reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Wróciłam z USG. Dzidzia większa, niż wynika z OM o 5 dni. Ma 10 cm i fika.
Gin powiedział, że on chłopaka tam nie widzi, bardziej mu na dziewczynkę maleństwo wygląda, ale nie jest w 100% pewny. Czyli nadal niepewność. Mi jest obojętne: córka czy synek, ale mąż z sentymentem myśli o synku:-)
Niestety łożysko nadal przodujące, od ostatniego USG nie ruszyło się nic i lekarz twierdzi, że nie ma szans, aby to się zmieniło. Generalnie mnie nastraszył, że to fatalnie - takie czarnowidztwo. Idę jeszcze do innego lekarza, bo stres mnie zabije.
Najważniejsze, aby z dzidzią było wszystko ok...

Super, że z maluszkiem wszystko ok, a to łożysko przodujące to wiadomo, musisz na siebie uważać a na pewno będzie dobrze!!:tak::tak:

Witam wszystkie Styczniówki 2010 :-) Ja mam termin na 06-01-2010. Fajnie, że są tu też dziewczyny z Legnicy jak ja :laugh2:

Witam!!

Ale sobie drzemke urzadzilam:-D od razu lepiej.A wy widze ze nie proznujecie:-D

Witam wszystkie Styczniówki 2010 :-) Ja mam termin na 06-01-2010. Fajnie, że są tu też dziewczyny z Legnicy jak ja :laugh2:
Witaj i gratulacje:tak:

Wróciłam z USG. Dzidzia większa, niż wynika z OM o 5 dni. Ma 10 cm i fika.
Gin powiedział, że on chłopaka tam nie widzi, bardziej mu na dziewczynkę maleństwo wygląda, ale nie jest w 100% pewny. Czyli nadal niepewność. Mi jest obojętne: córka czy synek, ale mąż z sentymentem myśli o synku:-)
Niestety łożysko nadal przodujące, od ostatniego USG nie ruszyło się nic i lekarz twierdzi, że nie ma szans, aby to się zmieniło. Generalnie mnie nastraszył, że to fatalnie - takie czarnowidztwo. Idę jeszcze do innego lekarza, bo stres mnie zabije.
Najważniejsze, aby z dzidzią było wszystko ok...

Super ze z dzidzia wszystko ok, a ty dbaj o siebie;-)

Z tym twardniejacym brzuchem to ja tez mam, wlasnie wczoraj tak mi sie zrobilo i potem zaczal bolec:-(

Beti81 - ruchy dziecka powinno sie kontrolowac codziennie od 28 tygodnia ciazy:) i od tego momentu powinny byc one odczuwalne codziennie. Tak wiec masz jeszcze troszke czasu aby je wyczuc:)

anulka!!! - Ufff a myslalam ze tylko ja jestem taka straszna zolza robiaca awantury o byle co;)

Karoli4 - Do wrzesnia jeszcze duuuzo czasu, ze spokojem dasz rade. W kazdym badz razie trzymam kciuki!:)

agagsm - hmmm a moze wymiotujesz duzo ze masz spadek masy ciala? albo prowadzisz aktywny tryb zycia? albo masz duzo stresu? ale spojrzmy na to z drugiej strony... mozesz sie objadac do woli czym tylko chcesz i nie musisz sie martwic ze przytyjesz za duzo i po ciazy bedzie Ci ciezko to zrzucic ;)

andzia76, jola24 - dziekuje :))))

A co do hormonkowych humorkow to wyobrazcie sobie ze siedzialam sobie wczoraj w domu i nagle ni z tego ni z owego zachcialo mi sie plakac... i tak sobie poplakalam z 5 minut... ale najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze ani nie bylo mi smutno ani wesolo ani nawet nie bylo przyczyny... skonczylam plakac i jakby nigdy nic wrocilam do swoich zajec... no i o co w tym chodzi?;) :huh:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam pieknie wszystkie mamy :-)
Podczytywałam raz po raz co napisałyście ale zgadzam się z wieloma z was - przeczytać wszystko po jednym dniu to już przeprawa. Pomyślalałam sobie, że jest nas tak dużo, że nie ma możliwości ogarnąc co która pisze a pamiętać sprzed kilku dni sytuacje to graniczy z cudem :-):-)
Tempo jest zrozumiałe - ale zastanawiam się czy dyskusja tylko na jednym wątku to dobre rozwiązanie.
No ale... :-D tak tu ktoś obmyslił :-D :-)

Miłego dnia :-)

ja też ja też jestem z Legnicy:-):-):-):-) hura już mamy Ich Troje z Legnicy:-p
witaj wśród nas, ja mam termin na 09-01-10 więc myślę, że na porodówce się widzimy:-D

witam!!! wlasnie wrocilam z pracy i chyba nigdy nie nadrobie tego co namazalyscie ehhh oj ciezko dzisaj sie pracowalo i glowka starsznie bolala. witam nowe mamusie

ja Ciebie podziwiam dziewczyno o tej godzinie co Ty wracasz to ja już jestem za 7 górami i 7 rzekami w białej pościeli:tak:

witam babki mój mnie (nas) dzisiaj zabiera do kina na Epokę Lodowcową w 3D będę żołędzia łapać i mu wstydu narobię, bo zacznę łapami wymachiwać:-D obiecał, że mnie zabierze, a zaznaczę, że grali od 01-07 do 31-07 więc w przed ostatni dzień mu się przypomniało, ale niech mu będzie:sorry: będę się czuła jak za dawnych lat jak na randce :szok: co się wtedy robi bo nie pamiętam:baffled:

a co do humorków to ja chyba nie mam, mój też mówi, że nie mam, ale spytam się go po ciąży, bo na razie to może nie chce mnie stresować:-p

reklama
Witam się porannie :-D

Wczoraj tak narzekałam, że nie czuję ruchów dzidzi, a dziś rano jak duży i mocny ruch poczułam!!! :-D Ale się ucieszyłam :-D

Pozdrawiam Was kobietki :-)

Do góry