reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

No to znowu mamy poniedziałek. W środę idę na spotkanie z fasolką :-D

ja ważę już 56,4kg.... to znaczy że przytyłam już ze 2 kg.. ale w sumie to dobrze, bo lekką niedowagę miałam, a czytałam że do drugiego trymestu powinno się nadgonić braki tak żeby od drugiego trymestru prawidłowo przybierać na wadze, tzn 0,5kg/tydzień ;-)
ale po mnie tej wagi nie widać inaczej niż po brzuszku który coraz bardizej wystaje i po cyckach :szok:, z tego ostatniego moj mąż się najbardizej cieszy:-D:-D

U mnie też piersi dobra urosły. Mąż jest wniebowzięty :-D

no ja na tą specjalną okazję kupiłam sobie wagę i teraz warze się rano i wieczorem:tak: wiem że to lekka przesada ale tak już mam dlatego wcześniej wagi nie kupowałam. nie chcę za dużoprzytyć ale nie bardzo wiemjakto zrobić,przecież głodzić się nie będę...

Najlepiej ważyć się tylko rano. Zawsze o stałej porze np. jak wstaniesz po porannej toalecie przed śniadaniem ;-). Wieczorem nie ma sensu bo ważysz się razem z "jedzeniem",rano zawsze będziesz ważyć mniej w stosunku do wieczora. Nie da się tego porównać.
Najlepiej to myśl zawsze za nim coś zjesz. Nie objadaj się za dużo słodkimi rzeczami i mocno słodzonymi napojami, a nie powinno być źle. Rezygnacja z cukru wyjdzie tylko na dobre tobie i maluszkowi ;-)

reklama
Hej kobiety,tak piszecie o tyciu to ja was przebiłam w 1 ciazy przytylam 30 kg i wszystko zrzuciłam i nawet rozstepów nie mam -zobaczymy co bedzie teraz ,ale jak narazie nie tyje i dobrze.Mój pojechał mi zajac kolejke a ja siedze i sie stesuje.Kobitki napiszcie jak to jest z tym sluzem czy wszystkie macie biały?bo u mnie dzisiaj znów zółty i dobrze,ze dzisiaj wizyta:tak:

nie wiem ile procent trzeba przytyć, ale w granicach 7-12 kg... w zależności od wagi początkowej...
ale reguły wg mnie nie ma... moja znajoma przytyła 25 kg i chwilę po porodzie nie było nic po niej widać...

Hej kobiety,tak piszecie o tyciu to ja was przebiłam w 1 ciazy przytylam 30 kg i wszystko zrzuciłam i nawet rozstepów nie mam -zobaczymy co bedzie teraz ,ale jak narazie nie tyje i dobrze.Mój pojechał mi zajac kolejke a ja siedze i sie stesuje.Kobitki napiszcie jak to jest z tym sluzem czy wszystkie macie biały?bo u mnie dzisiaj znów zółty i dobrze,ze dzisiaj wizyta:tak:
to ja cie chyba dogonie, bo juz jest + 4kg, ;-), a do 40-go tc to jeszcze daleko...

piszecie o tej wadze,,, i ja tez chciałabym jak najmniej przytyć, na szczęscie nei mogę patrzeć na slodkości :) ale myślę ,że to nei ma reguły niestety....

nadrobiłam juzzaległości, poczytała male już nei wiem co maiala mnapisać....ech...
to jaw racam do pracy niestety...

Ja tez mialam ostatnio żółty i powiedzialam o tym ginowi,planował odstawic mi duphaston ale jak sie dowiedział o takim sluzie to zapisał jeszcze dwa opakowania.Stanu zapalnego nie było,swedzenia ani nic wiec było ok;-)teraz jest juz biały.
Widze ze zes juz mezulka poslala zajac kolejeczke:-)czemu tak wczesnie?:-)

Ja tez mialam ostatnio żółty i powiedzialam o tym ginowi,planował odstawic mi duphaston ale jak sie dowiedział o takim sluzie to zapisał jeszcze dwa opakowania.Stanu zapalnego nie było,swedzenia ani nic wiec było ok;-)teraz jest juz biały.
Widze ze zes juz mezulka poslala zajac kolejeczke:-)czemu tak wczesnie?:-)
Wystraszyłas mnie tym ,ze byłas 11 ,juz mi zajał i jestem1 az nie moge uwierzyc:tak:pojade kolo 14 zeby nie gadały baby ze dopiero przyszła i juz do gabinetu ,ale stracha mam przez ten sluz zółtty:tak:a ty czujesz juz ruchy?

reklama
WITAM:-)

Witam serdecznie wszystkie mamy a w szczególności te styczniowe :-) ja również mam termin na styczeń a konkretnie na 19 ale oprócz mojego Orzeszka w brzuszku jestem również mamą 20 miesięcznej Nikoli... wprawdzie druga ciąża nie była planowana a wręcz przeciwnie na początku trochę się załamałam oczywiście ze względów finansowych... ale teraz w gruncie rzeczy jestem bardzo szczęśliwa.... zawsze chciałam mieć przynajmniej dwójkę dzieciaczków i taka różnica wieku też bardzo mi odpowiada więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... a tak świadomie pewnie dość długo nie zdecydowałabym się na drugie maleństwo... teraz mam tylko nadzieję że tym razem będzie syn :tak: a tak trochę żartem to powinien być syn:tak: bo swojego czasu jak byłam nastolatką to namiętnie chodziłam do wróżek i kilka z nich mi przepowiedziało parkę dzieciaczków :-D więc się okaże ;-)

witam i GRATULACJE:-)

hmm u mnie co do wagi to się dowiem ile przybyło 20 lipca:tak:ale ze synkiem przytyłam 13 kg.i schudłam po ciąży masakrycznie :szok:co M się cieszy jak widzi u mnie krągłości:tak:

Do góry