reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Cześć dziewczynki, jestem przeszczęśliwa, od 2 godzin dzidzia mi się rusza i są to już takie wyraziste uderzenia, ale się cieszę przynajmniej wiem że tam jest:-):-):-)

wow to super:-) a co do wieku ciąży hmm to nie wiecie kiedy serduszkowaliście na dzidziusia bo ja wiem dokładnie i dlatego wiem dokładnie że moje dzieciątko jest od kwietnia;-)

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)

witam i GRATULACJE NO I BLIŹNIAKÓW:-)

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)

witam i GRATULACJE:-)

No dziewczyny, bylam wczoraj na USG :)

Bardzo, bardzo sie uspokilam i chyba dopiero wczoraj tak naprawde uwierzylam, ze jestem w ciazy. Zobaczylam juz malutkiego ludzika, ktory machal do mnie rączką, cos neiwiarygodnego !! Moglabym miec takie usg w domu, zeby codziennie do maluszka zagladac i sprawdzac czy jest ok :}}} Okruszek ma juz ponad 4 cm !! Ladne, bijace serduszko ! Widzialam raczki, paluszki, nawet lokiec. Wg mojej gin wszystko wyglada dobrze :-D

Nie zbadala mi przeziernosci dokladnie, nie bardzo mogla dostac sie do kregoslupa, ale powiedziala, ze z tego co widzi to nie ma zadnych zgrubien - jest cienko i poprawnie. Nie mam podanych liczb. Mam tylko CRL, GSD, pecherzyk zolciowy i ze ilosc plynu prawidlowa.

Poprosilam o to skierowanie na usg genetyczne i dostalam :-) Bede w poradni genetycznej, tam zrobia usg genetyczne i na tej podstawie zdecyduja czy dalsza diagnostyka jest potrzebna. To juz za tydzien !

suuuper:-)

a ja mam termin na 17 stycznia:-)

Ehh skasowałam niepotrzebnie wiadomość... pisałam Wam, że byłam u lekarza, z maluchem wszystko ok, machał łapkami i serduszko pięknie biło, takie usg kontrolne na szybko... Muszę brać Kaprogest w zastrzykach, a tego leku nigdzie dostać nie można, brak w hurtowniach...
Poza tym czuję się dziś kiepsko, głowa ,mnie boli i w ogóle jestem słaba...

suuuper:-)

Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png

Ja też latam w ciążowych albo w dresach.:-)
Właśnie wyszedł ode mnie mój wujek jest lekarzem (specjalista chorób wewnętrznych) i okazało się że posiada w domu aparat USG. :-):-):-)Umówiliśmy się na przyszły tydzień, jedziemy popodglądać dzidzie w warunkach domowych, na spokojnie i tyle ile będę potrzebować. Już się cieszę, bo choć to nie ginekolog to wiele lat robił USG jamy brzusznej i ciąży więc będę pytać ile wlezie i może podejrzymy co tam kryje między nóżkami. A już sie martwiłam, żę będę musiała czekać do 25 sierpnia.:-):-):-):-):-):-)

tej to dobrze:-p

Cześc laseczki !!! Właśnie przed chwilką zalogowałam się na tej stronie .:-)
Moja (mam nadzieję) córcia urodzi się najprawdopodobniej 2 stycznia 2010 r.
Już nie mogę się doczekac tego momentu :-) . Widzę, że większośc z Was ma ten sam kłopot co Ja - mianowicie CIASNE UBRANIA . Jeśli mogę podzielic sięz Wami Moimi problemami to niestety bardzo urósł Mi tyłek i niestety nie mieszczę się w stare spodnie więc noszę teraz tylko luźne dresy :wściekła/y: , jedno co Mnie cieszy to fakt posiadania większych piersi :-) dobrze że w modzie są teraz tuniki hihi
Mam nadzieję, że będę mogła z Wami troszkę poklikac . Pozdrawiam serdecznie :*

witam i GRATULACJE CÓRECZKI:-)

Wiesz Patrysiu86, staraliśmy się od czerwca 2008, ale celowaliśmy w dziewczynkę czyli kilka dni przed owulacją i jakoś nic nie wychodziło, ja już myślałam że coś z nami nie tak i nie możemy mieć dzieci, więc w marcu poszliśmy na żywioł, non stop bez zabezpieczenia i z terminu porodu wypada że zaszłam w ciążę dzień przed @ w 13 urodziny mojego synka:-):-):-)

Hej :
ja właśnie wróciłam od lekarza, na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, mierzył kość nosową, kręgosłup itp. Ale nieststy nie udało się sprawdzić co tam między nóżkami się kryje :(
Pozdrawiam serdecznie

Wiesz Patrysiu86, staraliśmy się od czerwca 2008, ale celowaliśmy w dziewczynkę czyli kilka dni przed owulacją i jakoś nic nie wychodziło, ja już myślałam że coś z nami nie tak i nie możemy mieć dzieci, więc w marcu poszliśmy na żywioł, non stop bez zabezpieczenia i z terminu porodu wypada że zaszłam w ciążę dzień przed @ w 13 urodziny mojego synka:-):-):-)

aaaa no tak to możliwe że może i zdarzyć się starsza fasolka;-)

Hej :
ja właśnie wróciłam od lekarza, na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, mierzył kość nosową, kręgosłup itp. Ale nieststy nie udało się sprawdzić co tam między nóżkami się kryje :(
Pozdrawiam serdecznie

najważniejsze że fasolka zdrowa:-)

reklama
No przebrnelam
Witajcie
Witam kochane cieżarówki :)
ależ dzisiaj jestem pozytywnei nastawiona do zycia:-D!!
z dzieckiem wsio ok, jest aż za duze (ufff) spokojnie sobie w brzuszku siedzi, ospą teżmam sięnei przejmowac, bo jak sięszczepiłam neidawno (rok temu) to nic na mnei bedzie :-D i najważniejsze:

853377bqd5ujha9i.gif

Graaatuuluje!!!

Cześć dziewczynki, jestem przeszczęśliwa, od 2 godzin dzidzia mi się rusza i są to już takie wyraziste uderzenia, ale się cieszę przynajmniej wiem że tam jest:-):-):-)
No to masz fajnie, ja boje sie ze nie zauwaze bo pomysle ze to w brzuchu burczy:-D

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)
Gratuluje podwojnego szczescia:-)

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)
To chyba tak jak u mnie, gratulacje

Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png
Witaj

Cześc laseczki !!! Właśnie przed chwilką zalogowałam się na tej stronie .:-)
Moja (mam nadzieję) córcia urodzi się najprawdopodobniej 2 stycznia 2010 r.
Już nie mogę się doczekac tego momentu :-) . Widzę, że większośc z Was ma ten sam kłopot co Ja - mianowicie CIASNE UBRANIA . Jeśli mogę podzielic sięz Wami Moimi problemami to niestety bardzo urósł Mi tyłek i niestety nie mieszczę się w stare spodnie więc noszę teraz tylko luźne dresy :wściekła/y: , jedno co Mnie cieszy to fakt posiadania większych piersi :-) dobrze że w modzie są teraz tuniki hihi
Mam nadzieję, że będę mogła z Wami troszkę poklikac . Pozdrawiam serdecznie :*
Witaj:-)
Mnie znowu dzis mdli:confused:
milego wieczoru

Do góry