reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Pasibrzuch widze, ze my razem 15 tydzien i 6 dni:tak:tez masz termin na 15 .01?

Ja już nie wiem, na kiedy mam termin, ten 15.01 to chyba wyszedł na drugim usg. pierwszy byl na 21, a na prenatalnych wyszedł między 13 a 19.01 :-D ja w każdym bądź razie przyjmuje ten 15.01 jako termin porodu, a mały/a i tak pokaże się w sobie tylko znanym czasie ;-)
ale będziemy oczekiwały porodu w tym samym czasie :-)

Witam dziewczynki
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok, serduszko pieknie bije wiec jestem happy. Co do usg to sie nie wypowiadam bo nie wiem, ale penie z niczym przesadzac nie wolno:-)

A ja ryczę od poniedziałku.
Pisałam wam że się fatalnie czuję, nie poszłam do pracy, do gina też nie bo nie byłam w stanie prowadzić samochodu, a mąż był na szkoleniu.
Zadzwoniłam do ginki żeby się przepisać na inny dzień i recepcjonistka powiedziała ze przez najbliższe dwa tyg. nie ma wolnych terminów, więc ja w ryk i tak pół godziny, aż z płaczu wymiotowałam. ( zaznaczam że jest to przychodnia prywatna i przyjmuje tam 10 ginekologów, mają tłumy bo państwowa służba zdrowia kuleje, a wizyty nie najtańsze bo 150 - 250 zł)
Wczoraj poszłam do gina państwowego, kazał mi przyjść z wynikami toksoplazmozy, ja miło do położnej czy może mi wyjąć kartę, a ona do mnie profilaktycznie z mordą że lekarza nie ma bo powinien być do 19 ale wyszedł o 17, ja na to że z tego powodu nie musi być taka niemiła bo ja jej nic nie zrobiłam, a ona że jestem już kolejną osobą która pyta się o lekarza i ona musi się tłumaczyć.
Strasznie się zdenerwowałam wybiegłam, wsiadłam do samochodu i zaczęłam tak płakać że nie mogłam się uspokoić, pojechałam do teściowej i ona stwierdziła że pójdzie do kierownika przychodni i narobi takiego dymu że ją popamiętają.
A ja swoją drogą też chyba zacznę coś robić, bo u nas w przychodni bezprawnie pobierają opłaty za dowóz badań do labolatorium, a 10 pielęgniarek siedzi sobie w kantorku na kawce i tylko idź powiedz że chcesz wyjąć kartę lub numerek to jest wielka obraza majestatu.
UFF ale się rozpisałam , ale musiałam się wyżalić i już mi lżej na serduchu:-)

To ta mila pani polozna powinna sie cieszyc ze na taka spokojna osobke jak ty trafila. Ja bym jej powiedziala:wściekła/y: :wściekła/y: juz przestalam sie cackac z takimi ludzmi, jest od tego tam jak d... od s... za przeproszeniem i czy jej sie to podoba czy nie to chocby 1000 osob o doktora pytalo to powinna odpowiadac, a swoja droga to doktor tez sie tam u ciebie nie przemecza, dwie godziny wczesniej sobie wychodzi i ma gdzies:sorry:

Chyba za prasowanie musze sie zabrac:-(

Super by było gdyby u mnie dzidzia się urodziła 15 grudnia bo to są urodziny mojego M:-Dtylko że o miesiąc by było za wcześnie bo mam termin na 14 stycznia:sorry:a tak to mi obojętnie tylko kurka wolałabym jednak te swięta spędzić w domciu i sylwestra a nie wszpitalu a tez niewiadomo jak to jest w te dni w szpitalu czy są wszyscy no i kurka jednak w te dni jeżdzą dziko i nawet podchmieleni ludziska na ulicach co bałabym się tak nagle jechać z Żukowa do Kościerzyny bo ogólnie daleko jest do szpitala tak mówiąc hmm 47 km:sorry:

Witam po przerwie widzę że od rana nie marnujecie czasu ciężko nadążyć:-DAsiax gratuluję teściowej:-)swoją drogą muszę się wam pochwalić że mam najlepszą teściową po słońcem:happy:

Dziewczyny jeśli te motylki czy bąbelki w brzuszku to dzidzia chociaż to chyba jeszcze za wcześnie żeby coś wyczuć to moja dzidzia fika jak szalona:-D
a jeści chodzi o robienie wyników to trafiłam na początku ta takich osłów że głowa mała bo im w laboratorium na dyżurze głowę zawracam kiedy to jest ich pieprzony obowiązek w dodatku płaciłam a i tak mi łaskę robili mój M stał za drzwiami i jak gościa usłyszał to wszedł do gabinetu z odpowiednią miną i komentarzem i jakoś poszło:tak:

Witam dziewczynki
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok, serduszko pieknie bije wiec jestem happy. Co do usg to sie nie wypowiadam bo nie wiem, ale penie z niczym przesadzac nie wolno:-)

no to super!!!:-)

A tak wogole cos nie widze mamusiek ze szczecina wsrod nas..sa jakies oprocz mnie?

Kurcze jakos dziwnie sie dzisiaj czuje wogole..w glowie mi dziwnie, jakby mi sie krecilo, ziewam strasznie i do tego łeb mnie zaczyna bolec..to pewnie od pisania pracy:/ musze chyba isc na jakis spacerek.

Ostatnia edycja:
heh a ja z bydgoszczy chyba tu jedyna pgubiłam sie strasznie w tych moich terminach porodu lekarz ostatnio w poniedzialek27.07 mowil na czuja ze to poczatek 16tygodnia ze sie z terminem usg zgadza a ja mam termin na 16stycznia wiec powinnam wtedy byc w poczatku 15 a nie 16tygodnia i badz tu madry ,,,,,

heh a ja z bydgoszczy chyba tu jedyna pgubiłam sie strasznie w tych moich terminach porodu lekarz ostatnio w poniedzialek27.07 mowil na czuja ze to poczatek 16tygodnia ze sie z terminem usg zgadza a ja mam termin na 16stycznia wiec powinnam wtedy byc w poczatku 15 a nie 16tygodnia i badz tu madry ,,,,,

Z tymi tygodniami to różnie bywa, raz nam maleństwo przeskoczyło o tydzień, bo wg OM, poprzednich badań i mojego przekonania powinnam wtedy zaczynać 9 tydzień, a na badaniu okazało się, że właśnie go kończę. i tak z 9 zrobiła nam się wtedy 10 tydzień :-)

Kobitki,a macie czasem takie pulsujące bóle głowy?normalnie jak wstaje to czuje ,ze z jednej strony mi tak pulsuje ałłłłłłłłaaaaaaaaaa.Może to z nerwów po tej kłótni:tak:

reklama
Buuuuuuu:-( Dzidziolek nic nie pokazał , spał jak suseł, po lekkim trzepaniu brzuszka ledwo ruszył nogą. Także dalej muszę żyć w nieświadomości:confused2: Urosło mu się przez miesiąc 6cm. I znowu na prentalne i sto piędziesiąt innych badań do zrobienia. I lekarka mnie zdołowała to powiedziała że jestem taka " ściśnięta" że nie wie jak urodzimy:-(Cokolowiek by to ściśnięcie miało oznaczać:-D Zalecenia-dużo seksu:-D:-D:-D

Do góry