reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam !
Mały ma drzemkę ja kończę obiad gotować dziś zupka pomidorowa moja i Antosia ulubiona :tak::-D
Nie mamy żadnych planów na dziś,więc czekamy jak Z z pracy wróci i siedzimy w domku bo pogoda do bani.
aguska oj mój Antos też rozrabia trzeba mieć oczy do okoła głowy:szok::-D

reklama
I ja jestem

IVI gratulacje fasolki, napewno dasz radę

U nas tez pogoda do bani , ale co zrobić najgorsze jest to ze dzieci w domu sie nudzą..

U nas wsio oki mamy 16 ząbków, Zuzia zaczęła mówić i bardzo dzuo powtarza za nami ,. Czasami az jestem w szoku jakie wyrazy powtarza. Jest bardzo kochana. A dzisiaj sama poszła do łózeczka i zasnęła jak aniołek..

Hej aż miło się wchodzi na bb... coś się zaczyna dziać:)

Mój K też rozrabiak, wszędzie go pełno nie usiedzi na miejscu, ząbków ma niewiele 7 i pół:) gada po swojemu ale powoli zaczyna powtarzać po nas, na nocnik narazie siada w ubraniu bez pampka nie chce, ale jak tylko się zrobi ciepło to na dworku spróbujemy odzwyczajać.
Nadal jest niejadkiem, chudzina taka,że żebra tylko wystają,waży 9600,nie wiem z czego on ma tyle energii.

Ivi gratuluję fasolki

Tak wogóle to niezłą jesień mamy tego lata:confused2:.

justys

ja do pracy wróciłam już we wrześniu, serce strasznie mnie bolało, wydawało mi się, że malutka nie będzie mnie już tak kochała, że stanę się dla niej obca, że będzie cierpiała, i tysiące innych historii.
Tymczasem owszem, opiekunkę polubiła, ale ja wciąż jestem dla niej najważniejsza. Fakt, że jak wracam, to jest do mnie przyklejona, jak rzep i nic nie mogę zrobić, ale to jest takie słodkie...
weekendy spędzamy razem, już nigdzie bez niej się nie ruszamy, aby zrekompensować tydzień pracy.
I jeszcze dodam, że przestałam ją karmić dwa miesiące temu, do tego czasu miałam pokarm i bez problemu godziłyśmy pracę z karmieniem, a pracuję na cały etat, jak trzeba, to i dłużej.
Czuję się spełniona, bo widzę, że w domu wszystko gra, a w pracy sukcesy. Dzieciaczki super. No i muszę pochwalić mojego męża, który choć leniuch, to pomaga.
Także przy dobrej organizacji będzie ok, nie martw się, wracaj do pracy:tak:

Ivi - gratuluję! Jedno dzieciątko, to mało, fajnie, że zdecydowałaś się na drugie. Ja mam trójeczkę i gdyby nie mój wiek, zdecydowałabym się na jeszcze jedno.

Witajcie stycznioweczki!
Ivi - gratulacje dzidzi :) trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie :)

My siedzimy w domku. K rozrabia, a mamuska szuka pracy. Wrocilismy juz z urlopu; jednak pojechalismy wtedy do Dabek i niezaluje. Bylo super. Maly pierwszy raz w zyciu taplal sie w morzu, choc trzeci raz byl juz nad morzem. Rok temu nawet paluszka mu nie zamoczylam, balam sie, ze jakiegos uczulenia dostanie, w koncu mial zaledwie pol roczku.Teraz latal pluskal sie i zabieral dzieciom zabawki na plazy.
Czekamy na lepsza pogode, aby wybrac sie z K nad jeziorko. Podobno weeekend na byc piekny. Heh zobacze to uwierze:)!
malwina - piekna cora, jakie Zuzia ma dlugie wloski :)

Asienka super ze urlop się udał i mały sie wyszalał.

Dziękuje, tak Zuzia ma bardzo długie i duzo tych włosków. Mała jest kochana ..

My juz po spacerku i Zuzia własie zasnęła a ja popijam kawkę:)

Hej my dziś po szczepieniu, mamy zrobić wyniki krwi i mocz, przez to jego słabe jedzenie i nie przybieranie na wadze, dostaliśmy jakiś syrop na pobudzenie apetytu, zobaczymy jak to będzie.

Mój K jednego dnia wstaje o 8 jednego o 9 tak na przemian:) a w dzień śpi jeden raz po 3 godz.

Mam pytanko czy nadal pierzecie ubrania dzieciaków w specjalnym proszku czy już w "normalnym"?

Asienka fajnie że jesteście zadowoleni z urlopu i młody też:) z tego co piszesz:)

Miłego dnia

Część laseczki :)
dziękuję, mam nadzieje że będzie ok:) W sumie teraz czuję się zupełnie inaczej niż przy Tymku, ale np brzuch już mi wywaliło i wygodniej mi chodzić w ciążówkach :( :)

dziewczyny dajecie nadal witaminy dzieciakom? Co mówią o tym wasi lekarze? moja jest dośóć kiepska w takich sprawach i sama nei wiem co robić.. (na razie nie daję, ale nie wiem czy dobrze?), Mój też chudzina i niejadek, najgorsze, że je tylko mleko i kaszki, ew. na obiad zupkę albo danie z mięskiem. Ale jajek, jajecznicy, kanapek, parówek i innych - nic. Sama nie wiem co zrobić żeby zaczął smakować inne rzeczy:( jak tylko widzi coś na widelcu albo talerzu to jest krzyk NIE i rzucanie się prawie na podłogę :(

reklama
Ja już od dawno piore w normalnym i proszku i jak narazie K nie ma zadnych sensacji skornych.
Mały też jest niejadkiem, ale jakos mam na niego sposob. Jem z nim przy stole. Tlumacze, ze mama je, tata je i Ksawek jakos przekonuje sie do jedzonka. Uwazam tylko jeszcze, aby urozmaicac jemu posilki: kanapeczka, jajeczkiem, jagurcikiem, kaszka, jajecznica na sniadanko lub kolacje. Podaje K od pewnego czasu Multi Samostol, aby pobudzic apetyt.

My idziemy na szczepionko w czwartek. Muszę pogodac z lekarzem o tym jego slabym apetycie.

Do góry