reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

super:tak: oo 8cm to duzy, moje w 13 tyg jak robilam usg mialy po 6,5cm a podobno blizniaki na poczatku rosna normalnie dopiero pozniej spowalniaja.
dziękuję wszsytkim za miłe słowa:)
właśnie wg USG to 14 tydz 1 dzień :) więc chyba wszsytko ok :-Dtylko suwaczek muszę zmienić:-D

co do kształtu brzuszka, to mnie wyrzuca do przodu i wszyscy mówią że synek będzie:-Dale na razie między nóżkami nic wyraźnego nie widać;-)

reklama
Z tym kuponem totka to chyba teraz taka moda :-) Ja 15 sierpnia idę na wesele i na zaproszeniu młodzi napisali że zamiast kwiatów chcą właśnie kupony. Jeśli chodzi o sukienke to kupiłam wczoraj taką bombke odcinaną pod biustem żeby brzuszkowi było wygodnie tylko ma strasznie duży dekold ale co tam przecież mamy teraz co pokazać:-)

zgadzam się-teraz mamy co pokazać:tak: więc moja sukienka tez ma spory dekold i też odcinany pod piersiami tyle że od piersi w dół plisowana no ijest do kostek niestety bo mi zawsze w lato nogi puchną i boję się że w ciązy w upalny sierpień (o ile bedzie upalny) będzie jeszcze gorEj więc profilaktycznie kupiłam długą;-)

ps. o co chodzi z tym chińskim kalendarzem???????

zAgatka teraz reklamację trzeba napisać do autorów. :-)

TYLKO GDZIE TU DORWAĆ STAROŻYTNYCH CHINOLI:-D:-D:-D

Hmmm wydawalo mi sie ze był chlopak jak ostatnio sprawdzalam..
nie umialam znalezc tego kalendarza co poprzednio ogladałam i sprawdziłam na tej stronie i jest jak byk GIRL ...zreszta cale moje 21 lat to sa dziewczynki...
Pregnancy and Baby: Chinese conception gender chart

Z tego też wychodzi mi chłopak

Ostatnia edycja:
Chinski kaledarz jest do 31 roku zycia a ja mam 32 , co do jedzenia to ja naprawde jem wszystko z NIcola jak bylm w ciazy to wymiotowalam do 4 mies a teraz to tylko2 razy zwymiotowalam. Tak ze nie wiem jak to jest.

jasne ze tak. mi lekarz powiedzial ze jak pojde do rodzinnego to moge dostawac pozniej od zusu 80% pensji, a jak wezme u niego to on tam cos zaznacza i 100% dostane.

zwolnienie od kazdego lekarza wciazy jest tak samo uznawane tylko na zwolnieniu musi byc napoisana literka B (to jest kod ciąży).ja mialam na poczatku zwolnienie od internisty i dostałam 100% wypłaty

ps. to mi chińskim kalendarzu wychodzi dziewczynka!!!!hip-hip huuuura;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jasne ze tak. mi lekarz powiedzial ze jak pojde do rodzinnego to moge dostawac pozniej od zusu 80% pensji, a jak wezme u niego to on tam cos zaznacza i 100% dostane.
przepraszam ale to bzudura jakaś wielka
100% dostaje się od lekarza ginekologa który zaznaczy na L4 kod "B" czyli zwolnienie dla cieżarnych, nie ma znaczenia czy to lekarz prywatny czy państwowy wystawi.. wiec chyba Cię ten Twój ciut naciągnął w tym wypadku.... ;)

ps. o co chodzi z tym chińskim kalendarzem???????

Wpisz w google - jest tego troche, patrzysz na swój wiek i miesiąc w którym doszłó do poczęcia :-) Mi wyszło, że chłopiec - oczywiście z przymróżeniem oka to traktowac należy. Pokazałam dzis mojej siostrze - matce od 4 dzieci. Każde jej wyszło odwrtonie - kazała mi się popukać :-D:-D

reklama
jeju ogórki...bleee...ja patrzec na nie juz nie moge a od samego zapachu mnie cofa odrazu...ale cóż u mnie sezon ogórkowy a ja co dwa dni pakuje ogórki do słoików i do kiszenia i pewnie dlatego mam już ich dosyć... na dzień dzisiejszy jakieś ze 130 słoików zrobione...chyba rozumiecie u mnie faceci to je uwielbiają zima do obiadku takie prosto ze słoika a ja uwielbiam pokrojone w kosteczke z kukurydzą i majonezem ....mmm pycha ale teraz ...fujjj:szok:
ja mam strasznego smaka na wszelkie czekolady, najlepiej na snikersy... i wyjadam nałogowo marchewke i pomidory koktajlowe z ogródka...pycha:-D

A no to sie nie dziwie:-D Ja ich nie robie tylko jem:-D

Nie wierze w ten chinski kalendarz:evil::evil: U mnie to z ta ostatnia miesiaczka skomplikowane, niby byla ale nie bylo wiec wychodzi mi chlopiec albo dziewczynka:-D A to ci niespodzianka

Do góry