reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

hej

talia u mnie z jedzeniem jest to samo,ja kombinuje z obiadami codziennie coś innego dla księcia a on albo zje dwie trzy łyżeczki albo wcale:( dobrze że mleko pije,jogurty wcina, no ale placuszka ziemniaczanego czy takie na mleku zsiadłym to on nie odmówi heheh

macie może jakiś super sprawdzony preparat do czyszczenia kabin prysznicowych?

reklama
:-(

Witam wieczornie:-)I muszę się Wam przyznać, że jestem wielką fanką zmiany czasu:tak: Tymcio przestawił się na czas letni dwa dni przed faktyczną zmianą czasu i zaczął wstawać ok 5:40:szok:Tak więc teraz wychodzi z tego 6:40, więc brzmi duuużo lepiej nie;-)A dzisiaj wstał nawet po 7, więc byłam przeszczęśliwa i wyspana:-)

Byliśmy dziś u lekarki na kontroli. Mamy skierowanie do alergologa na badania. Jestem ciekawa, co wyjdzie...

Bećka,nie znam niestety środków do czyszczenia kabin, bo my wannowi jesteśmy i nam Cif wystarcza:-)
A co do jedzona, to u nas IDEALNIE:-):-):-) więc nie łączymy się z Wami w bólu;-)

Rox
, nie marudź tylko coś wypłodź;-) No niestety nie jest to dla nas teraz łatwe jak widać...

Hej kobietki wracam już do was:-)
Bartek ma już 10 zębów i miałyście racje to 4 wyszły a nie jak myślałam 5
Topoleczka a co Tymkowi jest że do alergologa dostał skierowanie?wysypka pewnie bo sorki ale nie nadrabiałam więc sie pytam.My jesteśmy alergikami od 2 msc dopiero i mały pije bebilon pepti a do alergologa będziemy szli dopiero jak mały skończy 2 lata tak ustaliła nasza pani pediatra bo uznała że narazie testy mogą jeszcze nie być w 100 % pewne więc u nas czekamy i nie jemy wielu rzeczy .

Aguśka gratulacje już takiego bogatego wachlarza ząbków!!!!
U nas niestety raczki w buzi i silnienie ale jeszcze nic nie wyszło:no:
Topoleczka ale mały wiedział jak sie przestawić:-D Super i pięknie że się wyspałaś moja Gabi ostatnio też długo śpi bo około 7.30 wstaje:happy2: Zobczymy jak długo/

Byliśmy wczoraj u pediatry i okazało się plamka na rączce Gabi którą ja uwazałam za alergie to grzyb:shocked2: Pimafucort ma pomóc
Dziś mamy też ortopedę wiec chyba będe budzić księżniczke zeby się nie spoźnic

witam i ja

Ale tutaj mega pustki

U nas tez po zmianie czasu Zuzia wstaje około 7.30 8.00

Ale pogoda do bani , mowią ze ma byc ciepło ale jakoś 5 stopni na termometrze...

talia a od czego ten grzyb??

U nas 16 stopni, słoneczko i pięknie na dworze. Taki grzyb mogła wziąć z kapania w wannie (to powiedziała lekarka, chociaż ja ją kąpię cały czas w jej wanience a nie w duzej naszej). Ja uwazam ze mogła podłapać z zabawek kapielowych takich kaczuszek które są wilgotne w smrodku po kąpaniu i tam moze jakieś dziadostwo sie tam rozwija. Tak naprawdę swiat nie jest jałowy ...
Gabi z tatusiem na dworze ja biorę się za ogarnięcie mieszkana:tak:

Aguska, Tymek miał czasem mocno czerwony policzek i szorstką skórkę na nim z tyłu przedramion, na brzuszku i pleckach plus wysypkę na brzuszku. Od 2 tyg. stosujemy emolium do smarowania i kąpieli plus syrop przeciwalergiczny plus jeszcze fenistil stosowaliśmy przez 7 dni. I pomogło. Muszę Małego na testy zapisać. Pediatra dała mi namiar na b.dobrego alergologa, który ma wytropić przyczynę alergii. Na razie z badania krwi, bo testy na sórze wyonuje się podobno dopiero u 3-4 letnich dzieci.

Szybciutko nam dziś dzień zleciał. Byli u nas dziadkowie Tymcia, a moi teściowie. Mały był z nimi i tatą kupę czasu na dworze, a pogoda dziś była super u nas:-)Ja w tym czasie zarabiałam na chleb i pieluszki;-) Po moim powrocie trochę się pobawiliśmy, a teraz Tymuś już śpi, a mama ma czas dla siebie:-)

reklama
WITAM
tak czytam co Topoleczka pisze i moja J tez ma czerwony policzek ,bo skaze ma od urodzenia ale moja P. pediatra nie zapisała mi zadnego lekarstwa. Moja córka tez do kompieli uzywa rózne emalia i mam masci na tego policzka, no i nie jemy nic od krówki ani tez od kurki, ale w wedlinach i innych przetworach zdazy sie białko i czasem ma zaogniony ten policzek , nie wiem jak jej pomuc zeby jej nie swedziało:-(, kurcze to ja mam mówić lekarzowi co ma przepisywać:wściekła/y:, daje mi tylko na recepte mleko i to wszystko. Wkuzyłam sie az.

Do góry