reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Zobaczymy czy u mnie sie sprawdzi, bo wszyscy gadaja "bedzie dziewczynka", moja babcia stwierdzila po brzuchu ze dziewczynka a jej niby wszystkie te przepowiednie sie sprawdzily..tez na buzi mam mase krostow,pryszcz na pryszczu:szok:co do apetytu to słodkie , pikantne, i brzoskwinie mmmm.
mam cicha nadzieje na chłopaka :tak:moze w sr za tydzien sie dowiem..

reklama
Ja słyszałam inną teorię, z dziewczynką się kobieta lepiej czuje i nie ma tylu zachcianek bo dziewczynki są bardziej tolerancyjne :-D:szok::-D
Powaliło mnie to ale tonący brzytwny się chwyta. Myślę sobie to super bo ja jem wszystko i czuję się wspaniale. Kurcze a gin znalazł coś miedzy nogami maleństwa i co... ? :-D:-D

To tylko znaczy, że masz tolerancyjnego syna.;-):-) Śmieszne te wszystkie teorie na temat kształtu brzucha, pryszczy i jedzenia. To jak wróżenie z fusów. Ale bądź co bądź w poprzedniej ciąży miałam cerę piękną jak księżniczka, teraz jest inaczej - wyskakuje mi ciągle coś nowego na twarzy i dekolcie. :baffled:

Gratuluje córci :-)
Tez mi sie zawsze wydawalo, ze bedzie dziewczynka. Ale ostatnio kilka razy mi sie synek snil ... a na USG musze czekac jeszcze 4 tyg :-( Do tego czasu zostane chyba calkiem skolowana ;-)

Sprawdzalyscie w chinskim kalendarzu???
Z niego tez wychodzi mi chlopak. Bylam mega zdziwiona jak sie okazalo, ze wszystkim osobom, ktorym znam wyszla dobra plec dzidzi ... Zobaczymy ...

Anulka mnie tez brzuszek pobolewa troszke i do lazienki wsatje w nocy ale zak ze 3 razy, czasami czesciej i wczoraj juz mi brzuszek sie pokazal i do dzisiaj jescze nie zniknal wiec to juz chyba maluszki miejsce sobie zrobily :tak: Nie panikuj bo napewno nie ma powodu, rozciagamy sie podwojnie wiec troszke bedzie pobolewac, a ja widze sie z polozna dopiero 5.08 a nastepne USG az 4.09:szok:ale z powodu tego jednego lozyska wynbiore sie wczesniej prywatnie.

Najlepsze Monia ze my mamy praktycznie tak samo wszystkoo..no ja tez wstaje z 3,4 razy ale dzisiaj to jakas przesada byla a wcale duzo nie pilam. i mi tez wczoraj brzuszek jakis wyszedl!!!!Moj M wczoraj mowi czy sie tak wypielam czy to juz dzieciaczki:-D no i dzisiaj tez sie nie chowa. I bratowa mowi ze juz widac cos..wiec jednak!!!no ale juz chyba czas na nas:-)no taki lekki bol mialam w sumie ale to tak dziwnie od razu dziwne mysli..ale jest ok. 4.08 ide do lekarza ale w sumie nie wiem czy tylko zwolnienie mi da czy bedzie chcial jakies usg zrobic.wydaje mi sie ze moze zrobi bo mowil ze bedzie mi sie czesciej przygladal niz innym pacjentkom..Trzymaj sie.Pozdrowienia:-)

jestem po wizycie u ginki :)) dzidziolek zdrowiutki i ślicznie machający kończynami :-D
dzidzia ma prawie 8 cm i wazy 80g:-D:-D

super:tak: oo 8cm to duzy, moje w 13 tyg jak robilam usg mialy po 6,5cm a podobno blizniaki na poczatku rosna normalnie dopiero pozniej spowalniaja.

Ostatnia edycja:
no ja juz sukienkę kupiłam, na szczęście są to 3 rózne wesela więc kmogę mieć tą samą kreację bo inaczej chyba bym zbankrutowała;) jełsi chodzi o prezety to my też dajemy kase i zamiast kawitków kupony totka (tak sobie młode pary wymyśliły) i ja uważam ze to dobry pomysl, bo kwiatek zwiędnie a w totka zawsze można coś trfaić:-D ja zamiast kwiatków znbierałam na ślubie maskotki i potem zawiozłam je do szpitala dziecięcego:tak:
Jesli chodzi o zawroty głowy to mi pomaga odpovczynek...też mam ostatnio dośc często i to głównie jak się obudzę rano przed wtsaniem z łóżka i sama nie wiem od czego.pytałam gina ale stwierdził tylko że tak w ciązy może być ale moim zdaniem coś jest nie tak bo to przecież nie jest normalne żeby nagle z niczego mieć helikopter;-) (co innego jak się popije;-)

zAgatka gratuluje zdrowej córci!!!ale Ci zazdroszcz e że już znasz płeć...ja też mam cichą nadszieje na córeczke hihihi

Z tym kuponem totka to chyba teraz taka moda :-) Ja 15 sierpnia idę na wesele i na zaproszeniu młodzi napisali że zamiast kwiatów chcą właśnie kupony. Jeśli chodzi o sukienke to kupiłam wczoraj taką bombke odcinaną pod biustem żeby brzuszkowi było wygodnie tylko ma strasznie duży dekold ale co tam przecież mamy teraz co pokazać:-)

JoL Hehe właśnie mi przypomniałaś, że mi się śniła dziewczynka (mimo zdawania na chłopa).
Ja też miałam termin USG na 25 sierpnia, ale jak byłam w gabinecie u gina mój M polazł do pana doktora od USG i zapytał czy by dzisiaj nie zrobił, bo on by bardzo chciał płeć znać:-D-i zrobił, a informacja o córci kosztowała go 200 zł:-D

Mi z chińskiego też chłopak wychodzi, ale zobaczymy, jakoś nie wierzę, że to się sprawdza. A co do snów - na początku ciąży śnił mi się chłopczyk, niedawno dziewczynka - Emilka. Nie wiem skąd takie imię, bo nie zamierzałam nigdy tak nazwać mojego dziecka.

zAgatka teraz reklamację trzeba napisać do autorów. :-)

reklama
Do góry