mam nadzieje ze maluszki tez:-)musimy byc dobrej mysli:-)a Ty długo bedziesz pracowac?bo mi lekarz powiedzial ze w ciazy blizniaczej nie powinno sie wcale pracowac.

no ja troszku się dziwie a tym bardziej bo jesteście w ciąży bliźniaczej a mówicie że macie tak mało usg:eek:ja bardzo się ciesze że mam na każdej wizycie tzn.nie wiem jak to będzie w poźniejszej ciąży może nie będzie tak często robić usg ale jak będzie co miesiąc to ja się tylko i wyłącznie ciesze:tak:

ale podobno slyszalam ze nie wolno usg tak czesto robic. ze sie powinno jakies 3 czy 4 razy przez cala ciaze..ale ja wymusze na doktorku zeby tam zajrzal jak po zwolnienie pojde;-)cos wymysle:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!!
Pojawiam się na chwilę, bo znikam do rodziców.

Udało mi się dziś zapisać do gina prywatnie i już 19 sierpnia znowu zobaczę moje maleństwo. Niestety na kasę chorych jakoś mało wyrywni ci lekarze i nie kieruja na usg. Jestem do końca ciązy na zwolnieniu i spytam się tej co chodzę do niej prywatnie czy będzie mi je wypisała więc chyba zrezygnuje z przychodni. Będę częściej mogła ogladać moje maleństwo.

U nas okropnie gorąco prawie 30 stopni w cieniu a w domu podobnie. Może później skoczymy nad jeziorko to bedzie choć troche chłodniej.

Wiecie odnosze dziwne wrażenie, że mój maluszek kręci sie w brzuszku i już mogę go wyczuć. Czytałam, że pierwsze ruchy dziecka wyczuwalne są od 20 tygodnia ciąży.

Trzymajcie sie kobietki.

ale podobno slyszalam ze nie wolno usg tak czesto robic. ze sie powinno jakies 3 czy 4 razy przez cala ciaze..ale ja wymusze na doktorku zeby tam zajrzal jak po zwolnienie pojde;-)cos wymysle:-D

już dużo razy tłumaczono że usg nie jest złe że nie szkodzi :tak:na NFZ tyle robią bo poprostu tylko tyle mają refundowane ale nie dlatego bo wiecej nie można:tak:

Cześć Kobitki
U nas upał nie do zniesienia, na głowie mam 12 siostrzenicę, która ciągle czegoś chce, pies wlazł mi do jeziorka i zabłocił całe mieszkanie, a córa nie w humorze
I JAK TO WSZYSTKO OGARNĄĆ
Wronek ja też zrezygnowałam z państwowej służby zdrowia i chodzę tylko prywatnie:tak::tak::tak:

Czesc kobiety-mi maluszek stuka od rana dzisiaj:-)Zaliczylam taką awanture z moją mamą ,ze szok:tak:Stwierdziłam ,ze dluzej nie pozwole jej wtrącać sie w wychowanie mojego dziecka.W końcu to moje dziecko i ma słuchac matki ,a nie babci i koniec,a ona uparcie twierdzi ,ze sie do nas nie wtrąca hahaha.Normalnie pioruny dzisiaj leciały:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak nie znajde szybko mieszkania do wynajecia to oszaleje:angry::angry::angry:

już dużo razy tłumaczono że usg nie jest złe że nie szkodzi :tak:na NFZ tyle robią bo poprostu tylko tyle mają refundowane ale nie dlatego bo wiecej nie można:tak:

no wlasnie moja kuzynka chodzila na NFZ i lekarz ma sprzet do usg w gabinecie i jej za kazdym razem robil. wkoncu go zmienila i poszla prywatnie i jej powiedzieli ze absolutnie tak czesto nie wolno robic..no i ten w przychodni jej do 6 tyg mowil ze dziewczynka bedzie, a sie okazalo ze chlopak jednak..nie wiem sama, rozni lekarza i rozne opinie.ja tam chcialabym miec nawet co tydzien robione!!!!:-)

U mnie to takie podzielone jest to moje zdanie co do USG ja w 1 ciąży miałam na początku bardzo często co 3 dni chodziłam do szpitala lub do lekarza ale to miałam różne problemy z ciążą na koniec już sobie odpuszczaliśmy jak mała była duża i się na ekranie nie mieściła ale jak wylądowałam w szpitalu to znowu codziennie usg to przepływy sprawdzane to co inne i tak w kółko coś ,choć wolałabym ten czas spędzić w domu niż tam siedzieć i miec to usg :sorry:

teraz miałam 3 razy (i1 co jeszcze dzidziusia nie było ) a te z dzidziusiem to za 1 razem sprawdzaliśmy czy bije serduszko za drugim jak zerkaliśmy odklejała się kosmówka a za 3 musieliśmy sprawdzić czy już jest ok z kosmówką i tworzy się łożysko...... wiec myślę że w porę to zauważone nie doprowadziło do krwawień i czasem dobrze jest kontrolować czy wszystko gra :tak:

choć mój ginekolog dmucha na zimę ze względu na 1 ciążą że tak ją przechodziłam :tak:

reklama
Do góry