reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

próbują opanować zaczynający się bunt dwulatka:D:D mój szalony chłopiec jest łobuziakiem na całego :)

a co u was?:)

reklama
Witam

Ja tu prawie codziennie zaglądam ale tu zannego odzewu nie ma, a sama z sobą pisac nie bede:)

Tysiolek witaj jak Amelka

IVI a co u Was????

U nas ogromnego buntu nie ma , chociaz musi byc po mysli Zuzi i musimy robic co ona chce tzn kaze nam siada koło niej sie bawic. Tak długo chodzi az usiadziemy.

Chociaz raz wstała w złym humorze , nic nie chciała i jakos nie mogłam jej zrozumiec to zaczęła sie rzucac na podłodze ale wzięłam ją przytuliłam i było ok.

Jest bardzo kumata i bardzo duzo mówi a powtarza praktycznie wszystko.

Ostatnio mówię to mojego M ze cwaniak z niego a Zuzia podchodzi , patrzy na M i mówi:"caniak" takze smiechu co nie miara.

Jak rano zdejmujemy pampersa to siada na nocnik i robi siusi i mówi :" ylac"( wylac mam siusiu które zrobiła)

Teraz puki mamy taką pogode to jeszcze duzo na dworzu siedzimy bo w domu jej sie nudzi...

Stycznióewczki wyłazić:)

cześć dziewczyny :) u nas próby buntu bardziej, bo my z mężem z charakteru okropnie konsekwentni jesteśmy i próby wymuszeń (nieuzasadnionych) są szybko ucinane..
Ostatnim sukcesem jest to że młody zupełnie sam zasypia w łóżeczku. Tylko odnoszę go, daję buziaka i wychodzę z pokoju - a on się sam wycisza i zasypia. Oj było to obarczone kilkoma dniami płaczu, ale już jest ok :) a ja mam przy każdej drzemce przynajmniej 30 min czasu wiecej dla siebie, domku i pracy :)

Tymek nie powtarza naszych słów.. ale gada jak najęty "po swojemu" :)

Mała kopie aż miło :) Przy Tymku tego tak nie czułam, był zdecydowanie spokojniejszy ;) a mała od 2 tygodni juz mi brzuch na boki przestawia:D Szok że tak wcześnie :D No i z zacięciem kopie każdego kto rękę do brzucha przyłoży (Tymek był nieśmiały i przestawał kopać przy "obcej ręce" :) ). Za tydzień kontrola, mam nadzieje że się potwierdzi że to dziewczynka i wtedy na ostro zabieramy się za wybór imienia;)

Oooo Ivi wielkie gratulacje :-) To już kolejna stycznióweczka będzie mamusią :-D Ja jeszcze czwarte planuję i na tym skończymy produkcję ;-) W końcu trzeba dla równowagi jakiegoś synka stworzyć, coby Oliś rodzynkiem nie był ;-)

Witam was kobitki, zadko do was zaglądam bo zaczeła sie szkoła i mój syn musi chodzic do poradni bo ma stwierdzone ADHD, no i julcia jeszcze.
Co do buntu to u nas tez jest ale to bardziej przy mezu bo jej bardziej pozwala no wiecie "coreczka tatusia" hihihi. Mam pytanie a aczej dwa- jak sobie radzicie z nocnikowaniem i jak to zrobiłyscie a drugie to czy wasze dzieciaczki ciągną smoka ? bo moja J jeszcze tak i mam coraz wiekszą ochote jej go wyzucic, ze starszym synem tak zrobiłam wyzuciłam do pieca przy nim i dostał zabawke w zamian- płakał z 3 dni i mu pszeszło. Poradzcie prosze.
Pozdrawiam.

U nas dziś Tymek zleciał z drugiego stopnia schodów.. całe szczęście nic się nie stało!! tylko przestraszył się i wył okropnie..
Mała kopie aż mi migdały na brzuchu podskakują (zgagę próbuję wyleczyć;) ).

kacha - jak maluszki reagują na siebie?:) i jak Ty ogarniasz to towarzystwo?? :)

Ivi powiem Ci, że byłam pełna obaw przed urodzeniem Laurki jak ja to towarzystwo ogarnę i jak dzieciaki na siebie zareagują, ale jestem pozytywnie zaskoczona :-)
Starsze rodzeństwo zafascynowane jest młodszą siostrą, Jessiczka bardzo mi przy małej pomaga i generalnie z trójką jest mi naprawdę łatwiej niż z dwójką :-) Jessi była zawsze małym diabełkiem, a teraz dzięki Laurze troszkę się uspokoiła :-) I tak co prawda jest diablo, ale teraz najważniejsza jest "Lala" i Dziunia jest bardzo zajęta ;-) A jaka dumna z siebie jest jak pomaga :-D Moja kochana dziewczynka :-) Oliś jak to facet mniej wylewny jest, ale też ciekawi Go młodsza siostra :-) Jak mała jest w leżaczku to się do leżaczka dopchać nie mogę, bo starsze rodzeństwo jej pilnuje :-D

Witam, ja na chwile
dawno mnie nie bylo, jednego jednak jestem pewna, te nasze Styczniowe Skraby to niezłe obrojone są, mojemu malemu mogę tlumaczyć że nie wolno a on nadal swoje :angry:

a my czekamy na córeczkę, Michas nie może się doczzekać :happy:

reklama
Katia - a gdzie suwaczek Twój córeczkowy ?:)

kacha - ja bym chciała trójeczkę, zobaczymy co z tym "chceniem" wyjdzie;)

jutro mam wizytę u gin, zobacyzmy czy malutka nadal jest dziewczynką:D

Do góry