reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Cześć dziewczynki, jestem przeszczęśliwa, od 2 godzin dzidzia mi się rusza i są to już takie wyraziste uderzenia, ale się cieszę przynajmniej wiem że tam jest:-):-):-)

wow to super:-) a co do wieku ciąży hmm to nie wiecie kiedy serduszkowaliście na dzidziusia bo ja wiem dokładnie i dlatego wiem dokładnie że moje dzieciątko jest od kwietnia;-)

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)

witam i GRATULACJE NO I BLIŹNIAKÓW:-)

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)

witam i GRATULACJE:-)

No dziewczyny, bylam wczoraj na USG :)

Bardzo, bardzo sie uspokilam i chyba dopiero wczoraj tak naprawde uwierzylam, ze jestem w ciazy. Zobaczylam juz malutkiego ludzika, ktory machal do mnie rączką, cos neiwiarygodnego !! Moglabym miec takie usg w domu, zeby codziennie do maluszka zagladac i sprawdzac czy jest ok :}}} Okruszek ma juz ponad 4 cm !! Ladne, bijace serduszko ! Widzialam raczki, paluszki, nawet lokiec. Wg mojej gin wszystko wyglada dobrze :-D

Nie zbadala mi przeziernosci dokladnie, nie bardzo mogla dostac sie do kregoslupa, ale powiedziala, ze z tego co widzi to nie ma zadnych zgrubien - jest cienko i poprawnie. Nie mam podanych liczb. Mam tylko CRL, GSD, pecherzyk zolciowy i ze ilosc plynu prawidlowa.

Poprosilam o to skierowanie na usg genetyczne i dostalam :-) Bede w poradni genetycznej, tam zrobia usg genetyczne i na tej podstawie zdecyduja czy dalsza diagnostyka jest potrzebna. To juz za tydzien !

suuuper:-)

a ja mam termin na 17 stycznia:-)

Ehh skasowałam niepotrzebnie wiadomość... pisałam Wam, że byłam u lekarza, z maluchem wszystko ok, machał łapkami i serduszko pięknie biło, takie usg kontrolne na szybko... Muszę brać Kaprogest w zastrzykach, a tego leku nigdzie dostać nie można, brak w hurtowniach...
Poza tym czuję się dziś kiepsko, głowa ,mnie boli i w ogóle jestem słaba...

suuuper:-)

Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png

Ja też latam w ciążowych albo w dresach.:-)
Właśnie wyszedł ode mnie mój wujek jest lekarzem (specjalista chorób wewnętrznych) i okazało się że posiada w domu aparat USG. :-):-):-)Umówiliśmy się na przyszły tydzień, jedziemy popodglądać dzidzie w warunkach domowych, na spokojnie i tyle ile będę potrzebować. Już się cieszę, bo choć to nie ginekolog to wiele lat robił USG jamy brzusznej i ciąży więc będę pytać ile wlezie i może podejrzymy co tam kryje między nóżkami. A już sie martwiłam, żę będę musiała czekać do 25 sierpnia.:-):-):-):-):-):-)

tej to dobrze:-p

Cześc laseczki !!! Właśnie przed chwilką zalogowałam się na tej stronie .:-)
Moja (mam nadzieję) córcia urodzi się najprawdopodobniej 2 stycznia 2010 r.
Już nie mogę się doczekac tego momentu :-) . Widzę, że większośc z Was ma ten sam kłopot co Ja - mianowicie CIASNE UBRANIA . Jeśli mogę podzielic sięz Wami Moimi problemami to niestety bardzo urósł Mi tyłek i niestety nie mieszczę się w stare spodnie więc noszę teraz tylko luźne dresy :wściekła/y: , jedno co Mnie cieszy to fakt posiadania większych piersi :-) dobrze że w modzie są teraz tuniki hihi
Mam nadzieję, że będę mogła z Wami troszkę poklikac . Pozdrawiam serdecznie :*

witam i GRATULACJE CÓRECZKI:-)

Wiesz Patrysiu86, staraliśmy się od czerwca 2008, ale celowaliśmy w dziewczynkę czyli kilka dni przed owulacją i jakoś nic nie wychodziło, ja już myślałam że coś z nami nie tak i nie możemy mieć dzieci, więc w marcu poszliśmy na żywioł, non stop bez zabezpieczenia i z terminu porodu wypada że zaszłam w ciążę dzień przed @ w 13 urodziny mojego synka:-):-):-)

Hej :
ja właśnie wróciłam od lekarza, na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, mierzył kość nosową, kręgosłup itp. Ale nieststy nie udało się sprawdzić co tam między nóżkami się kryje :(
Pozdrawiam serdecznie

Wiesz Patrysiu86, staraliśmy się od czerwca 2008, ale celowaliśmy w dziewczynkę czyli kilka dni przed owulacją i jakoś nic nie wychodziło, ja już myślałam że coś z nami nie tak i nie możemy mieć dzieci, więc w marcu poszliśmy na żywioł, non stop bez zabezpieczenia i z terminu porodu wypada że zaszłam w ciążę dzień przed @ w 13 urodziny mojego synka:-):-):-)

aaaa no tak to możliwe że może i zdarzyć się starsza fasolka;-)

Hej :
ja właśnie wróciłam od lekarza, na szczęście z dzidzią wszystko w porządku, mierzył kość nosową, kręgosłup itp. Ale nieststy nie udało się sprawdzić co tam między nóżkami się kryje :(
Pozdrawiam serdecznie

najważniejsze że fasolka zdrowa:-)

reklama
No przebrnelam
Witajcie
Witam kochane cieżarówki :)
ależ dzisiaj jestem pozytywnei nastawiona do zycia:-D!!
z dzieckiem wsio ok, jest aż za duze (ufff) spokojnie sobie w brzuszku siedzi, ospą teżmam sięnei przejmowac, bo jak sięszczepiłam neidawno (rok temu) to nic na mnei bedzie :-D i najważniejsze:

853377bqd5ujha9i.gif

Graaatuuluje!!!

Cześć dziewczynki, jestem przeszczęśliwa, od 2 godzin dzidzia mi się rusza i są to już takie wyraziste uderzenia, ale się cieszę przynajmniej wiem że tam jest:-):-):-)
No to masz fajnie, ja boje sie ze nie zauwaze bo pomysle ze to w brzuchu burczy:-D

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)
Gratuluje podwojnego szczescia:-)

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)
To chyba tak jak u mnie, gratulacje

Witajcie Dziewczyny :) Bardzo sie ciese ze znalazlam to forum :) Jestem tak jak wy stycznioweczka z terminem 12 stycznia :))
Pozdrawiam i zycze Wam wspanialego weekendu :)
eiktpc0zru0tc8tg.png
Witaj

Cześc laseczki !!! Właśnie przed chwilką zalogowałam się na tej stronie .:-)
Moja (mam nadzieję) córcia urodzi się najprawdopodobniej 2 stycznia 2010 r.
Już nie mogę się doczekac tego momentu :-) . Widzę, że większośc z Was ma ten sam kłopot co Ja - mianowicie CIASNE UBRANIA . Jeśli mogę podzielic sięz Wami Moimi problemami to niestety bardzo urósł Mi tyłek i niestety nie mieszczę się w stare spodnie więc noszę teraz tylko luźne dresy :wściekła/y: , jedno co Mnie cieszy to fakt posiadania większych piersi :-) dobrze że w modzie są teraz tuniki hihi
Mam nadzieję, że będę mogła z Wami troszkę poklikac . Pozdrawiam serdecznie :*
Witaj:-)
Mnie znowu dzis mdli:confused:
milego wieczoru

Do góry