reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

WItam po weekendzie,
tradycyjniu już ledwo wstałam tak rano :-(

Normalnie nie wiem od czego mam zacząć , bo tyle napisałyście...
U nas w zasadzie ok, jakos spac nei mogę i budzę sięczęsto w nocy :baffled: jak nie na siusiu to brzuch mnie ciągnie i muszę zmienićbok....ech a co to będize późneij :szok:

RAXNETA gratuluje syna:-)widze ze ty też bedziesz miał chłopca:-)ciekawe czy to wszystko sie potwierdzi.

dziekuję, a dlaczego ma sięzmienić?? u nas niestety wyraźnie było widać :-D

reklama
Kaskag - ty się ciesz!

Mi lekarz nie pozwolił przybrać na wadze więcej niż 10 kg no to się pilnuję - dla mojego własnego dobra. W sobotę wyskoczyłam na basen, jutro chyba zrobię to samo:-)

to chyba nie duzo wazysz?????w ciąży prawidłowo mozna przytyc do 20% swojej wagi sprzed ciązy ,ja moge 14 kg i faktycznie w pierwszej ciazy przytyłam wiecej bo23 kg ale w krotkim czasie od porodu zgubilam wlasnie te14kg cos w tym jest

ja ważę już 56,4kg.... to znaczy że przytyłam już ze 2 kg.. ale w sumie to dobrze, bo lekką niedowagę miałam, a czytałam że do drugiego trymestu powinno się nadgonić braki tak żeby od drugiego trymestru prawidłowo przybierać na wadze, tzn 0,5kg/tydzień ;-)
ale po mnie tej wagi nie widać inaczej niż po brzuszku który coraz bardizej wystaje i po cyckach :szok:, z tego ostatniego moj mąż się najbardizej cieszy:-D:-D

Ja też latam w ciążowych albo w dresach.:-)
Właśnie wyszedł ode mnie mój wujek jest lekarzem (specjalista chorób wewnętrznych) i okazało się że posiada w domu aparat USG. :-):-):-)Umówiliśmy się na przyszły tydzień, jedziemy popodglądać dzidzie w warunkach domowych, na spokojnie i tyle ile będę potrzebować. Już się cieszę, bo choć to nie ginekolog to wiele lat robił USG jamy brzusznej i ciąży więc będę pytać ile wlezie i może podejrzymy co tam kryje między nóżkami. A już sie martwiłam, żę będę musiała czekać do 25 sierpnia.:-):-):-):-):-):-)
ale fajnie :)

Anusia - no właśnie za dużo i u mnie nie można było wyliczyć 20% tylko połowę. W poprzedniej ciąży przytyła 18 kg i niestety przez te 10 miesięcy od porodu nie udało mi się tego wszystkiego zgubić. Teraz ważę 65kg i to jest moja waga sprzed ciąży. Nie utyłam do tej pory ani grama, napuchłam i pozaokrąglałam się, ale czuję, że to się właśnie teraz zaczyna zmieniać.

Ivi - twój się cieszy:-) Moj mniej:-)))) Ja normalnie mam 75DD:-)

Ja wczoraj przeżyłam szok, próbowałam przymierzyć dżinsy, stwierdziłam że zapnę pod brzuchem a nogawki podwinę i odziwo w każdych brakuje mi 10 cm do zapięcia guzika, tak mji wywaliło brzychal że szok, za to w biodrach i udach schudłam.
Lecę się pakować po pojedziemy z pustymi torbami.

WItam po weekendzie,
tradycyjniu już ledwo wstałam tak rano :-(

Normalnie nie wiem od czego mam zacząć , bo tyle napisałyście...
U nas w zasadzie ok, jakos spac nei mogę i budzę sięczęsto w nocy :baffled: jak nie na siusiu to brzuch mnie ciągnie i muszę zmienićbok....ech a co to będize późneij :szok:

dziekuję, a dlaczego ma sięzmienić?? u nas niestety wyraźnie było widać :-D

Wiesz sa rózne opinie na ten temat,jedne pisza ze nie da sie tak wczesnie rozpoznac płci ale mój gin dał mi 99% wiec ja juz sama nie wiem.Chyba nie bede słuchac nikogo tylko mojego gina:-)w koncu my chcemy miec syna:-)U mnie na usg było widac ze to chłopiec wiec sama na wlasne oczy widzialam:-D

reklama
Do góry