reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej Styczniówy:-)
cześć dziewzcynki

ja tez dziś zaczynam kolejny tydzień i to już 14 a fasolinka z rana dała mi tak popalić że myślałam że do pracy nie wyjdę;-) skończyły mi się pomysły na spożywanie napojów bo do tej pory piłam herbatę i wodę dzis już nawet herbatka nie podeszła:-(
jak kobitki wasza waga?skacze juz coś?bo u mnie ok 1kg na plusie:tak:
miłego dnia kobitki ja się biorę do pracy;-)

I my dzisiaj zaczynamy kolejny tydzień , kurcze ale ten czas leci już 16:szok:. A myślałam, ze się do 12 nie doczekam, jeszcze chwila i będziemy dzielić się wrażeniami z porodówki :-D
U mnie 2,5 kg na plusie, obawiam sie że przytyje więcej niż te 20% wagi:baffled:

piszecie o tej wadze,,, i ja tez chciałabym jak najmniej przytyć, na szczęscie nei mogę patrzeć na slodkości :) ale myślę ,że to nei ma reguły niestety....
Ja dla odmiany przed ciąża bardzo rzadko jadłam słodycze, a teraz niestety odczuwam siną potrzebę pochłaniania cukru :-(ehhh

reklama
Dzieńdoberek dziewczyny
Ja tylko na chwile się przywitać.Właśnie wybieramy się z mężem do szpitala... mój P będzie miał badanie endoskopowe :dry::dry::dry:. Nie było mnie przez parę dni bo P jest na przymusowej diecie wiec starałam się go wspierać przez te kilka dni. Do tego badania musi mieć czyste jelita wiec dziś jest tylko o filiżance kawy :-p:-pi do badania nie może już nic pic... Wczoraj musiał wypić 3 litry wody i jakiś środek na przeczyszczenie. Normalnie masakra. Mam nadzieje ze wszystko będzie Oki. Ze polipy ma to oczywiste tylko pytanie czy jest ich dużo. No ale dowiem się już niedługo... Uciekam bo czas goni.... Miłego dzionka Wszystkim życzę.... czytanko nadrobię wieczorem .

Dzieńdoberek dziewczyny
Ja tylko na chwile się przywitać.Właśnie wybieramy się z mężem do szpitala... mój P będzie miał badanie endoskopowe :dry::dry::dry:. Nie było mnie przez parę dni bo P jest na przymusowej diecie wiec starałam się go wspierać przez te kilka dni. Do tego badania musi mieć czyste jelita wiec dziś jest tylko o filiżance kawy :-p:-pi do badania nie może już nic pic... Wczoraj musiał wypić 3 litry wody i jakiś środek na przeczyszczenie. Normalnie masakra. Mam nadzieje ze wszystko będzie Oki. Ze polipy ma to oczywiste tylko pytanie czy jest ich dużo. No ale dowiem się już niedługo... Uciekam bo czas goni.... Miłego dzionka Wszystkim życzę.... czytanko nadrobię wieczorem .
Aga, to trzymam kciuki za pomyślne wyniki tej endoskopii!!

kochane mam pytanie - czy wiecie może czy częste "mrówki" w rękach czy nogach są normalne w ciąży? mi wystarczy poleżeć czy posiedzieć chwilkę w lekko niewygodnej pozycji i już mnie mrowi.... :-(w nocy się przez to często budzę :-(

Aga79 - trzymam kciuki i daj znać co z mężem!

sylwia100 - powodzenia u lekarza!

kochane mam pytanie - czy wiecie może czy częste "mrówki" w rękach czy nogach są normalne w ciąży? mi wystarczy poleżeć czy posiedzieć chwilkę w lekko niewygodnej pozycji i już mnie mrowi.... :-(w nocy się przez to często budzę :-(

Aga79 - trzymam kciuki i daj znać co z mężem!

sylwia100 - powodzenia u lekarza!
Ivi, to może wskazywać na problemy z krążeniem, może częstsze spacery albo spanie z nogami wyżej pomoże?

reklama
SZCZĘŚCIARA;-)

ej dziewczynki to jak jest z tym tyciem?20% normalnej wagi ale w jakich proporcjach?podobno na końcu tyje się najwięcej.czy to prawda?

Beti - tak to prawda. Najwięcej tyje się w ostatnim miesiącu, bo maluszek przybiera na wadze.

Co do wagi i spadku wagi. Reguły nie ma - to bardzo indywidualna sprawa. To ile utyjemy i jak to zgubimy zależy od uwarunkowań genetycznych, wieku, tego czy już rodziłyśmy czy nie, gdzie gromadzimy tłuszcz, jaki tryb życia prowadzimy.
Nie powinno się tyć więcej niż 12-15kg bo dodatkowe kilogramy nie są potrzebne ani nam ani dziecku. A już teksty typu "powinnaś jeść za dwoje" wycinają mnie z butów.
Po ciąży i tak nigdy nie będziemy wyglądać tak jak przed nawet jeśli powrócimy do poprzedniej wagi - zostaną nam nieznacznie zaokrąglone biodra, buuuu....

Do góry