reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

o widzę że dziewczyny sie rozkręcacie;-)
Mój bartek wstaje o 5.30 -6 rano ciężko jest ale juz się przyzwyczailiśmy a potem idzie spac o 10 i śpi około 2 h i idzie spać 19-20 czasem jak dłużej śpi w dzień to później idzie spać tak jak wczoraj zasnąl dopiero o 21 ale wstał jak zwykle o 6

Co do witamin to my tylko w pochmurny dzien dajemy jedna kropelke wit.D3 i to wszystko

Mój do niejadków raczej nie należy potrafi zjeść jednak przez alergie ma ograniczone menu z czego ubolewam bo wiem że z chęcia by zjadł jogurcik a tu nie może.jednak jest mały sukces bo wcześniej parówki go uczulały a teraz mu dałam i nic więc coś sie dzieje mam nadzieje że alergie prędko pożegnamy
Asienka fajnie że wypad sie udał;-)
ivi jeszcze ja ci nie gratulowałam fasolinki więc wielkie gratulacje:-);-)
a co do prania to ja nadal piore w loveli bo mały alergik i jakoś narazie nie rezygnujemy z tego proszku.

Mój Bartek to mega rozrabiaka ale jest kochany.
Malwina naprawde Zuzia ma baaardzo dużo włoskw i długaśne super
ja mojemu Bartkowi obcinałam już 3 razy włoski i też mu zgęstniały:-)

reklama
Ja piorę ubranka w normalnym płynie do prania, mała nie ma uczulenia.

AsienkaPL - to byłyśmy w tym samym czasie w Dąbkach:-)) Ja stacjonowałam w DW Maria, przy rondzie. Luizka też szalała, była zachwycona piaskiem. A właściwie jego nieskończoną ilością.

Evi - super, ale wialo co nie. :-D
aguska - K przed ostani rok miał taki sam rozklad jazdy, jak Twoja dziecinka. Od powrotu z wczasow budzi sie nieraz po 8, pozniej poobiadkowa drzemka do 13/14.
Tak wogule morze jest najlepsze dla niejadkow. Ksawik jest tego zywym przykladem. Na spacerkach wolal mmmmmmmmmmniam i byl ciagle, ciagle glodny.:szok: Polecam Nasze Wybrzeze! :)

Jak obiecałam melduje się tu u Nas ale dziś weny brak,i jakoś humor nie dopisywał.
Dziś spacerek zaliczyliśmy choć pogoda taka sobie mały po rozrabiał w dzien a teraz lula od jakiejś 20.30.

Ja od dawna piorę w zwykłym proszku vizir sensitiv czy jak to sie piszę hihi,choc mały też alergikiem jest ale u nas raczej alergia pokarmowa i nadal na isomilu lecimy,zaliczyliśmy już wizytę u alergologa i tak naprawdę nic konkretnego nam nie powiedział.Dziwi mnie tylko że od mleka modyfikowanego mały ma uczulenie ale od zup na śmietanie nic mu nie wyskakuję i po danonku też cisza była.

Dziewczyny fajnie że urlopy się udały,ja niestety mogę w tym roku pomarzyć jedynie pojedziemy do teściowej a tam zalew jeziorsko tylko pewnie jak co roku nad wodą to może z raz będziemy hehe
Malwina Zuzia śliczna
aguska my też już kilka razy Antosiowi włoski zcinaliśmy bo miał strasznie liche a teraz się poprawiły choc do bujnej czuprynki nam jeszcze daleko.

justys my do alergologa po 2 roku życia sie wybieramy mam nadzieje że coś nam powie.
Mój to ma bardzo wrażliwą skóre zwykłe otarcie a wygląga jakby miał nie wiadomo co.dlatego jeszcze nie zmieniam proszku ale może wkrótce?
fajnie że znowu tu zaglądacie;-)

Hej

Pogoda fatalna, w domku siedzimy,zresztą K ma podwyższoną temp po wczorajszym szczepieniu.
Jest u mnie moja mama i K nie odstepuje jej na krok nie chce ani do mnie ani do M, więc ja korzystam i sprzątam hehh.

AsienkaPl czy ten sanostol to lekarz ci kazał dawać czy ty sama? daje coś? bO my mamy ten syrop na pobudzenie apetytu ale boję się go dawać bo tam jest napisane że dziecko może być tak głodne że może zemdleć i że może być bardzo ospałe, to po co futrować go taką chemią....Już sama nie wiem może spróbuję ten sanostol albo vibovit?
Nad morze też się wybieramy ale w sierpniu jak pogoda będzie, jak tam zacznie jeść to się przeprowadzę hehehheh:)

Miłego dnai i słońca dla wszystkich;)

becka - nad morzem pogoda jest zawsze :blink: i powiem Ci tyle, ze nie ma co opierac sie na prognozie. Jak wyjezdzalam, prognoza byla nieciekawa, deszcze itd. Koniec koncow tylko w nocy i rano padal na krotko deszczyk i tyło słonecznie, choc niekiedy b. wiało.
Multi Samostol polecila mi kolezanka. Syropek jest witaminizowany i b. smaczny. Można go stosowac od 1 roku zycia. Maly chętnie go pija.

Witam

a u mnie mały dostał wysypki na rączce dziś zauważyłam ze jest jeszcze gorzej i pojawiły się drobne krostki na drugiej ręce i teraz nie wiem czy to truskawki czy nowy płyn do płukania w proszku piorę tym co zawsze kurcze nie ciekawie to wygląda :/

co do witamin ja nic nie daje może na jesień- zimę pomyślę o tranie

Witam
Bardzo dawno mnie tu nie było brak czasu
Michaś dziś ma 18miesięczy jak ten czas leci, ma już 16 ząbków,
później dodam fotki
wakacje już w tym roku zaliczył był w Kołobrzegu
a jak narazie spodziewa się siostrzyczki lub braciszka pod koniec lutego 2012

reklama
Do góry