reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Tysiolek nawet nie wiesz ile szcześcia Cię spotkało ze masz tak zainteresowane jedzeniem dziecko. U nas to dosłownie jedzenie przez cały dzień mogłoby nie istnieć a apetyt rodzi się koło 18:szok:

moja waży 11 kg nosi rozmiar 92

Ivi supepr pomysł z tym przedszkolem, ja też swoja bym puściła ale na razie nie za bardzo jest kasa i wilekiej potrzeby nie ma. pracy mam znaleźć nie moze:crazy:
Dawaj znać jak Wam idzie!!!!

reklama
drugi dzień przedszkola za nami :) dziś przyjechaliśmy ok 11, bo rano byłam na krzywej cukrowej (pamiętacie picie glukozy? bleeeeee) . Ale dziś czulam się tak zbędna na sali, jak już mały się rozkręcił, że zaprowadziłam go do "cioci", powiedziałam że jadę do sklepu i niedługo wrócę i .. wyszłam :-D wróciłam po godzinie. Młody nawet nie płakał, tylko za okno patrzył co jakiś czy już wracam. No i obiadu nie ruszył, ale to mnie nie martwi wcale. Wciągnął za to obiad w domku i teraz szykuje się do spania.. A ja, jak pomyśle że jutro go zawiozę o 10:20, posiedzę parenaście minut i będę miała 2 godziny "bezdzieckowe" to.. takie dziwne uczucie jest:-)
U nas to "wioskowe" przedszkole jest bardzo tanie! bo 200zł czesnego za cały miesiąc + wyżywienie, do tego jest bardzo blisko nas (3 min jazdy autem, 10 min spacerkiem przez pola :-) ).
A najważniejsze, że im nie przeszkadza, że Tymek nadal w pieluchach gania i nie do końca mówi. Natomiast mi i mężowi zależało na tym żeby młody miał kontakt z dzieciakami przede wszystkim.

Cześć,

moja Luizka waży 13 kg i ubranka na 98 cm. Uwielbia jeść, pochłania właściwie wszystko.
Od września chodzi do żobka, choć chodzeniem tego nie można nazwać, bo w ciągu 3 miesięcy w sumie może łącznie była ze 3-4 tygodnie. Ciągle choruje. Mamy są bezmyślne i egoistyczne - przyprowadzają do żłobka chore dzieci, a te zarażają zdrowe. I co z tego, że ja moją przetrzymam i zdrowiutką zaprowadzę, jak za 3 dni znowu zakichana, zasmarkana, zapalenie uszu i kaszel.
Ale za to po każdy dzień w żobku uczy ją czegoś nowego, fajnie tak obserwować nowe umiejętności.

Moja glizda waży niecałe 11 ale od jakiegoś tygodnia wciąga wszystko i to w każdej ilości - nie wiem co jej się poprzestawiało ale jak tylko ślepia otworzy to woła "am am" a jak zobaczy zakupy w torbie to nie ma przebacz musze coś dać.

IVI - doskonale Cię rozumiem. Fajnie że mały się dobrze czuje w przedszkolu. A te uczucie kiedy nareszcie się jest samym i ma się choć trochę czasu dla siebie jest fantastyczne :-)

IVI macie bardzo tanie przedszkole:szok: też bym tak chciała chyba samorzad porzadnie dopłaca. Nic tylko dawać dziecko mozliwośc chodzenia. Ja swojej w domu staram sie nie trzymać ale do przedszkola to dopiero za rok chyba pójdzie

Moja waży ok 14kg i ma 91cm :-) z jedzeniem nie ma kłopotów, wessie wszystko co dostanie pod pyzę :-D a co do przedszkola to zołza idzie od września, wystarczająco się wysiedziałyśmy w domu czas po pracy :tak: widzę że była mowa o opłatach w naszym "miasteczkowym" przedszkolu dziecko od 8 do 13 przebywa za darmo każda następna godzina to koszt 1,20zł :-) no i plus wyżywienie, nie mam pojęcia jaka jest stawka dzienna.

Witam

a u mnie mogą iść dzieci jak skończą 3 latka czyli dopiero w 2013 roku będę mogła Dominika zapisać

OPŁATY ZA PRZEDSZKOLE
w roku szkolnym 2010 / 2011

do godziny 13:00 pobyt darmowy
od godziny 13:00 do 16:00 2,84zł / h
od godziny 16:00 do 17:00 0,85zł / h
6,50zł dziennie za wyżywienie

więc Dominik na razie siedzi w domu z babcią a potem zobaczymy bo Emilka i tak się do tego przedszkola nie dostała
;-) i chodzi teraz do prywatnego ...

Black wszystkiego najlepszego dla Ani z okazji 2 urodzin :-)

Witam
mój nadal sioedzi póki co ze mna ale też chyba od września ruszy do przedszkola o ile sie dostanie...
mały waży około 13 kilo może troszke mniej ciężko to stwierdzić a wzrost 89 cm ciuszki różnie 92-98 nie które więc norma
mojemu wychodzi pierwsza 5 i narazie bez tragedii tylko miał ostatnio katar a dziś zajrzałam do buziaka a tam kawałek już widać:-)
co do jedzenia to on ma kilku dniowe bunty hehe ma dni że je wszystko co mu dam a sa dni kiedy marudzi i je nie wiele ale ogólnie nienarzekamy.
pozbyliśmy sie alergii co jest bardzo ważne
pozdrawiam

Hej laseczki
Widzę że jednak nasze forum żyję SUPER!!
U nas ok ja od września do pracy wróciłam,mały poszedł do żłobka i jakoś leci.Choruje nam często ale co zrobić do pracy wrócić musiałam,teraz obecnie w domku na l4 siedzę właśnie na małego,który z miesiąć skończy 2 lata...MATKO jak to zleciało!!!
A co u Was?jak przygotowania do Świąt?

reklama
SercaDwa - o rany, ale Ci się porobiło :( Jak będziesz miała ochotę na spotkanie, to daj znać, ja stosunkowo niedaleko Gdyni mieszkam:) ale synka masz dużego!

U nas pierwsza poważniejsza choroba Tymka.. Od weekendu walczymy z kaszlem i gorączką, ale powoli powoli jest lepiej. Jak przygotowania do świąt u was? My przez tą chorobę młodego mamy trochę tyły, ale mam nadzieje że dam radę nadrobić zaległości i nie zarobić się za bardzo ;) zresztą, za bardzo szaleć nie mogę bo brzuszek nie pozwala;-)
pozdrowienia dla styczniowych dzieciaków i ich mamuś!

Do góry