reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Edyta,Masakra z tym lipcem:szok:Ale to alergolog ma ten termin czy Wasza pediatra?Ja jeszcze nie sprawdziłam, kiedy nasz alergolog ma wolny termin-mam nadzieję, że wcześniej...Ja nie szczepię na razie, czekam na wizytę w alergologa i jego opinię.
Tu masz moje pytanie na naszym forum i odpowiedzi https://www.babyboom.pl/forum/dziec...ki-badania-okresowe-i-inne-39557/index44.html
A tu jakieś inne forum na ten temat Szczepionki niewskazane dla alergików - Forum Medyczne

Rox, za kobietkami nie nadążysz;-)One jakoś dziwnie myślą;-)Ja też tak mam z zakupami. Najgorsze jest to, że jak nie mam kasy na przykład, to widzę sporo fajnych ciuchów, a jak już chcę/muszę kupić, to łażę,łaże i kurcze z lupą muszę szukać. Na szczęście nie zawsze:-)Ale jestem nieziemsko zła jak cały dzień zmarnuję na szukanie jakiegoś ciucha i go nie znajduję...Taki niesmak pozostaje...I trzeba dalej szukać:tak:A co się w międzyczasie kupi, to moje;-)

Dziś ciocia wzięła Tymcia do swojej teściowej na imprezkę, bo stwierdziła, że Mały będzie mógł się pobawić z innym bąblem, starszym o 3 miesiące. Okazało się, że mój odważny synek w ogóle nie chciał się z Grzesiem bawić, a jak go widział, to płakał i chciał na rączki:szok:Nie wiem, czy brak mamy i taty to sprawił, czy zmęczenie, czy za dużo obcych...Miałyście podobnie?U nas to pierwszy raz, bo dzieci się Tymuś normalnie nie boi...

Ostatnia edycja:
reklama
My dzisiaj byliśmy na rodzinnym spacerku. Odwiedzilismy na chwilke plac zabaw, a pozniej na nasze Stare Miasto poszlismy. Piekna pogoda byla, wiec trzeba bylo korzystac!:-) Kupilismy malemu taczke do piasku. W koncu jak tatus ma to synek, rowniez powinien miec.:-D
topoleczka - a propo grabi i innych badziewi do piasku to ten moj zuk na juz 4 wiaderka i 4 lopatki ( w tym 2 komplety znalezione w zeszlym roku w Sopocie). Jakies maluchy musialy zapomniec!
My w tesco tą taczke kupilismy z calym piaskownicowym asortymencie za jakies 20 zl, wiec to nieduzo.:-)

U nas też pada:-(Ze spacerku więc raczej nic nie wypali, choć, kto wie, może się wypogodzi jeszcze do tego czasu...Moje dziecko dziś ma jakiś "inny"dzień. Nie wiem, czy to wina pogody, czy zębów czy może ma temperaturę (nie czułam), ale normalnie zasypia ok.11, a dziś po 10 padł...Był tak marudny, że położyłam go do łóżeczka i zasnął od razu:szok:

Miłego dzionka:-)

Wiesz co, nie wiem, czy to skaza czy alergia na coś. Do alergologa idziemy 18.maja (już Tymcia zarejestrowałam:-)) i wtedy się dowiemy po jakichś badaniach mam nadzieję. Tymek brał fenistil w kroplach rano plus syrop aerius wieczorkiem. Oprócz tego kąpiele w emolium i smarowanie emolium. I jeszcze mamy maść sterydową cutivate, ale na razie nie było potrzeby, by ją użyć (na szczęście, bo nie mam ochoty tego robić). Teraz fenistil odstawiliśmy i został aerius plus emolium i tak mamy pociągnąć do wizyty u alergologa

U Julii stwierdzono skaze białkową jak miała 4 tyg. i do tej pory byłam przekonana ze to to, ale juz sama nie wiem? nie dostawała zadnych leków bo w wiezieniu był taki lekarz ze psa bys tam nie dała do leczenie, a skaze ze ma to ja musialam sie długo wykłucac z tym konowałem. Nic nie dostawała, zadnych leków a z domu sprowadzałam ballneum i oliatum do kompieli i do smarowania - karmiłam piersią i wsumie nic nie jadłam tylko chleb z margaryną lub kisiel na obiad, bo co zjadłam innego jula robiła sie az purpurowa i strasznie płakała, bo kolki miała tez mega! We wrzesniu jak wrucilam do domu to przeszlismy na mleko bebilon pepti ale jula nie mogła go pic bo wymiotowała, zmieniłam na isomil2 i tak do teraz. zadnych leków jula nigdy nie dostała na alergie. Tesciowej powiedziałam o tej lekarce co mnie wkurza , powiedziała mi ze ma znajomą lekarke i mnie do niej przepisze i alergologa tez znajdzie:-) złota kobieta.

Edyta ale po co leki? skoro wysypka i inne objawy alergii znikają po odstawieniu produktów mlecznych, to nie ma potrzeby podawania leków. Moja Julka miała skazę od ok. 2 m.ż. i nigdy nic nie dostała krostki i łuszcząca się skóra za uszami znikła po podaniu Nutramigenu i tyle.

reklama
My jesteśmy alergikami od ponad 2 msc ja dostałam leki ale tylko uderzeniowo mały teraz pije bebilon pepti i leków żadnych nie dostaje i wszystko prawie minęło.a jak wychodzi mu czerwona plama koło buzi wystarczy jak podam wapno i przechodzi.my jestemy uczuleni na nabiał cytrusy i prawdopodobnie na soje.
małemu zeby ida i ma już 2 dob3e goraczke ale nie wyższą niż 38.5 nie wiem czy to na zeby cZy jakies choróbsko
a dzis ładna pogoda ale my pewnie w domu bedziemy

Do góry