reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Anusia8309 a ja sie dowiedzialam w Dzien Matki:) Moj pierwszy prezent z tej okazji... :)

anulka!!! tylko 0,5 kg?? To Ty sie Kochana ciesz!!! Mi juz 3,5 kg przybylo:) a brzuch juz mam calkiem dobrze widoczny... :)

A co do pracy to ja na poczatku mialam male problemy zdrowotne wiec dla dobra dzidzi trzeba bylo zrezygnowac z pracy... A teraz znalesc cos nowego w 4 miesiacu ciazy wcale nie jest tak latwo... Szukam juz od ponad miesiaca i nic;/ a czas ucieka...

na dzień matki dopiero? to ja już wiedziałam miesiąc wcześniej, a dzień matki obchodziłam jako 100% mamuśka ;-)

z tą pracą to nie wiem czy coś Ci się uda znaleźć, ale podziwiam za odwagę :sorry:

reklama
nadineczka no juz powoli trace nadzieje wiec chyba pogodze sie z ta mysla ze czeka mnie jeszcze pol roku siedzenia w domu;) no ale w sumie musze troche odpoczac zeby pozniej miec sily opiekowac sie ta mala istotka hehe...:)

Anusia8309 a ja sie dowiedzialam w Dzien Matki:) Moj pierwszy prezent z tej okazji... :)

anulka!!! tylko 0,5 kg?? To Ty sie Kochana ciesz!!! Mi juz 3,5 kg przybylo:) a brzuch juz mam calkiem dobrze widoczny... :)

A co do pracy to ja na poczatku mialam male problemy zdrowotne wiec dla dobra dzidzi trzeba bylo zrezygnowac z pracy... A teraz znalesc cos nowego w 4 miesiacu ciazy wcale nie jest tak latwo... Szukam juz od ponad miesiaca i nic;/ a czas ucieka...

a ja sie dowiedzialam 21 maja czyli 5 dni po moich 25 urodzinach!!!:-)

oj to jak Ci juz aga widac brzuszek to moze byc ciezko prace dostac, ale zycze powodzenia!!!bo dobrze by bylo zebys kase dostawala jakas. Ja pomimo ze zwolnienia nie mam jeszcze to juz na wolnym siedze ale od wtorku legalnie na zwolnienie ide:-)
no i wlasnie dzwonilam do doktorka zeby sie umowic i mnie zdolowal bo powiedzial ze jak mialam 2 tyg usg robione to teraz nie bo za czesto. dopiero w 20tyg..a to za 5tyg!!!!!!!!chyba troche dlugo.myslalam ze z blizniakami to czesciej bedzie mnie ogladal:baffled:

aniulka!!! ja na usg teraz tez czekam 4,5 tyg... Cale szczescie jeszcze tylko 11 dni mi zostalo do wizyty;) to rzeczywiscie duzo czasu ale da sie wytrzymac :)

a prace szukam raczej dodatkowa... taka zeby pare dodatkowych groszy wpadlo:) bo umowe na stale mam tylko nie pracuje tam ze wzgledu na zdrowko... ecccch skomplikowana sytuacja ;)

to tez super no ja przeddzien to tez potraktowalam jak prezent na dzien matki;-)

no i wlasnie dzwonilam do doktorka zeby sie umowic i mnie zdolowal bo powiedzial ze jak mialam 2 tyg usg robione to teraz nie bo za czesto. dopiero w 20tyg..a to za 5tyg!!!!!!!!chyba troche dlugo.myslalam ze z blizniakami to czesciej bedzie mnie ogladal:baffled:

Anulka!!! ja jak narazie milam tylo jedno usg robione 15.07 a na drugie musze czekac az do 4.09 :wściekła/y: tez chcialabym zobaczyc czy tam na dole w moim m2 wszystko jest jak powinno i jesli nie zrobia mi 10-ego na spotkaniu w szpitalu to ide prywatnie:sorry: ale w sumie skoro wyniki dobre to moze rzeczywiscie nie ma potrzeby zeby tam zagladac, no lae z drugiej strony to przez prawie 2m-ce to wiele sie moze zmienic, ehh te czekanie nas dobija

Anulka!!! ja jak narazie milam tylo jedno usg robione 15.07 a na drugie musze czekac az do 4.09 :wściekła/y: tez chcialabym zobaczyc czy tam na dole w moim m2 wszystko jest jak powinno i jesli nie zrobia mi 10-ego na spotkaniu w szpitalu to ide prywatnie:sorry: ale w sumie skoro wyniki dobre to moze rzeczywiscie nie ma potrzeby zeby tam zagladac, no lae z drugiej strony to przez prawie 2m-ce to wiele sie moze zmienic, ehh te czekanie nas dobija

no ja troszku się dziwie a tym bardziej bo jesteście w ciąży bliźniaczej a mówicie że macie tak mało usg:eek:ja bardzo się ciesze że mam na każdej wizycie tzn.nie wiem jak to będzie w poźniejszej ciąży może nie będzie tak często robić usg ale jak będzie co miesiąc to ja się tylko i wyłącznie ciesze:tak:w pierwszej ciąży miałam tylko 4(o ile dobrze pamiętam)a bo na NFZ chodziłam i powiem że normalnie wytrzymać nie mogłam tak chciałam maluszka zobaczyć i czy wszystko u niego jest dobrze co jestem zadowolona że teraz moge częściej oglądać maleństwo:tak:

Dorciaa - ja zamierzam również wrócić na jakieś 2 miesiące ale zobaczymy jakie będzie samopoczucie. Narazie wakacje jak Ty :-)

Ja po 3 miesiącach L4 wracam w poniedziałek do pracy, grrr... jak tylko lepiej sie poczułam, to poodgracałam całe mieszkanie, żeby nie musiec nic robić po powrocie z pracy, ale i tak pewnie pierwsze dni będą super męczące.
Byłam wczoraj w firmie poustawiac wszystko na mój powrót i spotkac sie z koleżanką, która tez jest w ciąży, tyle że niecałe 2 miesiące do przodu. i wiecie co się okazało? Że mam brzuch większy od niej! W końcówce ciąży chyba będę się już turlać :-D a tyję przepisowe 0,5kg / tydzień.

reklama
czesc dziewczynki

a u mnie dzis upal i strasznie mi z tym zle, ledwo siedze w pracy. I jeszcze z rana mialam chyba goraczke bo zimno mi bylo jak cholera. od jutra ide chyba na zwolnienie o ile mi lekarz da bomoja ginka na urlopie do konca sierpnia wiec zapisalam sie prywatnie do pierwszego lepszego gdzie znalazlam miejsce na dzis:-D myslicie ze powinnam cos sciemniac czy poprostu powiedziec ze sie zle czuje i nie daje rady jezdzic do pracy pociagiem ponad 50km?

Do góry